Jump to content

Photo

Ból Kolan

10 replies to this topic

#1 karol1994cz

karol1994cz
  • Użytkownik
  • 28 posts

Posted 22 February 2020 - 13:23

Witam. Potrzebuję pomocy w następującym problemie - bolą mnie kolana w przedniej części, jest to dosyć dziwne bo w trakcie 2 godzinnej jazdy, bolą tylko przez pierwsze 15-20 min, później już nie. W trakcie gdy wykonuję rozgrzewkę z dużą kadencją, to właśnie wtedy bolą, po rozgrzewce  gdy przechodzę do cięższej jazdy, to mogę jechać z maksymalną intensywnością i bólu nie ma. Czy powinienem się tym przejmować? Pozdrawiam

#2 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Posted 22 February 2020 - 13:25

Tak powinienes, mlody jestes. Fitting lub fizjoterapeuta powinni Ci pomoc.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

#3 KMQ

KMQ
  • Użytkownik
  • 829 posts

Posted 22 February 2020 - 13:31

Witam. Potrzebuję pomocy w następującym problemie - bolą mnie kolana w przedniej części, jest to dosyć dziwne bo w trakcie 2 godzinnej jazdy, bolą tylko przez pierwsze 15-20 min, później już nie. W trakcie gdy wykonuję rozgrzewkę z dużą kadencją, to właśnie wtedy bolą, po rozgrzewce gdy przechodzę do cięższej jazdy, to mogę jechać z maksymalną intensywnością i bólu nie ma. Czy powinienem się tym przejmować? Pozdrawiam

Ciezko tak na odleglosc, ale mozesz miec ciut za nisko siodelko lub troche za bardzo przesuniete do tylu na mocoaniach. Sprawdzilbym tez ustawienie blokow w butach

#4 KrzysztofBraciak

KrzysztofBraciak
  • Użytkownik
  • 4 posts

Posted 17 March 2020 - 11:58

Witam. Potrzebuję pomocy w następującym problemie - bolą mnie kolana w przedniej części, jest to dosyć dziwne bo w trakcie 2 godzinnej jazdy, bolą tylko przez pierwsze 15-20 min, później już nie. W trakcie gdy wykonuję rozgrzewkę z dużą kadencją, to właśnie wtedy bolą, po rozgrzewce  gdy przechodzę do cięższej jazdy, to mogę jechać z maksymalną intensywnością i bólu nie ma. Czy powinienem się tym przejmować? Pozdrawiam

dokładnie w której części kolan, przyczyna nie musi znajdować się w tym miejscu lecz w zupełnie innym

#5 Tomek398

Tomek398
  • Użytkownik
  • 74 posts
  • SkądLubelskie

Posted 22 March 2020 - 23:45

kolano to bardzo skomplikowany staw. Przyczyn mogą być setki. Wizyta u fizjio rowerowego to dobry pomysł.

#6 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 790 posts
  • SkądPodhale

Posted 16 July 2020 - 06:40

Rolowanie codziennie nóg i to nie chwile tylko każdą stronę min 3 min Praca przede wszystkim na spiętych bolących miejscach. Rozciąganie również pozwoli Ci wyeliminować ból kolan. I jeśli bolą kolana to może pozycja niewłaściwa na rowerze. Trzeba to mocno posprawdzać.

Facebuk i  YT  Strava

#7 chlebu

chlebu
  • Użytkownik
  • 668 posts
  • SkądKrosno

Posted 16 July 2020 - 20:19

Rolowanie to podstawa. 

#8 binerka

binerka
  • Użytkownik
  • 3 posts

Posted 30 November 2020 - 00:41

przede wszystkim glukozamina, no i jakiś preparat z MSM ci polecam, ale i omega brać. Mnie pomaga odkąd reguralnie się suplementują bóle kolan mineły

#9 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1,152 posts
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Posted 30 November 2020 - 08:28

Ogólnie na stawy to fajnie działa Animal Flex.

#10 Robert555

Robert555
  • Użytkownik
  • 275 posts

Posted 04 December 2020 - 09:11

Preparaty na stawy nie działają. Nie mają prawa działać. Wydaje mi się że jak mocniej jedziesz to pięta ci schodzi niżej. Więc tak jakby zwiększają dystans od siodła. Na początek podnieś siodło.

#11 Robert555

Robert555
  • Użytkownik
  • 275 posts

Posted 04 December 2020 - 09:11

Preparaty na stawy nie działają. Nie mają prawa działać. Wydaje mi się że jak mocniej jedziesz to pięta ci schodzi niżej. Więc tak jakby zwiększają dystans od siodła. Na początek podnieś siodło.

Reply to this topic