Skocz do zawartości

Zdjęcie

Piasty Mack - Koła Bison

2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1384 postów
  • SkądSzczecinek

Napisano 29 listopad 2019 - 14:19

Przez przypadek stałem się właścicielem kół Bison zbudowanych na piastach Bison by Mack. Szukałem jakiś informacji o producencie zarówno kół jak i piast ale informacji w Polskim internecie nie ma zbyt wielu. Dziwne to gdyż koła sprzedawane we Francji ale producent nasz rodak. Spotkał się ktoś z tymi kołami/piastami? Potrzebują trochę serwisu i zastanawiam się czy są warte inwestycji czy lepiej sobie darować.

Wysłane z mojego HTC U Ultra przy użyciu Tapatalka

#2 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 29 listopad 2019 - 15:12

Mysle, ze piasty sa znane tym bardziej zaawansowanym kolarzom i niekoniecznie w Polsce. Ostatnio nawet zagladnalem na strone Mack-a zeby zobaczyc co slychac. Warto zagladnac na strone do galerii, zeby zobaczyc cos ciekawago. Mack glownie specjalizowal sie w piastach torowych ale byly i MTB i szosa. Maciek udzielal sie na Light-bike, sam kupowalem od niego waleczki do mocowania siodla. Jego piasty byly cenione, nie tylko z powodu wagi ale i jakosci. Z tego co pamietam stosowal, po lekkiej przerobce bebenki Novateca.

Osobiscie, przy zalozeniu, ze nie sa kompletnie zajechane, wlasnie dlatego, ze sa od Macka, zajalbym sie nimi.

• Senninho lubi to

#3 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1384 postów
  • SkądSzczecinek

Napisano 29 listopad 2019 - 20:39

Dzięki za informację. Chyba udało się nieświadomie zrobić niezły interes. Na sprzęcie się nie znam. Ja wole jeździć. Piasty wyglądają dobrze. Nie mają luzów i toczą się gładko. Kupiłem koła jako niesprawne za 400 zł. Przednie koło jest ok a z tyłu obręcz do wyrzucenia. Zamówiłem nową i czekam na dostawę. Zastanawiałem się czy po założeniu nowej obręczy nie wystawić ich na sprzedaż ale skoro to dobre piasty ... żal się ich pozbywać.

Wysłane z mojego HTC U Ultra przy użyciu Tapatalka

Dodaj odpowiedź