Skocz do zawartości

Czuję w kościach koniec zimy ...

190 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gosc_Stas_*

Gosc_Stas_*
  • Gość

Napisano 30 styczeń 2011 - 01:04

Witam i pozdrawiam wszystkich ... po długiej nieobecności. Jestem znów w kraju i po prawie trzech miesiącach "zagranicznego pobytu niebytu" znowu mogłem zobaczyć w garażu moje ukochane rowerki.
Kochani zima idzie ku końcowi :-) wiem, że taka jak w 2006 roku kiedy jeździłem codziennie już się nie powtórzy ale ... śniegu mniej i coraz bliżej do klasyków. Mam tydzień urlopu i od poniedziałku zaczynam sezon, bez względu na śnieg i mróz. Na początek 50 km bez przesady i na jednym bidonie :-).
Jaka tu była pogoda od listopada ? Ale z tego co słyszałem kiepsko, ani jednego dnia z suchym asfaltem.

Pozdrawiam Was serdecznie
Stas

#2 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 30 styczeń 2011 - 09:27

Kolego nom pogoda była do Du....... ;-) ale każdy kto bardzo chciał to i tak sobie pośmigał . Nom ja też mam nadzieję że już koniec tej cholernej zimy a można wiedzieć gdzie byłeś w jakim państwie :?:

#3 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 30 styczeń 2011 - 09:36

Cytat

Witam i pozdrawiam wszystkich ... po długiej nieobecności. Jestem znów w kraju i po prawie trzech miesiącach "zagranicznego pobytu niebytu" znowu mogłem zobaczyć w garażu moje ukochane rowerki.
Kochani zima idzie ku końcowi :-) wiem, że taka jak w 2006 roku kiedy jeździłem codziennie już się nie powtórzy ale ... śniegu mniej i coraz bliżej do klasyków. Mam tydzień urlopu i od poniedziałku zaczynam sezon, bez względu na śnieg i mróz. Na początek 50 km bez przesady i na jednym bidonie :-).
Jaka tu była pogoda od listopada ? Ale z tego co słyszałem kiepsko, ani jednego dnia z suchym asfaltem.

Pozdrawiam Was serdecznie
Stas

Stas jak chcesz zobaczyć czy zima się kończy czy nie to zapraszam do Zakopanego :-P . Dzisiaj w nocy było -16 wrrrrr. Ale w dzień już jeździć się da, drogi są odśnieżane na bieżąco.

Welcome back :-)

#4 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 30 styczeń 2011 - 09:47

Nom dziś w Kielcach było -14 o 8 rano
wicklowman powiem ci że w Zakopanem to drogi są lepiej odśnieżane niż u mnie ;-) ,ale też muszę przyznać ,że byłem 4 razy w tym roku w Zakopanem jak jeszcze śniegu nie było i spotkałem tylko 4 kolarzy na trasie coś mało :-/ tam ich trenuję

#5 tomiek

tomiek
  • Użytkownik
  • 270 postów
  • SkądMałopolska ok.Gorlic

Napisano 30 styczeń 2011 - 11:29

Cytat

Zobaczymy na ile sie te twoje kosci sprawdzą :mrgreen: a moze mowią o jakiejs dacie konkretnej :-P

Cytat

znowu mogłem zobaczyć w garażu moje ukochane rowerki.

Widok zapewne bezcenny :shock: :-D

#6 h/k

h/k
  • Użytkownik
  • 1389 postów
  • SkądRumia

Napisano 30 styczeń 2011 - 16:49

Cytat

Ja nie, choć dziś już u mnie czuć było ten powiew lekko wiosennego powietrza. :-)
Fajnie się śmigało ale to nie koniec wrednej zimnicy. Dobrze tylko, ze prawie na bank już żegnamy się z mrozami poniżej 5-10C.
U nas pogoda niewiele odbiegała od tej w reszcie Polski. Grudzień, styczeń to mocna zima. Poniżej 15C nierzadko bywało. Ale jakoś od połowy tego miesiąca jest już znacznie cieplej. Mam nadzieję że marzec już na dobre zapachnie wiosną.
PS. Co roku mamy takie tematu. Widocznie większości z nas udziela się nostalgia za pięknymi dniami... Choć chłodne mają zaletę, że część osób nie ma dylematu teren-szosa. :-)

#7 z1mEk

z1mEk
  • Użytkownik
  • 35 postów
  • SkądRopczyce

Napisano 30 styczeń 2011 - 17:12

Ja jeżdżę jak tylko się da zauważyłem jednak, że zimą jak się śmiga przez wioski to azorki są bardziej wredne niż "latem". Może im ta pora roku też nie na... łapę.

#8 puchaty

puchaty
  • Użytkownik
  • 787 postów
  • SkądGdynia

Napisano 30 styczeń 2011 - 17:35

Cytat

Ja jeżdżę jak tylko się da zauważyłem jednak, że zimą jak się śmiga przez wioski to azorki są bardziej wredne niż "latem". Może im ta pora roku też nie na... łapę.

Heh, to prawda. Bazę budują pewnie ;-)

#9 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 30 styczeń 2011 - 17:42

Panowie nie narzekajcie, jak zima ma być taka jak wczoraj i dziś to niech jeszcze będzie i 2 miesiące, wcale się nie obrażę. Byle by nie padało. A prawdę mówiąc to u mnie ostatnio wiosny wcale nie czuć. Rano ok -10, w dzień też poniżej zera ale grunt że słońce świeci ;-) .

