Nasze zakupy
Posted 05 July 2011 - 17:46
- no właśnie tu też mam zagwozdkę - fizik czy BRE? Masz bezpośrednie porównanie może z fizikiem?Owijka Bike Ribbon Eleganza Biała Jestem już przekonany, że nie zamienię na żadną inna
W swoim rowerze fizika nie mialem, ale miałem przyjemność kilkakrotnie jeździć na rowerze z tą owijką. Fizik ma fajną owijkę, ale po tym jak mam teraz Eleganze, ciężko będzie mi zmienić na cokolwiek. Pewny, miękki chwyt. Jeśli masz wybór między BRE, a Fizikiem, zaryzykuj i weź Eleganze. Ze swojej strony mogę powiedzieć, że jeżeli Fizik Ci odpowiada to na BRE na pewno się nie zawiedziesz.
crankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru
Posted 05 July 2011 - 17:53
Miałem to "karbonowe" coś i jeśli chodzi o wygodę to nie polecam(jeżdżę bez rękawiczek) ale za to czyści się elegancko.
Kupiłem ostatnio bardzo podobną owijkę firmy Look i potwierdzam opinie w 100%. Chociaż dla moich gruboskórnych i czasem spoconych rąk większym problemem przy jeździe bez rękawiczek jest raczejśliskość tych owijek.
Posted 05 July 2011 - 19:41
http://www.velodrome...product&id=1008
Wystepuje po roznymi brandami. Uzywam takowy od paru lat i nie ma powodow do narzekania.
Posted 05 July 2011 - 21:10
prozor, z ciekawości co za klucz kupiłeś? jakiś markowy czy coś z niższą ceną? Ostatnio też poluję na taki klucz ale poza markowymi za grubą kasę ciężko coś znaleźć.
Dokładnie taki - GMP 2/24 Nm - 9 dyszek, może nie taki bajerny jak ten za 8 stów (który ma minimalny moment 12 Nm - czyli dla wielu śrubek za duży), ale działa jak dla mnie wystarczająco dobrze. Sama "rączka" - końcówki nakładane mam w osobnym zestawie (w miarę porządny i całkiem duży wybór narzędzi), to akurat potrzebny mi był tylko klucz do kompletu. Nastawia się prosto, moment większy od nastawionego objawia się "złamaniem" końcówki klucza (kliknięcie) - chyba standard. Dla mnie ważny był zakres: od 2 do 24 Nm to chyba najważniejszy zakres przy serwisie roweru. Aczkolwiek przydałby się do 50 Nm, jednak najłatwiej ukręcić gwinty w dolnym zakresie momentów np. śruby linki przerzutki (przód) 5-7 Nm (niby starałem się lekko, ale i tak ukręciłem gwint, musiałem przegwintować z 5 na 6...). Mądry Polak po szkodzie...
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 05 July 2011 - 22:17
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 08 July 2011 - 12:24
Z przykrością musze Pana poinformować, iż nie możemy wysłać łańcucha, który Pan zamówił. Omyłkowo wystawiliśmy aukcję, oczywiście pieniądze wpłacone przez Pana zwrócimy na konto najpóźniej do jutra.
Jeszcze raz z góry przepraszam i mam nadzieje że rozwiążemy to polubownie.
nie ma to jak profesjonalny sklep :mrgreen: