Nasze zakupy
Posted 17 July 2016 - 19:24
Tak wiem, że czarne sprzedały się dość szybko. Śledziłem sprzedaż tych spodni. Wydaje mi się, że dobrze zrobiłeś zamawiając rozmiar M chociaż spodnie nie są zbyt rozciągliwe. Moje są w rozmiarze L jaki zwykle używam i leżą idealnie, a też miałem obawy czy nie będą za małe.
Posted 20 July 2016 - 20:44
KASETA 105 CS-5700 12-27, KMC łańcuch X-10-EL,2x olej Shimano PTFE
Posted 22 July 2016 - 20:51
Po dzisiejszej nerwicy kiedy po oględzinach roweru zaraz przed wyjazdem do pracy okazało się, że tylne koło nie ma grama powietrza wytoczyłem ciężkie działa przeciw ninja kapciom:
Podczas pierwszej jazdy mocno sie zdziwiłem kiedy tył zaczął mi odjeżdżać bokiem na zakrętach. Opona była pokryta jakimś preparatem, chyba konserwującym, i zanim się to wytarło było jak na ślizgawce.
Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman
Posted 25 July 2016 - 13:19
Podczas pierwszej jazdy mocno sie zdziwiłem kiedy tył zaczął mi odjeżdżać bokiem na zakrętach. Opona była pokryta jakimś preparatem, chyba konserwującym, i zanim się to wytarło było jak na ślizgawce.
Produkt przeznaczony do szkoły doskonalenia techniki jazdy (płyta poślizgowa) lub driftu .
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
#2809 Gosc_marvelo_*
Posted 25 July 2016 - 19:23
Siara_iwj, ten preparat pokrywający nową oponę to zapewne specjalny olej zapobiegający przywieraniu opony do formy w procesie produkcyjnym (mold release lubricant). Sam się o tym boleśnie przekonałem tej wiosny podczas jednej z pierwszych jazd na nowej oponie do górala (Vredestein Black Panther 26x2.35). Na lekko wilgotnym asfalcie, w pokonywanym setki razy zakręcie przednie koło gwałtownie popłynęło, dużo wcześniej niż się spodziewałem. Opona ma obły profil i podniesiony pas środkowych, połączonych klocków , więc dla bocznych klocków zapewne było to dziewicze zetknięcie z asfaltem (w terenie, na miękkim podłożu wcześniej na niej nie jeździłem).
Dlatego z nowymi oponami trzeba uważać i docierać je delikatnie, łagodnie wchodząc w zakręty.
http://www.tirebuyer...-your-new-tires
Jeśli chodzi o Schwalbe Marathon Plus to pilnuj poprawnego ciśnienia, bo widziałem już kilka tych opon popękanych na granicy sztywnego pasa bieżnika i ścianki bocznej. Po prostu te opony nie lubią niskiego ciśnienia, bo mocno niejednorodna struktura nie pozwala im uginać się równomiernie, co skutkuje zwiększoną deformacją we wspomnianym miejscu.
Posted 01 August 2016 - 11:08
Łańcuch Campagnolo Veloce Ultra Narrow 10s, koszulka bez rękawów B'Twin 500, zapięcie Kryptonite U-Lock Keeper 12 LS, pakiet VELOCK.
Posted 01 August 2016 - 12:14
Ja też szukam siodła idealnego.
Kupiłem Bontragera Affinity Elite szerokości 148mm i jak na razie jest super.
http://www.trekbikes...-saddle/p/11797
Najdłuższa jazda prawie 7H i żyje więc jest nadzieja
Posted 02 August 2016 - 18:16
Widzialem to juz kilka miesiecy temu.
Nic tylko wkleic takich pare zdjec na jakims forum zielonych aktywnych ekstremistow.
Daj znac, jak to jezdzi, szytki nie pudelka
Posted 02 August 2016 - 19:04
Daj znac, jak to jezdzi, szytki nie pudelka
Oczywiście, ale to za jakiś czas. Muszę najpierw dobić veloflexy.
Co do opakowania to mam mieszane uczucia. Z jednej strony dbałość producenta, aby jego zaawansowane technologicznie szytki były starannie zabezpieczone przed uszkodzeniami mechanicznymi. Pewnie jest to też jakaś forma wypromowania. Z drugiej strony moja pierwsza myśl, gdy zobaczyłem te kartony to - kto za to zapłaci? i mam tu na myśli koszty środowiska naturalnego a nie moją kieszeń.
Posted 02 August 2016 - 21:09
Z doświadczenia zapewniam Cię, że takie zabezpieczenie jest bardzo mocno na wyrost. Czysty marketing, ot co.dbałość producenta, aby jego zaawansowane technologicznie szytki były starannie zabezpieczone przed uszkodzeniami mechanicznymi.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?