Jump to content

Photo

Nasze zakupy

8561 replies to this topic

#4081 slaweko

slaweko
  • Użytkownik
  • 596 posts
  • Skądz Polski

Posted 27 June 2018 - 06:37

Mikroos, przeczytaj ze zrozumieniem swój poprzedni post i moją odpowiedź na niego. Trudno o lepsze dowody i weryfikację niż u źródeł...

Jak ktoś nie kupuje oryginału, bo taniej to niech ma o takim zakupie pełną wiedzę i świadomość ewentualnych konsekwencji zdrowotnych.

#4082 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8,618 posts
  • SkądSzczecin

Posted 27 June 2018 - 06:42

Wiem dobrze, co napisałem. Piszesz tak, jakby to było prawdą w każdym przypadku. A nie jest.

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#4083 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2,241 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 June 2018 - 08:23

Jak ktoś nie kupuje oryginału, bo taniej to niech ma o takim zakupie pełną wiedzę i świadomość ewentualnych konsekwencji zdrowotnych.

Mylisz się.

Uważam że kupiłem oryginalny produkt, wyprodukowany zgodnie z normami jakości których spodziewam się od firmy Fizik. Nie kupiłem go "taniej", kosztuje dokładnie tyle ile jest warty, ponieważ jest to wersja OEM godzę się z tym, że nie jest wykonany z materiałów jak wersje pudełkowe. Godzę się z tym ponieważ moim zdaniem nie warto w tym przypadku kupować wersji pudełkowej.

Niech ktoś wrzuci kolejny zakup bo nie skończymy tej dyskusji ;)

#4084 pangumas

pangumas
  • Użytkownik
  • 1,528 posts
  • SkądSK

Posted 27 June 2018 - 11:48

Kierownica 3T Ergosum LTD

3t-ergo-sum-ltd-carbon-road-handlebar-ca

#4085 gkrupkowski

gkrupkowski
  • Użytkownik
  • 44 posts

Posted 27 June 2018 - 12:00

Zamówiona rama:

30196_kinesis_tripster_at_disc_road_grav

Będzie wymarzony szoso/gravel.

• qzn, Marcin321, stryjek and 1 other like this

#4086 lupus

lupus
  • Użytkownik
  • 352 posts

Posted 27 June 2018 - 13:05

6ZqNavW.jpg

oraz efekt finalny

PLhlGAY.jpg

• tekla, Marcin321, stryjek and 3 others like this

#4087 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2,911 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 June 2018 - 17:11

Ile to razem waży z kasetą?

#4088 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1,429 posts

Posted 27 June 2018 - 19:50

Kupiłem Forerunnera 220 żonie. Wypasu nie potrzebuje, a ten wpadł okazyjnie, więc będzie zadowolona. Rowerem jeździ czasem ze mną, a tak to biega. 

rf-lg.jpg

• parmenides and stryjek like this

#4089 ortogonalny

ortogonalny
  • Użytkownik
  • 226 posts

Posted 27 June 2018 - 22:54

DT Swiss PR1400 Dicut Oxic - komplet.

Dostałem dzisiaj. Czekam jeszcze na nową kasetę i łańcuch, aby tylne zmontować do końca (dostawa jutro).

W porównaniu do fabrycznie zainstalowanych Aeolusów 5 Comp

zalety

• zdecydowanie lżejsze, miałem okazję porównać na razie tylko przednie - zysk na przednim : 20 dkg, zatem łącznie spodziewam się spadku wagi rzędu 40-50 dkg. IMHO to sporo
  • wydają się też sztywniejsze - ale to muszę zweryfikować "organoleptycznie", znaczy po prostu na nich pojeździć
  • brak pseudokarbonowego kołnierza - boczny wiatr już mi nie będzie taki straszny, no i pozbywam się pretensjonalnego dodatku.
  • przynajmniej "na papierze" - wysoka skuteczność hamowania w trudniejszych pogodowo warunkach - jak widzę po prognozach pogody, to (niestety) będę miał okazję to przetestować niedługo osobiście

wady

• RWS - jakoś ten patent w porównaniu do klasycznego QRa mi (póki co) mniej podchodzi - brakuje mi (jeszcze) wyczucia. Aczkolwiek przyznam, że jest trywialnie łatwy do zastosowania. Zatem ten zacisk powinien być chyba zaletą, jak tylko wyrobię sobie wyczucie siły.
  • Trochę za dużo czarnego w moim rowerze się robi :)

