Jump to content

Photo

Nasze zakupy

8561 replies to this topic

#381 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1,536 posts
  • SkądPoznań

Posted 24 June 2012 - 15:59

Szaman no nieźle... i pewnie ze cztery średnie pensje na to poszły ;)

Ja właśnie kupiłem komplet Conti 4000s, wracam do nich po kilku nieudanych przygodach z innymi oponami na wyścigi ;) No i jeszcze olej Squirt, zobaczymy czy faktycznie tak nie brudzi jak wszyscy piszą :)

pzdr

#382 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1,199 posts
  • SkądWadowice

Posted 27 June 2012 - 23:11

no ba! żeby tylko 4. porwałem sie nawet na owijkę,tez białą,cos mi odbiło,nie poznaje siebie samego :shock: :mrgreen:

#383 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Posted 28 June 2012 - 07:24

Mała rzecz a cieszy :-D

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#384 KubaG

KubaG
  • Użytkownik
  • 278 posts
  • SkądKrk

Posted 28 June 2012 - 20:14

A to i ja się pochwalę. Kilka dni temu dostałem nowy kask Ekoi D25. W Polsce takiego nie było, więc zamapawiałem bezpośrednio u producenta. Razem z przesyłką wyszło około 250 zł.
Ekoi nie jest tak słynne jak Giro, MET czy Rudy, ale myślę, że jakością wcale nie odbiega, a za te pieniądze jest chyba jedną z najlepszych opcji na rynku. Do kasku dostałem pełno ulotek, rabat na ciuchy Ekoi i coś jak bandana, tyle, że na gumce. Na chłodniejsze dni się ten beret przydaje pod kask. Kask przyszedł w eleganckim "worku", coś jak na buty zmienne z czasów podstawówki.

Co do wentylacji, to jest świetna, co z resztąmożna sobie wybrazić patrząc na wloty powietrza. Jak jest chłodniej to mi marznie czerep, mimo, że mam ten beret.

No i zdjęcia:
http://oi45.tinypic.com/2jd5ber.jpg
http://oi45.tinypic.com/20gbinl.jpg

#385 Huskacz

Huskacz
  • Użytkownik
  • 127 posts
  • Skądtaka śląska wiocha

Posted 28 June 2012 - 20:30

A ile waży? Bo powiem, że to bardzo konkretna propozycja :)

#386 KubaG

KubaG
  • Użytkownik
  • 278 posts
  • SkądKrk

Posted 28 June 2012 - 20:33

A ile waży? Bo powiem, że to bardzo konkretna propozycja :)

230g w rozmiarze S/M

właśnie sprawdziłem na stornie Ekoi, i widzę, że ten który ja mam czyli D25 biały nie jest już w promocji i kosztuje 57 euro + 15 przesyłka. Tak jak ja kupowałęm, czyli za 41 euro został D25 czarny i niebieski.

http://www.ekoi.fr/4...sques-route-vtt

Problem może być z zamóieniem taki, że strona jest tylko po francusku, i z francuzem nie dogadasz sie nawet po angielsku. Może tłumacz google pomoże :)
Z tego co wiem, to w Polsce tlyko karbonowy.pl ściąga produkty Ekoi, a najbliższe zamowienie robią okolo sierpnia. Za kask D25 poza promocją czyli za 57 euro powiedzieli mi około 299 zł + przesyłka w polsce ( jakieś 10 zł ).

#387 JHartman

JHartman
  • Użytkownik
  • 405 posts
  • SkądWarszaw

Posted 28 June 2012 - 20:39

KubaG, podziel się jak to zamówiłeś. Bo kask wygląda kozacko (i całkiem niedrogo). Wrzuć proszę zdjęcia jak wygląda środek.

Pozdrawiam

#388 thorian

thorian
  • Użytkownik
  • 858 posts
  • SkądRoztocze

Posted 28 June 2012 - 20:43

Też właśnie kilka dni temu kupiłem nowy kask.... Cratoni Bullet. Poprzedni był lekki tzn. wydawało mi się, że był lekki. Nowy waży 170 gramów :lol:

#389 KubaG

KubaG
  • Użytkownik
  • 278 posts
  • SkądKrk

Posted 28 June 2012 - 20:57

KubaG, podziel się jak to zamówiłeś. Bo kask wygląda kozacko (i całkiem niedrogo). Wrzuć proszę zdjęcia jak wygląda środek.

Pozdrawiam

http://oi49.tinypic.com/21bp2c7.jpg

A jak zamówiłem ? Normalnie. Robisz konto, wpisujesz dokładne dane. Na kasku czy co tam chcesz kupić klikasz zielony koszyk. Potem w prawym gornym rogu pod twoim nazwiskiem klikasz na koszyk, i kupujesz. Dalej bedziesz mogł płacić przez PayPal lub bezpośrednio kartą ( przelicza na złotówki po kursie banku, albo ściąga w euro jak masz euro ). Przetłumacz sobie strone w google translate i ogarniesz. Z Francji wysyłają kurierem Colissimo, a w Niemczech i Polsce paczke przejmuje kurier DPD. Paczkę dostałem po 4-5 dniach od zamówienia.

#390 Stormik

Stormik
  • Użytkownik
  • 228 posts
  • SkądKoźle/Opolskie

Posted 28 June 2012 - 21:14

Kurde no gdybym wiedział, to też może taki bym sobie sprawił :mrgreen: A kupiłem kask MET (nie wiem nawet jaki model xD) i normalnie był za 209zł a ja że kupiłem w tym sklepie rower, kask był z zeszłego roku i potrafię się targować to kupiłem za 170zł chodź na paragonie jest 173,47zł :lol:
Ale ten twój ma 100razy lepsze kształty
Znalazłem ten mój :mrgreen: na necie jest ta sama cena jak jest na promocji
http://www.google.pl...29,r:0,s:0,i:71

Ten w prawym dolnym rogu, bez daszku wygląda całkiem zacnie za tą cenę, i kask cały jest w kratkę lecz na białym ciężko zobaczyć trzeba się przyjrzeć i na górze też, tylko z boku wyraźnie widać kratkę.

