Sztyca Fizik Cyrano 00 z offsetem 25 mm:
Zaciski Zipp:
Posted 21 July 2017 - 22:56
W moich wysłużonych Uvex-ach Crow Pro pękła mi jedna z szybek.
Pomimo, że oczywiście mam jeszcze inne, to zacząłem rozglądać się za nowymi okularami.
No i uległem chwili słabości i zamówiłem okularki Oakley Radar® EV Path™ PRIZM™ Road.
Szkoda, że w najbliższym czasie nie będę miał okazji wypróbować ich podczas jazdy na rowerze - możliwe, że nawet do końca obecnego sezonu.
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Posted 25 July 2017 - 20:46
Jestem trochę wyższy a waga 80 kg i gatki mam w rozmiarze L. Są mocno opięte, ale takie lubię. Koszulkę też mam w rozmiarze L i jest jeszcze bardziej obcisła (koszulka aero). Mam też inną koszulkę raphy z długimi rękawami którą zamówiłem w rozmiarze XL i trochę przydługie rękawy jak dla mnie. Dla Ciebie gatki zdecydowanie w rozmiarze L, a koszulka, jeśli to ma być model aero, to zastanowił bym się nad M jeśli lubisz mocno dopasowane. Oczywiście wiele zależy od tego ile masz pod pachami.
PS. Jeszcze jedno. Te gatki w opcji "long" wcale nie są takie długie a wyglądają super.
Posted 25 July 2017 - 21:09
Jestem trochę wyższy a waga 80 kg i gatki mam w rozmiarze L. Są mocno opięte, ale takie lubię. Koszulkę też mam w rozmiarze L i jest jeszcze bardziej obcisła (koszulka aero). Mam też inną koszulkę raphy z długimi rękawami którą zamówiłem w rozmiarze XL i trochę przydługie rękawy jak dla mnie. Dla Ciebie gatki zdecydowanie w rozmiarze L, a koszulka, jeśli to ma być model aero, to zastanowił bym się nad M jeśli lubisz mocno dopasowane. Oczywiście wiele zależy od tego ile masz pod pachami.
PS. Jeszcze jedno. Te gatki w opcji "long" wcale nie są takie długie a wyglądają super.
Witam a można wiedzieć gdzie kupujesz ciuchy Rapha?
Posted 25 July 2017 - 21:55
Mam pytanie o rozmiarówkę Rapha: 182 cm wzrostu, 77 kg wagi - jaki rozmiar byłby odpowiedni?
Gacie L, koszulka M czy inaczej?
Podejrzewam, że może to zależeć od modelu. Jeśli chodzi o Classic to brałbym koszulkę M lub nawet S. Ja mam przy podobnych wymiarach Mkę i po tym jak schudłem z 80+kg mogłaby być bardziej dopasowana.
Posted 25 July 2017 - 22:16
Posted 28 July 2017 - 13:37
Te przysmaki to chyba dla wdrapujących się - z drugiej strony, jak sobie masłem orzechowym wysmarują łapy, to mogą zlecieć
A serio - ten klucz dynamometryczny jak działa? Taki "zwykły" po prostu łamie się / klika po przekroczeniu momentu przyłożonej siły, a w elektroniczny ma jakąś znaczącą przewagę nad mechanicznym?
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 28 July 2017 - 13:58
Dla mnie są to najsmaczniejsze energetyczne batony - nr 1. W wielu krajach -szczególnie USA- to najbardziej popularne batony energetyczne.
Topeak według testów, które czytałem jest bardzo dokładny. Zobaczymy. Stałem się ostrożny po tym jak "zwykłym" -teoretycznie ustawionym właściwie- uszkodziłem sztycę.
Z kolei Park Tool ma "sprzęgło" i - chociażby się chciało -nie można nim przekroczyć ustawionego momentu.
Posted 29 July 2017 - 20:45
Trochę gratów
1. Łańcuch Campagnolo Veloce Ultra Narrow 10s
2. 2x Łańcuch Connex 900 9-rzędowy
3. 2x Klocki hamulcowe Clarks CP240
4. Krem na otarcia Endura Chamois
5. Olej do łańcucha Morgan Blue Race 125ml
Posted 30 July 2017 - 20:25
Ponieważ z ostatnio więcej biegam niż jeżdżę - jakoś tak wychodzi, przez brak czasu, zakupiłem sobie takie cudeńko
A żeby spokojnie użytkować na rowerku - takie cuś w komplecie
Małymi krokami uparcie do celu...
Dd 7 lutego 2017r szczęśliwy tatuś
Posted 30 July 2017 - 22:00
Posted 31 July 2017 - 14:13
Ponieważ z ostatnio więcej biegam niż jeżdżę - jakoś tak wychodzi, przez brak czasu, zakupiłem sobie takie cudeńko
A żeby spokojnie użytkować na rowerku - takie cuś w komplecie
Po ponad tygodniu użytkowania - polecam z czystym sumieniem
Od miesiąca używam tego Polara. Świetna sprawa, zarówno do biegania, roweru czy jako monitor aktywności. W sumie może zastąpić licznik choć z racji tego, że nie łączy się z czujnikiem prędkości, to szybkość pokazywana jest z opóźnieniem. Na 100km trasie mam różnicę pomiędzy Polarem a licznikiem rowerowym 1km w odległości, także jest ok.
Co ciekawe - żonie kupiłem wersję białą na rynek zachodni i pasek jest ze znacznie przyjemniejszego silikonu. Ja mam wersję czarną na rynek PL/CZ/LT i coś tam jeszcze i pasek ma więcej dziurek ale jest sztywniejszy...
Uchwyt na kierownicę kupiłem w Decathlonie - kawałek gumy za 1/3 ceny oryginału. Miłego zabawy, będziesz zadowolony.