#10 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 30 styczeń 2011 - 17:47

Cytat

Panowie nie narzekajcie, jak zima ma być taka jak wczoraj i dziś to niech jeszcze będzie i 2 miesiące, wcale się nie obrażę. Byle by nie padało. A prawdę mówiąc to u mnie ostatnio wiosny wcale nie czuć. Rano ok -10, w dzień też poniżej zera ale grunt że słońce świeci ;-) .

Ja też wolę taką pogodę jak jest trochę poniżej zera, sucho - bez opadów...
Niż jakby miało być +5 i miałoby padać i wszystko dookoła topnieć i pływać - WTEDY TO JEST SYF :-?

#11 h/k

h/k
  • Użytkownik
  • 1389 postów
  • SkądRumia

Napisano 30 styczeń 2011 - 21:06

No ja też nie narzekałem dziś. +1 i nieduży wiatr. Na asfalt i tak dla mnie to nieciekawie, ale pogoda na przełaj idealna. :-) Przy tych 5-7 to pełno błota, zgadzam się.

Cytat

To tez zdążyłem zauważyć.

#12 kuba259

kuba259
  • Użytkownik
  • 495 postów
  • Skądelbląg

Napisano 30 styczeń 2011 - 21:26

A dla mnie jak najbardziej +5 st. odpowiada. Tydzień będzie mokro, ale kiedyś w końcu musi być sucho :D Poza tym wolę jeździć po mokrym asfalcie, ale rowerem szosowym niż MTB...

A jak narazie u mnie nie da rady jeździć na r. szosowym, bo drogi nie są odśnieżane, tylko i wyłącznie, ale też z problemami, rower MTB.

#13 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 styczeń 2011 - 16:02

Dziś się nastawiłem, że w końcu będzie jakaś dłuższa jazda, drogi suche i niby tylko -1*C za oknem. Mimo to zmarzłem jak nie wiem co... Najpierw przestałem czuć twarz (dziwnie to brzmi ;-)), potem dłonie, a na koniec stopy. Już nawet te 5*C jest dla mnie ok, ostatnio akurat tyle było i nawet bez ocieplaczy na butach nie zmarzłem. Może już niedługo zacznie się ocieplać... ;-)

fs-userbar-blog-white.png

#14 tomiek

tomiek
  • Użytkownik
  • 270 postów

Napisano 31 styczeń 2011 - 16:31

Ze niby cos mowia o ociepleniu jakims, kosci Stasia tez ;-)
Czyżby znów gdzies wyjechał czy w garażu przy rowerach tyle siedzi :mrgreen: :mrgreen:

#15 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 31 styczeń 2011 - 16:38

Witaj Stas :-)

oby Twoje kości prawdę mówiły :-D ja już mam dość zimna.
Choć zimno aż tak nie przeszkadzało jak ten śnieg.

#16 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 31 styczeń 2011 - 17:12

Podobno odwilż idzie, czy to dobry znak to nie wiem.

#17 Gosc_Stas_*

Gosc_Stas_*
  • Gość

Napisano 31 styczeń 2011 - 19:49

No to pierwszy trening rozruchowy zaliczony - 35 km ze śmiesznie niską średnią prędkością. Cieszyłem się jak dziecko, kręcąc korbami i patrząc w niebo z radością, że nic białego nie pada. A potem fakt - siedziałem w garażu i czyściłem moje rumaki. Teraz piorę moje wszystkie ciuchy te letnie też - muszę być gotowy jak wybuchnie wiosna :-).
Pralka szaleje a ja oglądam zeszłoroczny TDF na DVD i nadrabiam rodzinne zaległości.

Przy okazji - pewnie znacie ale może nie wszyscy - polecam świetny programik na telefoniki z Symbianem - Sports Tracker. Ale zabawa. Telefon do kieszeni a po przyjeździe cała trasa w necie nałożona na google maps, metr po metrze - dystans, średnie, wysokość - sami zobaczcie Ci co go jeszcze nie znają.

Stas

#18 tomiek

tomiek
  • Użytkownik
  • 270 postów

Napisano 31 styczeń 2011 - 20:35

Stas ale pewnie chodzi fona na symbianie ale z gps-em ?
ja mam symbiana ale bez gps :-/

#19 rzeznik14

rzeznik14
  • Użytkownik
  • 80 postów
  • Skądpolska

Napisano 31 styczeń 2011 - 21:27

Cytat

Przy okazji - pewnie znacie ale może nie wszyscy - polecam świetny programik na telefoniki z Symbianem - Sports Tracker. Ale zabawa. Telefon do kieszeni a po przyjeździe cała trasa w necie nałożona na google maps, metr po metrze - dystans, średnie, wysokość - sami zobaczcie Ci co go jeszcze nie znają.

Stas

genialna aplikacja!wszystko jest super,szkoda tylko ze zżera duzo baterii i nei nadaje sie na codizenne treningi...
tak,potrzebuejsz telefonu z wbudowanym gpsem,najlepiej darmowym^^ np nokia 5230,wszystko pieknie smiga,aplikacja do sciagniecia w sklepie Nokii Ovi.jedyna wada to szybkie pochlanianie baterii

#20 h/k

h/k
  • Użytkownik
  • 1389 postów
  • SkądRumia

Napisano 31 styczeń 2011 - 22:17

GPS musi być, to jasne. Jeśli go nie masz, to z tego co mi wiadomo do większości Nokii z S60 można dokupić, ale obecnie czasem może się nie opłacić.

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy