Nasze zakupy
Posted 27 June 2018 - 06:37
Jak ktoś nie kupuje oryginału, bo taniej to niech ma o takim zakupie pełną wiedzę i świadomość ewentualnych konsekwencji zdrowotnych.
Posted 27 June 2018 - 06:42
Wiem dobrze, co napisałem. Piszesz tak, jakby to było prawdą w każdym przypadku. A nie jest.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 27 June 2018 - 08:23
Jak ktoś nie kupuje oryginału, bo taniej to niech ma o takim zakupie pełną wiedzę i świadomość ewentualnych konsekwencji zdrowotnych.
Mylisz się.
Uważam że kupiłem oryginalny produkt, wyprodukowany zgodnie z normami jakości których spodziewam się od firmy Fizik. Nie kupiłem go "taniej", kosztuje dokładnie tyle ile jest warty, ponieważ jest to wersja OEM godzę się z tym, że nie jest wykonany z materiałów jak wersje pudełkowe. Godzę się z tym ponieważ moim zdaniem nie warto w tym przypadku kupować wersji pudełkowej.
Niech ktoś wrzuci kolejny zakup bo nie skończymy tej dyskusji
Posted 27 June 2018 - 11:48
Kierownica 3T Ergosum LTD
Posted 27 June 2018 - 22:54
DT Swiss PR1400 Dicut Oxic - komplet.
Dostałem dzisiaj. Czekam jeszcze na nową kasetę i łańcuch, aby tylne zmontować do końca (dostawa jutro).
W porównaniu do fabrycznie zainstalowanych Aeolusów 5 Comp
zalety
- zdecydowanie lżejsze, miałem okazję porównać na razie tylko przednie - zysk na przednim : 20 dkg, zatem łącznie spodziewam się spadku wagi rzędu 40-50 dkg. IMHO to sporo
- wydają się też sztywniejsze - ale to muszę zweryfikować "organoleptycznie", znaczy po prostu na nich pojeździć
- brak pseudokarbonowego kołnierza - boczny wiatr już mi nie będzie taki straszny, no i pozbywam się pretensjonalnego dodatku.
- przynajmniej "na papierze" - wysoka skuteczność hamowania w trudniejszych pogodowo warunkach - jak widzę po prognozach pogody, to (niestety) będę miał okazję to przetestować niedługo osobiście
wady
- RWS - jakoś ten patent w porównaniu do klasycznego QRa mi (póki co) mniej podchodzi - brakuje mi (jeszcze) wyczucia. Aczkolwiek przyznam, że jest trywialnie łatwy do zastosowania. Zatem ten zacisk powinien być chyba zaletą, jak tylko wyrobię sobie wyczucie siły.
- Trochę za dużo czarnego w moim rowerze się robi
No i do zalet zaliczę również pakowanie i dokumentację. Mocno nieekologiczne Wszystko porządnie spakowane i mały bonus w formie czapeczki kolarskiej z nadrukiem DT Swiss Oxid. Koła przyszły z już naklejoną taśmą tubeless (wbrew temu, co piszą w dokumentacji). Dostarczany jest również zestaw do montażu opon bezdętkowych. Jako, że ja jeżdżę na dętce, prędko nie wykorzystam, ale dobrze, że wszystko jest w komplecie. Gwarancja jakości osobiście ręcznie podpisana przez (prawdodobnie) osobę, która koło złożyła.
Poza tym koła kręcą się dobrze/bardzo dobrze. Nie mogę na razie potwierdzić pogłosek, jakoby tylne, ze względu na piastę z 36 zapadkami miało większe opory toczenia, niż koła oparte o tradycyjne piasty. Koło kręci się dobrze, długo i ... cicho, co mnie zdumiało (cykanie piasty jest dość mocno tłumione - może kwestia smaru).
Aha - jedna wada: czapeczka ciut za mała. Mam dość duży i okrągławy baniak Zresztą z tego powodu większość czapeczek rozmiaru uniwersalnego jest dla mnie za mała (no i jestem mało uniwersalny, jesli chodzi o kaski).
pzdr
Ortogonalny
#4090 Gosc_tobo_*
Posted 29 June 2018 - 15:13
Mylisz się.
Uważam że kupiłem oryginalny produkt, wyprodukowany zgodnie z normami jakości których spodziewam się od firmy Fizik. Nie kupiłem go "taniej", kosztuje dokładnie tyle ile jest warty, ponieważ jest to wersja OEM godzę się z tym, że nie jest wykonany z materiałów jak wersje pudełkowe. Godzę się z tym ponieważ moim zdaniem nie warto w tym przypadku kupować wersji pudełkowej.
Niech ktoś wrzuci kolejny zakup bo nie skończymy tej dyskusji
Skąd wniosek że OEM nie jest z takiego materiału jak pudełkowiec? Jeśli produkt ma tą samą nazwę modelu to ma być TO samo jeśli chodzi o produkt