700km/24h Gliwice 28/29.05.2011
Posted 29 January 2011 - 18:37
Tym razem będzie On miał charakter pętli. Wszystkie ważniejsze informacje wraz z regulaminem umieszczę w możliwie jak najszybszym terminie. Jeżeli główna grupa nie przekroczy sporo powyżej 15 kolarzy, a z Waszej strony stworzy się zapotrzebowanie, rozważymy stworzenie drugiej grupy, której uczestnicy zmierzą się na dystansie 500km.Tradycyjnie maraton nie będzie miał formy wyścigu. Uczestnicy wspólnie będą pracowali na swój sukces. Organizatorzy ze swojej strony dołożą wszelkich starań by impreza była „ niezapomnianym przeżyciem „
Na wstępne deklaracje(ze wskazaniem dystansu) oraz pytania czekam pod adresem: [email protected]
Szczególnie serdecznie zapraszamy zeszłorocznych uczestników.
Ps. Janczar ta oferta Ciebie nie dotyczy :/
Posted 29 January 2011 - 20:11
Jak na to wszystko znaleść czas i pieniądze.
Posted 30 January 2011 - 17:35
MISzA, z dobrze poinformowanego źródła wiem, że MP w jeździe indywidualnej na czas i dwójkami mają odbyc się jednak w okolicach Wrocławia, w ostatni weekend maja. Być może Zawonia lub odcinek autostrady. Trasa więc raczej płaska. Szlifuj formę! ;-)
więc to też odpada, super 3 imprezy w tym samym terminie...
Posted 01 February 2011 - 18:17
http://www.bikemap.net/route/773448
a dla grupy 500 mniejsze koło o długości 57 km
http://www.bikemap.n...&zoom=11&type=2
oczywiście wszystko będę wiedział po zimie, czy na tej trasie nie wyparowało zbyt dużo asfaltu. Przewyższenia jak na Śląsk niewielkie, trasa na oko w 80% otoczona lasami
Posted 02 February 2011 - 11:18
:-) cały czas o tym myślę, szkoda mi strasznie tej Jarnej Klasiki :-((( za rok mam nadzieję że Gliwice nie będą się już pokrywały z tym wyścigiem !krzysiek tam nie ma górek.sa tylko nieznaczne niezauważalne różnice poziomów terenu :mrgreen: juz rok temu na tym 600/24h było więcej i tyo konkretniejszych wzniesień.
Posted 02 February 2011 - 13:31
Już jedna osoba z Warszawy nie przyjedzie bo woli pojechać na brevet.
Posted 02 February 2011 - 15:34
Posted 02 February 2011 - 16:30
ok, ja się i tak nie wybieram na ten brevet, tylko nie wiem ile będzie takich osób które będą chciały jechać później na Paryż-Brest-Paryż i wybiorą kolekcjonowanie brevetów a nie gliwice. To nic nie zmieniamy !Krzysiek termin ten nie jest jeszcze ostateczny, a podjęty na podstawie rozmów z Wami, zwłaszcza z Tobą. Oczywiście że go możemy zmienić, ale z tego co widzę to wygląda to tak...zmienimy go i znajdą się inne osoby którym pasowało nie będzie, a My chcemy się do Was dopasować. Sezon długi nie jest, czas na regeneracje po dobowych maratonach spory, imprez kilka. Życie nawet tu nam każe wybierać.
Posted 02 February 2011 - 19:51
a jak stan asfaltu (do tej pory na jesieni)
Mogę napisać jaki jest stan dróg od Sośnicowic do Kuźni Raciborskiej. W samych Sośnicowicach koło ronda jest remont drogi a wytyczony objazd to dziura na dziurze. Ale to pewnie się do czerwca zmieni. Dalej jadąc w stronę Rud asfalt jest dobry, na niektórych odcinkach położono nowy w zeszłym roku. Jedynie przed Rudami w pobliżu wiaduktu kolejowego są dziury i nierówności. Od Rud do Kuźni droga jest dobra, jedynie na odcinku biegnącym przez las jest trochę dziur ale tam za to jest mały ruch samochodowy. ;-)