Może ktoś mi wytłumaczyć do czego służy ta mała śrubka?
Kręcę ją, nic się nie dzieje poza tym, że wchodzi głębiej.
Coś jest zepsute czy tak ma być?
Napisano 17 kwiecień 2020 - 21:49
Napisano 17 kwiecień 2020 - 21:51
Nie posiadam. Ale z video wynika, że powinna się powiększać szczelina między częścią "szarą" a "zieloną" kasując luz na sterach. A na sucho (bez mostka) jak kręcisz to coś się zmienia (w sensie wymiar szczeliny)?
No i czy ten fragment - klin - jest widoczny i widać, że się przesuwa z położenia między sekundą 34 a 36 filmu?
Może jeszcze nie dotarłeś do momentu gdy zaczyna podnosić górną część.
Napisano 17 kwiecień 2020 - 22:45
Sprawa jest o tyle dziwna, że zauważyłem luz na "widelcu". Do tego stopnia, że koło latało.
Pokrecilem ślubną i przestało. Tyle, że teraz jak ją całkiem wykręcę koło też już nie lata.
Szczelina się nie rusza. Mostka nie chcę się tykać bo ostatnio uszkodzilem rurę sterową i mam uraz.
Napisano 18 kwiecień 2020 - 04:24
Ta śruba jest po prostu odpowiednikiem śruby, która normalnie szłaby od góry i naciągała gwiazdkę/ekspander Ahead.
To normalne, że po wykręceniu śruby z powrotem przez chwilę będziesz miał opór - śruba ściągnęła elementy ze sobą, a one (jeszcze) trzymają się siłą własnego tarcia o rurę sterową. Tyle, że jeżeli śruba nie będzie stale generowała oporu, po chwili jazdy luz powstanie na nowo.
Po prostu zrób tak, jak wskazuje instrukcja. Jeżeli to nie wystarczy, niestety nie masz wyboru - musisz po prostu poluzować mostek i wcisnąć go nieco głębiej na rurę sterową.

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?