Jump to content

Photo

Nasze zakupy

8561 replies to this topic

#5781 pangumas

pangumas
  • Użytkownik
  • 1,528 posts
  • SkądSK

Posted 01 September 2020 - 14:40

Domyślam się, że zamówiłeś w przedsprzedaży? Wysyłkę planują dopiero w listopadzie. Do tego jeszcze tylną Fly 6 (wysyłka w październiku) i byłby komplet.

Właściwie to chyba optymalna kamera bezpieczeństwa, aczkolwiek cenowo tanio nie jest, ciekaw jestem jakości stabilizacji obrazu - 60 klatek na sekundę jest ważniejsze niż 4K. Jak  już dostaniesz, to postaraj się ją przetestować i wrzucić choć parę zdań w formie recenzji we właściwym dziale.

Zamówiłem z aledrogo, jutro powinna być u mnie. Patrząc na testy i filmiki stabilizacja wypada dobrze, ale jest jeden problem (mam nadzieję, że to w firmware poprawili) jak włączy się HDR to nie działa EIS, a bez HDR w pochmurny dzień obraz jest dość ciemny i można tylko z prędkością 30fps nagrywać.

Dojeżdżam do pracy rowerem przez miasto i kilka razy zdarzały się różne sytuacje (na szosie też). Garmin Virb ma już swoje lata :)

#5782 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2,241 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 September 2020 - 14:49

Napisz coś więcej jak przetestujesz kamerę. Wygląda zachęcająco :)

#5783 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2,570 posts

Posted 01 September 2020 - 16:02

dmx, oczywiście, że do ramy pójdzie :)
Chcę się wpiąć "pod" baterię, która jest u mnie w sztycy. Zobaczę jak tam z miejscem, żeby nie tarabaniło.

#5784 pangumas

pangumas
  • Użytkownik
  • 1,528 posts
  • SkądSK

Posted 01 September 2020 - 16:44

Napisz coś więcej jak przetestujesz kamerę. Wygląda zachęcająco :)

Testy pewnie zrobię w weekend. Fajnie, że światło można z Garminem połączyć, mogłaby być trochę tańsza, bardziej taki dash cam dla roweru 😁

#5785 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 posts

Posted 01 September 2020 - 18:26

dmx, oczywiście, że do ramy pójdzie :)
Chcę się wpiąć "pod" baterię, która jest u mnie w sztycy. Zobaczę jak tam z miejscem, żeby nie tarabaniło.

No i czy będzie zasięg. To mnie ciekawi również.

#5786 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2,570 posts

Posted 01 September 2020 - 18:52

No i czy będzie zasięg. To mnie ciekawi również.

Tak monitował GPLama i wsio grało. W czwartek odbieram rower z przeglądu zerowego, to od razu zamontuję i sprawdzę.
  • lukaszzsch likes this

#5787 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2,241 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 September 2020 - 19:36

Będzie ok.

Ja wrzucałem przy suporcie w dolną rurę bo tam mi było najłatwiej (orbea ma dużą zaślepkę pod suportem). Nawet wtedy nie pomyślałem o wersji na kablu do baterii :)

Ale z pewnością miejsce które proponuje Shimano w manualu jest hmm, lekkim nieporozumieniem.
  • lukaszzsch likes this

#5788 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 494 posts

Posted 01 September 2020 - 22:17

Będzie ok.

Ja wrzucałem przy suporcie w dolną rurę bo tam mi było najłatwiej (orbea ma dużą zaślepkę pod suportem). Nawet wtedy nie pomyślałem o wersji na kablu do baterii :)

Ale z pewnością miejsce które proponuje Shimano w manualu jest hmm, lekkim nieporozumieniem.

A ja mam właśnie jak w instrukcji. Wk...a mnie mocno fakt, ze przed oddaniem roweru do montażu przestudiowałem wszystkie instrukcje i dokładnie wyjaśniłem o co mi chodzi. Kupiłem również kierownicę, żeby nikt nie kwękał. A łatwo nie było, bo musiała mi się i podobać i być "bilna" :)

Miał być Junction A w kierownicy, jeden kabel z niej wychodzący do ramy w kierunku Junction B i nadajnik w ramie. Przyjeżdżam po odbiór i co widzę? Z kierownicy wyłazi cały trójnik (chyba Ew-120 czy cóś), a nadajnik dynda przy główce ramy.

Ale cóż, tak to jest, jak się takie rzeczy zleca w środku sezonu. Te moje asy podobno 3 takie zestawy zakładali w ciągu tygodnia i i pewnie im "się spieszyło". Trochę jaja, zlecenie za ładne parę złotych, bo "graty" również od nich.

Nic to. Któregoś dzionka zimą zrobię sobie drinka (albo cztery) i poskładam to wszystko po swojemu. W najgorszym wypadku dokupię jeden kabelek za 80zł. 

• lukaszzsch likes this

#5789 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1,152 posts
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Posted 02 September 2020 - 08:22

Nie wiem czy mogę to nazwać jako zakup, bo jeszcze niezrealizowany, ale będę customował swoje buty szosowe =D

Pacjent to Bontrager Circuit Viper Red w rozm. 43

Efekt w okolicach miesiąca czasu :-)

#edit

A kupiłem 2x bidon Elite Fly 750 ml. Jeden czarny, drugi czarny w wersji Coca cola, bo drugiego zwykłego zabrakło na magazynie.

