Na pewno "pierwszy właściciel i 100% bezwypadkowe"
Nasze zakupy
Posted 09 November 2015 - 18:47
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 09 November 2015 - 19:56
Do wydłubywania uszczelek, sięgania do wąskich szczelin, podważania (np. uszczelnienia łożyska w piaście, bo mówili, że można) i innej, precyzyjnej pracy.
Do tyłka nie używać! Do tyłka, tylko papier toaletowy!
Tweezer natomiast, chwyta co zgłębnik wydobył, albo można nim przytrzymać delikatną część. Nieodzowny przy lutowaniu, na przykład., usuwaniu syfu z wentylatora komputra i wielu innych dziedzinach.
Penseta żony, do wyrywania brwi, to nie jest poważne narzędzie.
- Prozor likes this
#2127 Gosc_marvelo_*
Posted 09 November 2015 - 23:04
Z tych szprych będziesz jeszcze coś robił? Mam nadzieję, że tylko eksponat do oglądania.
To, że koło jest uszkodzone nie oznacza jeszcze automatycznie, że wszystkie szprychy są do wyrzucenia.
Oczywiście wykorzystując taką szprychę do naprawy jakiegoś koła klient powinien zostać poinformowany, że otrzymuje szprychę używaną, a cena powinna być odpowiednio niższa (nie wiem ile kosztuje nowa, ale być może jest na takie używane szprychy zapotrzebowanie). Wtedy będzie uczciwie.
Posted 09 November 2015 - 23:08
Rozumiem defekt kosmetyczny, ale towar wyraźnie uszkodzony i niebezpieczny po prostu nie powinien być sprzedawany, bez wyjątków.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 10 November 2015 - 09:24
ech fizjologi ...
to że koło ma rozwaloną felge nie oznacza ze pozostałe materiały są uszkodzone ... jak widac nie
po drugie nie jestem debilem i nie robie na częściach ze złomu kół dla klientów ( który kupuje dla siebie ) , klientom zawsze robie na nowych szpejach z pudełka !!!!!!
poza tym jeśli by jakaś szprycha byłaby nacieta albo uszkodzona pod kątem prostym - załamanie to sie nie nadaje do montażu, wygiecie w łuk czy zagięcie lekkie nie dyskfalifikuje jej do ponownego montażu .
To proste wszystko a znajomość materiałoznawstwa sie przydaje
A tak a propo, jesli klient przysłałby do mnie w takim stanie koło - dokładnie taki sam , wymieniam mu felge , jesli jakaś szprycha jest złamana , wymiana , montuje , naciagam i nawet daje gwarancje ze bedzie śmigało ( jeśli reszta komp. jest dobra ).
Przed montażem warto sprawdzić takze czy kołnierze piesty nie uległy deformacji
Kiedyś miałem uszkodzone koło shimano - gosćiu lekko uderzy w krawęznik i sie wyłozył , uszkodzona była ośka - skrzywiona , szpilka , obręcz , po wymianie uszkodzonych komponnetów koło już 2 lata śmiga w rowerze - to normalne procedury serwisowe , jakby nie było , fachowiec odo takiej roboty określa sie robić czy nie i on odpowiada i daJe gwarancje na wykonanie .
Moze macie do czynienia z debilami w Polsce serwisowymi bo wkółko otrzymuje telefony ze wam naciągaja szprychy i wam pękają w kołach za chwile jak zanosicie do serwisów gdzieś tam ......, trzeba mieć sporo wiedzy aby okreslić czy dany produkt wolno, czy można i czy sie opłaca przerabiać .
a tak ogólnie juz ...
Kółko zostanie przłozone na nową felge zastanowie sie czy shimano czy raczej coś na wyższym stozku , tu jest 20 szprych troche mało na profiil 24 mm , dlatego te koła są ciulowe bo pracują na boki i mietkie.
mam proflie 30 mm , szprychy proste tez mam , kupiłem to na piaste głównie ......
P.S.
Wy to umiecie do jednej fotki napisac historie życia ............
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Posted 10 November 2015 - 16:00
Trochę się ostatnio nazbierało
Rower GT Grade Alloy 105
Korba FC-5800 50-34
Suport BBR60
Suport BB4600 (do starego roweru na wymianę przed sprzedażą)
Kaseta CS-5800 11-18
Łańcuch HG700
Narzędzia do wymiany korby z suportem
Jak wszystko dojdzie i poskładam do kupy to się pochwalę wrażeniami w odpowiednim dziale
Podziękowania dla użytkownika mikroos za pomoc i dobre ceny
Tak btw, jakby ktoś potrzebował - na merlincycles jest dodatkowe 7,5% zniżki na wszystkie komponenty z grup 5800, 6800 i 9000 (niektóre rzeczy wychodzą sporo taniej niż w Polsce), wysyłka do Polski przy zakupach powyżej 50 funtów jest za darmo
Posted 10 November 2015 - 19:00
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?