Przyczepki Rowerowe Dla Dzieci
Napisano 17 listopad 2019 - 21:09
Mam pytanie odnośnie przyczepek rowerowych dla dzieci.
Większość z nas to kiedyś spotyka że swoją pasję musimy połączyć z opieką nad dzieckiem. Swój czas musimy poświęcić rodzinie i zarazić pasją szosową swoją latorośl😉
Wiadomo że trzeba zacząć już od małego bo czym skorupka za młodu nasiąknie...
I w tej chwili właśnie stoję przed wyborem przyczepki rowerowej. Wiadomo wiodącym producentem jest thule i jego przyczepki chariot lite, cross, sport jednak moim zdaniem rozwiązanie fotelików jest dość kiepskie w porównaniu z hamax outback. W związku z tym pytanie do użytkowników przedmiotowych przyczepek z prośbą o wymianę myśli i naświetleniu plusów i minusów tych przyczepek.
Zakup przyczepki będzie planowany dla dziecka które będzie miało 9 miesięcy w kwietniu.
Napisano 18 listopad 2019 - 20:09
Też patrzyłem w stronę thule cross ze względu na renomę. Wybrałem jednak queridoo kidgo1 żeby tańszym sposobem sprawdzić czy taka forma aktywności przypasuje.
To co wg mnie byłoby przydatne a nie ma w queridoo, to regulacja poziomu oparcia tak by w ustawieniu jako wózek spacerówka było wygodnie do spania. Do jazdy na dyszlu oczywiście nie może być za bardzo na płasko.
Popatrz jeszcze jak jest realizowana wentylacja boczna, bo zauważyłem w ciepłe dni, nawet siatka na froncie nie zapewnia swobodnej cyrkulacji powietrza i słońce dogrzewa przez okna boczne.
Fotelik ważne by dobrze trzymał pasami bo jednak na >20kmh musi być dobra nawierzchnia.
Może w thule jest to lepiej zrobione, ale w queridoo mam wrażenie, ze pasy są pod 2 letnie dzieci wzwyż, tj. zakres ich regulacji odpowiada większym dzieciom i nie chodzi tutaj o te wkładki dla niemowląt.
P.S. Plusem thule jest to że ten sprzęt praktycznie nie traci na wartości. Używane są w cenach niewiele mniejszych niż nowe.
P.S.2. Jak szukasz poza thule/hamax to jeszcze burley ma ciekawe mocowanie/fotelik w przyczepkach.
Napisano 08 luty 2020 - 20:36
W poniedziałek ma dotrzeć więc na prawdziwe testy będzie trzeba poczekać. Dzięki za podpowiedź bo połowa ceny thule a w zestawie kółko do joggingu, boczna wentylacja. Więc to co jest w thule za ponad 4 tyś. Tutaj za 2100.
Według filmów jakaś regulacja oparcia siedzenie jest tylko wymaga narzędzi i duży plus za przestrzeń bagażową to na razie teoria a zobaczymy jak przyjdzie teraz czekać na takie stabilne +10 i wkoncu będzie można się z małym i żoną przejechać.
Napisano 09 luty 2020 - 12:57
Napisano 09 luty 2020 - 20:04
A tak naprawdę pierwszy sprawdzian to będą góry opawskie zobaczymy jak się z nią zjeżdża 😉
Jak się będzie maluch zachowywał, na razie była jedna jazda w hamaczku w thule cross ale ten hamaczek niestety wbrew reklamie nie jest dla dzieci poniżej 9 miesięcy zbyt prosta pozycja ale wtedy dał radę dwa wypady po 2 godziny jazdy więc jak teraz podrośnie to mam nadzieję że mu się spodoba😃
Napisano 10 luty 2020 - 22:53
Po Puszczy Bydgpskiej z małą jeżdżę i jest zadowolona, kupiłem przed 2 urodzinami.
Jak juz sama siedziała to kupiłem fotelik rowerowy montowany między kierownicą a siodełkiem na specjalnej ramie firmy WeeRide.
Napisano 26 luty 2020 - 09:51
- newjunior lubi to
Napisano 27 luty 2020 - 07:37
Wysłane z mojego HTC U Ultra przy użyciu Tapatalka
Napisano 27 luty 2020 - 10:09
Sprawdziła się podczas wyjazdu do parku Mużaków gdzie jechaliśmy tez geo szlakiem (leśny szlak). Biegałem z tą przyczepka, ale małej się nudzilo 😊 każdy wybiera to co mu pasuje, albo bardziej się kieruje dobrem dziecka.
Senninho którą stroną wdrapaleś sie na wysoki kamień?