#5790 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1,429 posts

Posted 02 September 2020 - 10:05

Elite fly to chyba najlepsze z moich bidonów, super ustnik, a sam bidon też spoko, lubię takie o mniejszej sztywności.

#5791 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3,187 posts

Posted 02 September 2020 - 13:15

0f329df4199ef6dcmed.jpg

• Marcin321 and artho like this

#5792 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2,570 posts

Posted 03 September 2020 - 20:02

A ja mam właśnie jak w instrukcji. Wk...a mnie mocno fakt, ze przed oddaniem roweru do montażu przestudiowałem wszystkie instrukcje i dokładnie wyjaśniłem o co mi chodzi. Kupiłem również kierownicę, żeby nikt nie kwękał. A łatwo nie było, bo musiała mi się i podobać i być "bilna" :)

Miał być Junction A w kierownicy, jeden kabel z niej wychodzący do ramy w kierunku Junction B i nadajnik w ramie. Przyjeżdżam po odbiór i co widzę? Z kierownicy wyłazi cały trójnik (chyba Ew-120 czy cóś), a nadajnik dynda przy główce ramy.

Ale cóż, tak to jest, jak się takie rzeczy zleca w środku sezonu. Te moje asy podobno 3 takie zestawy zakładali w ciągu tygodnia i i pewnie im "się spieszyło". Trochę jaja, zlecenie za ładne parę złotych, bo "graty" również od nich.

Nic to. Któregoś dzionka zimą zrobię sobie drinka (albo cztery) i poskładam to wszystko po swojemu. W najgorszym wypadku dokupię jeden kabelek za 80zł. 

Poszedł moduł w sztycę. Z Garminem gada pięknie. Już mi się to podoba :-D

#5793 Paput

Paput
  • Użytkownik
  • 594 posts
  • SkądGdańsk

Posted 03 September 2020 - 20:20

Bzyku. Jakiś czas temu szukałeś nowego roweru. Masz już ? Bo jakoś nie chwaliłeś się w tym temacie?

Czy czekasz na coś?

#5794 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2,570 posts

Posted 03 September 2020 - 20:33

Bzyku. Jakiś czas temu szukałeś nowego roweru. Masz już ? Bo jakoś nie chwaliłeś się w tym temacie?
Czy czekasz na coś?

No w tym temacie nie, ale tu wrzucałem 😏
https://szosa.org/to...orbea/?p=422329

#5795 Paput

Paput
  • Użytkownik
  • 594 posts
  • SkądGdańsk

Posted 03 September 2020 - 20:42

Czy czekasz na coś?

Gratulacje! Zaje...y!

• Bzyk and artho like this

#5796 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2,241 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 September 2020 - 19:14

Klucze nasadowe do domowego warsztatu (honiton). Sprawiają dobre wrażenie, ale praktyka pokaże na ile starczą grzechotki, bo o same nasadki to jestem raczej spokojny.

58c6448686051732bcd1a1734d302c7d.jpg
  • impa, stryjek, Bzyk and 3 others like this

#5797 cowall

cowall
  • Użytkownik
  • 156 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 September 2020 - 19:30

Świetny zestaw, kupiłem w zeszłym roku taką samą walizeczkę tylko innej firmy chyba magnusson. I powiem Ci, że w wielu sytuacjach taki zestaw ratuje sprawe, mi się bardzo przydaje. Przy rowerze, w domu, a to jakieś przedłużki gdzie ciężko sięgnąć itd. jednym słowem będziesz zadowolony :)

Klucze nasadowe do domowego warsztatu (honiton). Sprawiają dobre wrażenie, ale praktyka pokaże na ile starczą grzechotki, bo o same nasadki to jestem raczej spokojny.

#5798 stryjek

stryjek
  • Użytkownik
  • 819 posts
  • SkądSobótka

Posted 07 September 2020 - 19:39

Nowe buty, wziąłem wersję mega i jak na razie zapowiada się że będzie dobrze.
Do tego wkładki bontrager inForm.
340ced40fee2b587c080460b6137114d.jpg
  • impa, Marcin321, Bzyk and 2 others like this

#5799 pangumas

pangumas
  • Użytkownik
  • 1,528 posts
  • SkądSK

Posted 08 September 2020 - 10:15

Nowe buty, wziąłem wersję mega i jak na razie zapowiada się że będzie dobrze.
Do tego wkładki bontrager inForm.
340ced40fee2b587c080460b6137114d.jpg

Jak się wkładki Bontrager sparują?

#5800 stryjek

stryjek
  • Użytkownik
  • 819 posts
  • SkądSobótka

Posted 08 September 2020 - 10:23

Jak się wkładki Bontrager sparują?

Wyjąłem wkładkę sidi odrysowałem na bontragerach, odciąłem nadmiar nożyczkami i pasują ;)
Czy będzie lepiej tego nie wiem bo jeszcze nie testowałem. Z pomiarów wyszła mi wkładka niebieska nr3
https://www.trekbike...erowych/c/A213/

Reply to this topic