W górnym chwycie ergonomia jest super ale chodzi właśnie o dolny chwyt, kiedy np. zjeżdżamy z górki mocno pochyleni i chciałoby się szybko zmienić bieg na szybszy.Mialem manetki 2300 i w gornym chwycie bylo ok. W dolnym mimo nie najkrotszych palcow nie dalo sie dosiegnac dzwigienki.
Nasze zakupy
Posted 09 December 2015 - 09:56
Posted 15 December 2015 - 23:40
Torebka Topeak Wedge DryBag
Posted 18 December 2015 - 06:52
Niedługo święta i na początku stycznia moje 30-ste urodziny więc czas na prezenty.
Pełna modernizacja mojego speca:
- koła Fulcrum Racing 5 - były w świetnej cenie w wertykalu,
- wymiana całej grupy osprzętu: z wysłużonego shimano 105 5500 na Campagnolo Veloce v. 2015.
Marzyłem o Athenie. Ale jak zobaczyłem, że nie ma kaset 11s innych niż Chorus za powyżej 400 zł to mi się odechciało. Poza tym dopłacać 700 zł żeby tylko mieć jeden dodatkowy i niepotrzebny bieg to jest za dużo.
I teraz mój specialized allez z r. 2003 dostanie nowe życie. Może za rok nowa rama?
Jezdzi ktoś na nowym Veloce? Jakieś opinie?
Posted 20 December 2015 - 15:02
Było mówić wcześniej. Podczas pierwszej jazdy, w szarówce, cały czas miałem wrażenie, że lada chwila wyjdzie słońce. W końcu złapał mnie deszcz i zlał, a ja dalej wierzyłem, że tylko co i zaświeci słoneczko.
Potwierdzam. Pomarańczowe prowadzą na zgubę, a jak ktoś chce czarów, to tylko w różowych.
Żeby go tylko nie wzięli za geja!
- Ratonek likes this
Posted 20 December 2015 - 22:54
Było mówić wcześniej. Podczas pierwszej jazdy, w szarówce, cały czas miałem wrażenie, że lada chwila wyjdzie słońce. W końcu złapał mnie deszcz i zlał, a ja dalej wierzyłem, że tylko co i zaświeci słoneczko.
Potwierdzam. Pomarańczowe prowadzą na zgubę, a jak ktoś chce czarów, to tylko w różowych.
Żeby go tylko nie wzięli za geja!
Wiara ponoć czyni cuda. Ponoć - jak widać to tylko płonna nadzieja .
Geje w pomarańczach się nie pokazują, ponoć to nie w ich stylu (tylko słyszałem, nie jestem tej orientacji - dla jasności...). A i lycra i ogolone nóżki również nie. Jakieś chore skojarzenia masz...
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 21 December 2015 - 14:41
Wczoraj już przetestowane - fluo się przydało, bo pierwsze kilka km w pięknym słońcu a potem..masakryczna mgła przez 20 km - i znów piękne słońce. Dzięki bogu lądowałem na Balicach w sobotę, wczoraj całkiem sporo samolotów nie doleciało.
A co do różowych/pomarańczowych okularów - na narty mam gogle Smitha, coś co oni nazywają "rose copper" - świetny wynalazek, poza pełnym słońcem bardzo fajnie się sprawdza - i jak dla mnie daje bardziej neutralne widzenie niż czysto pomarańczowe szkła
- impa likes this
Posted 21 December 2015 - 14:49
A co do różowych/pomarańczowych okularów - na narty mam gogle Smitha, coś co oni nazywają "rose copper" - świetny wynalazek, poza pełnym słońcem bardzo fajnie się sprawdza - i jak dla mnie daje bardziej neutralne widzenie niż czysto pomarańczowe szkła
Mam podobne odczucia, różowe fotochromy Rudego delikatnie tylko zmieniają barwy w porównaniu z żółtymi szkłami, porównywałem tej jesieni i doznania estetyczne mi wzrosły bardzo.
Posted 21 December 2015 - 15:46
Czajnik? Dzbanek? Opryskiwacz. I raczej nie będę nim pryskał kwiatków.
Idzie zima, sprzęt cały ufajdany, nie ma jak rozwinąć węża... trzeba jakoś sobie radzić Ciśnienie akurat, zmywa brud a nie napcha syfu do łożysk i za uszczelki. 3 napełnienia starczą na umycie ubłoconego mtb (na zakurzoną szosę starczy jedno).
Posted 21 December 2015 - 16:17
pali mam taki opryskiwacz i do zabłoconej szosy czasem jedno napełnienie starczy dokupiłem jeszcze taki opryskiwacz http://allegro.pl/op...5445343893.html i lepiej mi się nim myje.
- Henry likes this