#391 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 posts
  • SkądKraków/Bronowice

Posted 28 June 2012 - 22:07

Wszystkie modele wyglądają super. dla mnie 999 czarny jak znalazł...
KubaG dzięki za namiary na kaski! Napewno skorzystam ;)

Powiedz tylko prosze jaki masz romiar kasku i jaki obwód głowy żebysmy mieli rozeznanie co zamawiac...

#392 KubaG

KubaG
  • Użytkownik
  • 278 posts
  • SkądKrk

Posted 28 June 2012 - 22:13

Kaski są świetne, jak widzisz jeździ w nich AG2R La Mondiale, a to jakaś rekomendacja jest. Co do kupna to warto, ja jestem bardzo zadowolony. Jak się uporam z koniecznymi wydatkami, to może kupię sobie okulary Ekoi i/lub ciuchy. A jak ktoś będzie kupował ciuchy Ekoi, to podam Wam kod na -15% ceny: FLUO15 ( gacie + koszulka za 76 euro ). Przy składaniu zamóienia jest okienko na wpisanie kodu promocyjnego. Niektóre modele kasków ma karbonowy.pl, wiec nie trzeba placic 15 euro za przesylke. Chociaż warto wyliczyc cene obu wariantów.

Co do rozmiaru to mam obwód głowy 57. Kask kupiłem S/M który teoretycznie jest na głowę max 58 cm, jednak gdyby to było na max 58 to nie miałbym takiego luzu w kasku ( oczywiscie to reguluje pokretłem z tyłu, ale gdy nie wyreguluje to mysle, ze z tylu głowy bym jeszcze wcisnął jakiegoś batona :) )
Wniosek taki, że rozmiar L jest dla tych co maja obwod pow. 60 cm.
Ale z tego co kojarze, to gdzies w necie widzialem schemat jak mierzyc glowe i dobierac kaski właśnie firmy Ekoi, ale gdzie to nie pamietam.

Pomyliłem się, kasków Ekoi nie sprzedaje w polsce karbonowy.pl tylko tricarbon.pl

#393 pike

pike
  • Użytkownik
  • 62 posts
  • Skądwaw

Posted 28 June 2012 - 22:24

Ja mam od jakiegoś czasu najtańszy X1 i za tą cenę jest bardzo fajny, zwarty, bardzo lekki, super leży. Szału z designem nie ma, klasyczny wygląd, ale nie straszy.

#394 Riddick

Riddick
  • Użytkownik
  • 402 posts
  • Skądmałopolska

Posted 28 June 2012 - 23:41

a ja zakupiłem nowe siodełko, Selle Italia SLR Team Edition z karbonowymi prętami, waga 140 g, do tego łódeczkę od Smudka, również karbonową, zamontowane i jutro jadę na testy i ustawianie siodełka :mrgreen:

#395 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 29 June 2012 - 14:02

Ostatnie nowe nabytki:
Koła:Shimano WH-R500, waga 1880g
Kaseta:Shimano Sora 12x25
Łańcuch: Schimano CN HG50 8rz.
Opony:Schwalbe Lugano 700x23C

#396 bradi

bradi
  • Użytkownik
  • 76 posts
  • SkądKraków

Posted 29 June 2012 - 15:48

Na kaskach Ekoi jeździ AG2R, zawsze mi się podobały na zdjeciach :) Dobra firma.
Swoją drogą ciekawe gdzie można dostać w Polsce kaski Kask na których jeździ Sky :D

#397 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 29 June 2012 - 21:08

Swoją drogą ciekawe gdzie można dostać w Polsce kaski Kask na których jeździ Sky :D

http://www.bobshop.de/en/Pro-Teams/Pro-Team-Clothing/Sky-Cycling-Team/2010/KASK-Helmet-Team-Sky-Vertigo-Edition-2011.html
Teamowy SKY :) niestety sklep w DE.

#398 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Posted 02 July 2012 - 19:35

Yo!

Nowy mostek i kiera lekko upgrejdowana (przycięta z każdej strony po 7cm, do szerokości 46,5cm) i można z dumą powiedzieć "new look of the street cycles" ;)) Zastanawiam się nad jakąś fajną owijką ale...podoba mi się jak jest :mrgreen:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#399 Huskacz

Huskacz
  • Użytkownik
  • 127 posts
  • Skądtaka śląska wiocha

Posted 02 July 2012 - 21:20

Aaaa mam ten sam zestaw (tylko kierownica Boplighta, ale wygląda identycznie) w MTB :)

#400 madrej

madrej
  • Użytkownik
  • 178 posts
  • SkądZduńska Wola/Warszawa

Posted 03 July 2012 - 21:43

W poniedziałek kupiłem okulary BBB Impulse Ph. Dzisiaj test, Soczewki fotochromatyczne przyciemniają się w sam raz, ani nie jest za ciemno ani oczy się nie męczą. Kształt na razie mi odpowiada chociaż nie są super mocno dopasowane. Na razie jedyny minus to że nawet przy mocnym zabarwieniu szkieł widać od drugiej strony gdzie się patrze (if you know what I mean :mrgreen: )

u5227y2014v4.gif

Reply to this topic