Witam. Jestem nowy na forum. Mam pytanie .Jak wymienić linkę od przedniej przerzutki w Romet Huragan 1+. Rower kupiłem rok temu. Od nowowści był problem z przednią przerzutką. Bardzo ciężko działała klamkomanetka. Łańcuch raz wchodził na dużą zębatkę innm razem przelatywał po za nią .Linka już jest zniszczona od ciągłego naciągania. Może ktoś opisać jak ją wymienić? Jaką kupić? Czy owijkę da się założyć starą czy też kupić nową? Nie znam się za bardzo na tym i szczerze mówiąc wolałbym nawet zapłacić za zrobienie tego. Sęk w tym ,że gość który prowadzi u nas sklep i u niego kupiłem rower nie podejme sie tej roboty a najblizszy serwis jest jakies 35km odemnie.
Posted 26 April 2020 - 14:18
https://si.shimano.c...0001-05-POL.pdf od strony 8 masz opisane jak wszystko wykonać.
Linkę przerzutki kupujesz Shimano, owijki nie będziesz musiał zmieniać bo klamki mają linki przerzutki na zewnątrz nie pod owijką (tam lecą hamulcowe).
Gosc_grzesiek32_*
Posted 26 April 2020 - 15:10
Posted 26 April 2020 - 16:54
Posted 27 April 2020 - 07:51
Tak jak pisze grzesiek32 lepiej by było jakby się serwis zajął. Piszesz, że linka jest rozwarstwiona przy klamkomanetce, do tego zarobiona rurką więc przy wyciąganiu mógłbyś coś uszkodzić. Do tego potrzebujesz dobrych obcinaczek do stali, nie muszą być specjalne serwisowe i regulacja przerzutki.
Posted 27 April 2020 - 08:58
Gosc_grzesiek32_*
Posted 27 April 2020 - 11:21
Być może jest za długi pancerz i dlatego ciężko się zmienia