No i do zalet zaliczę również pakowanie i dokumentację. Mocno nieekologiczne ;) Wszystko porządnie spakowane i mały bonus w formie czapeczki kolarskiej z nadrukiem DT Swiss Oxid. Koła przyszły z już naklejoną taśmą tubeless (wbrew temu, co piszą w dokumentacji). Dostarczany jest również zestaw do montażu opon bezdętkowych. Jako, że ja jeżdżę na dętce, prędko nie wykorzystam, ale dobrze, że wszystko jest w komplecie. Gwarancja jakości osobiście ręcznie podpisana przez (prawdodobnie) osobę, która koło złożyła.

Poza tym koła kręcą się dobrze/bardzo dobrze. Nie mogę na razie potwierdzić pogłosek, jakoby tylne, ze względu na piastę z 36 zapadkami miało większe opory toczenia, niż koła oparte o tradycyjne piasty. Koło kręci się dobrze, długo i ... cicho, co mnie zdumiało (cykanie piasty jest dość mocno tłumione - może kwestia smaru).

Aha - jedna wada: czapeczka ciut za mała. Mam dość duży i okrągławy baniak ;) Zresztą z tego powodu większość czapeczek rozmiaru uniwersalnego jest dla mnie za mała (no i jestem mało uniwersalny, jesli chodzi o kaski).

pzdr

Ortogonalny

#4090 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 29 June 2018 - 15:13

Mylisz się.

Uważam że kupiłem oryginalny produkt, wyprodukowany zgodnie z normami jakości których spodziewam się od firmy Fizik. Nie kupiłem go "taniej", kosztuje dokładnie tyle ile jest warty, ponieważ jest to wersja OEM godzę się z tym, że nie jest wykonany z materiałów jak wersje pudełkowe. Godzę się z tym ponieważ moim zdaniem nie warto w tym przypadku kupować wersji pudełkowej.

Niech ktoś wrzuci kolejny zakup bo nie skończymy tej dyskusji ;)

Skąd wniosek że OEM nie jest z takiego materiału jak pudełkowiec? Jeśli produkt ma tą samą nazwę modelu to ma być TO samo jeśli chodzi o produkt

#4091 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3,187 posts

Posted 02 July 2018 - 16:39

1zbguv7.jpg

• 1415chris likes this

#4092 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1,429 posts

Posted 02 July 2018 - 16:56

Co to za model?

#4093 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3,187 posts

Posted 02 July 2018 - 17:03

Berk Lupina Padded.

• Born Ready likes this

#4094 Hargin

Hargin
  • Użytkownik
  • 277 posts

Posted 02 July 2018 - 18:16

One są kryte syntetykiem czy skórą?

Wersja 150cm? Trzyma rozmiar?

Ciekaw jestem wrażeń z jazdy

#4095 sthEn

sthEn
  • Użytkownik
  • 265 posts

Posted 02 July 2018 - 18:56

CN-HG901 w drodze :)

Ribble R872 - Octane One Gridd

#4096 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3,187 posts

Posted 02 July 2018 - 19:23

One są kryte syntetykiem czy skórą?

Wersja 150cm? Trzyma rozmiar?

Ciekaw jestem wrażeń z jazdy

Nie wiem czy to syntetyk czy skóra.

Nie trzyma wymiaru, ale ,niestety, nie miałem o tym pojęcia przed zamówieniem. Napisałem do producenta

z prośbą o wyjaśnienie.

#4097 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2,911 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 July 2018 - 20:49

da się na tym siedzieć? :)

#4098 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3,187 posts

Posted 02 July 2018 - 20:58

Najwyżej wrócę z treningu bez tyłka, bo odpadnie. 

#4099 Grzybek

Grzybek
  • Użytkownik
  • 11 posts

Posted 03 July 2018 - 22:56

CR2032 do  STAGES Shimano Ultegra FC-6800.

#4100 sthEn

sthEn
  • Użytkownik
  • 265 posts

Posted 04 July 2018 - 06:50

1zbguv7.jpg

Seksowna deseczka, nie powiem :)

Ribble R872 - Octane One Gridd

Reply to this topic