Skocz do zawartości

Zdjęcie

Trening Na Rowerze Gravel.

plan teningowy trening gravel początkujący

6 odpowiedzi w tym temacie

#1 koruneru

koruneru
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 27 maj 2020 - 21:51

Witam właśnie stałem się posiadaczem gravela kross esker 6.0. Po 3 latach przerwy wróciłem w końcu do jazdy na rowerze i teraz mam pytanie. Jaki plan treningowy przyjąć dla osoby zaczynającej od zera. Co ile dni treningi robić i czy dobry pomysł jest aby były codziennie lub co 2 dni ? Ile km robić dziennie?

#2 Arni

Arni
  • Użytkownik
  • 3088 postów
  • SkądWLKP

Napisano 28 maj 2020 - 12:16

3x w tygodniu ci wystarczy natenczas, poprostu jeździj, a za pół roku coś zmienisz. Do tego czasu poczytaj czy to forum czy wysłuchaj wykładów na runforest podcast R. Szula. Tyle ci wystarczy wiedzy na ten moment.

#3 Gosc_GrubyNaSzosie_*

Gosc_GrubyNaSzosie_*
  • Gość

Napisano 30 maj 2020 - 12:23

Ja mam teki plan dla grubasow i jezdzacych do 65km tygodniowo przy predkosci 19km/h srednia. Plan trwa 5 tygodni i co tydzien dystans jest zwiekszany o 10%. Jak na ta chwile jezdze jakies 2 tygodnie pierwszy tydzien 100km a drugi tydzien dopiero 30km. Moim celej jezt zrzucenie wagi i wzmocnienie nog i ogolna kondycja abym mogl sie przesiasc z szosy na BMX-a o geometrii street. Bede nim dojezdzal do pracy.

#4 Jarek.b

Jarek.b
  • Użytkownik
  • 88 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 30 maj 2020 - 12:38

Ja mam teki plan dla grubasow i jezdzacych do 65km tygodniowo przy predkosci 19km/h srednia....

Bez jaj, że ktoś układa plany w oparciu o średnie itp. bzdury. Nawet taki amator jak ja nie da się nabrać na takie brednie. Ponad 65 km tygodniowo jeździ moja babcia na wsi na Ukrainie (taki rower jest prehistoryczny). Słabe to jest naprawdę.

#5 Robert74

Robert74
  • Użytkownik
  • 546 postów
  • SkądSANOK

Napisano 30 maj 2020 - 14:43

Ostatnio mamy wysyp troli na forum :D

#6 Gosc_GrubyNaSzosie_*

Gosc_GrubyNaSzosie_*
  • Gość

Napisano 30 maj 2020 - 16:19

Plan pochodzi z ksiazki Lance Armstrong Program mistrza w siedem tygodni do doskonalosci.

#7 Jarek.b

Jarek.b
  • Użytkownik
  • 88 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 30 maj 2020 - 18:16

Chyba tego co w kosmos poleciał.

• dmxzor lubi to

Dodaj odpowiedź

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: plan teningowy, trening, gravel, początkujący