Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rower Sava

12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tomatiz

Tomatiz
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 03 sierpień 2020 - 17:43

Hej! Przeglądałem internety i zwrócił moją uwagę ten rower. Miał ktoś styczność z tym producentem? Co możecie powiedzieć na temat tego modelu(cena/jakość/komponenty)? Dla mnie amatora oferta wygląda atrakcyjnie ale pewnie "diabeł" tkwi w szczegółach...
https://m.olx.pl/ofe...67-IDCyZ85.html

#2 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 495 postów

Napisano 03 sierpień 2020 - 17:51

To jest 100% Chińczyk, który ma jakiegoś przedstawiciela w Polsce. Podobno dają normalna gwarancję. Na forum Szaja jest temat na ten temat i ujawnił się tam człowiek, który tym handluje.

#3 Tomatiz

Tomatiz
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 03 sierpień 2020 - 18:05

Tak, wiem, że to Chińczyk. Składają te rowery w Polsce. Czytałem tamto forum. Dają gwarancję na dwa lata. Tylko jest niewiele opinii... zastanawiam się, czy warto zaryzykować. Ultegra wiadomo, że spoko ale co z kołami, piastami, samą ramą? Jak sztywność, jak się jeździ itp?

#4 mareq

mareq
  • Użytkownik
  • 232 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 03 sierpień 2020 - 18:54

Z tą ultralekkoscią to trochę przesadzają. Zobacz sobie ile waży Sensa Giulia w tym samym budżecie.

#5 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 495 postów

Napisano 03 sierpień 2020 - 19:58

Obawiam się, ze nie znajdziesz nikogo, kto porównałby ten rower do do jakiejś typowej karbonowej szosówki znanego producenta. Podejrzewam, ze nikt z takiego roweru nie przesiada się na Savę  ;) 

#6 EmPe

EmPe
  • Użytkownik
  • 1042 postów

Napisano 03 sierpień 2020 - 20:11

Podejrzewam, ze nikt z takiego roweru nie przesiada się na Savę  ;)

I to jest chyba najlepszy komentarz dla tego roweru. Po za tym 8.2kg w tym budżecie to żadna rewelacja, za mniejsze pieniądze można kupić rower lżlejszy i nie jakiejś firmy o której nikt nie słyszał ;)

#7 Tomatiz

Tomatiz
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 04 sierpień 2020 - 07:40

I to jest chyba najlepszy komentarz dla tego roweru. Po za tym 8.2kg w tym budżecie to żadna rewelacja, za mniejsze pieniądze można kupić rower lżlejszy i nie jakiejś firmy o której nikt nie słyszał ;)

Np jaki na ultegrze, karbonie i ze stożkami 50 mm?

#8 EmPe

EmPe
  • Użytkownik
  • 1042 postów

Napisano 04 sierpień 2020 - 08:16

Za swojego Izalco Race 9.8, co prawda nie na stożkach ale też na ultegrze o wadze 7.8kg dałem 6800pln. Teraz rower na stożkach, z pedałami i resztą szpeju waży 7.5kg. Ten Sawa jak go uzbroisz to obstawiam wagę gdzieś 8.6kg, jeśli uważasz że w tej cenie warto po prostu go kup i ciesz się jazdą .

#9 mareq

mareq
  • Użytkownik
  • 232 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 04 sierpień 2020 - 08:18

https://allegro.pl/o...0rok-8458857467

W wersji na Ultegrze tylko trochę przekracza założony budżet. Sam się ostatnio nakręcam na jakąś Sensę ale trzeba zapełnić skarbonkę, więc będzie pewnie zakup za rok albo dwa.

#10 Tomatiz

Tomatiz
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 04 sierpień 2020 - 08:44

Za swojego Izalco Race 9.8, co prawda nie na stożkach ale też na ultegrze o wadze 7.8kg dałem 6800pln. Teraz rower na stożkach, z pedałami i resztą szpeju waży 7.5kg. Ten Sawa jak go uzbroisz to obstawiam wagę gdzieś 8.6kg, jeśli uważasz że w tej cenie warto po prostu go kup i ciesz się jazdą .

Właśnie wydając taką kwotę chciałbym cieszyć się jazdą :D dlatego szukam jakiejkolwiek opinii. Być może ktoś się znajdzie B)  jeśli nie to trzeba będzie wybrać coś sprawdzonego.

#11 Tomatiz

Tomatiz
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 04 sierpień 2020 - 08:47

https://allegro.pl/o...0rok-8458857467

W wersji na Ultegrze tylko trochę przekracza założony budżet. Sam się ostatnio nakręcam na jakąś Sensę ale trzeba zapełnić skarbonkę, więc będzie pewnie zakup za rok albo dwa.

Ta sensa wygląda całkiem fajnie  :)

#12 ibanezz

ibanezz
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 04 sierpień 2020 - 09:32

Ta sensa wygląda całkiem fajnie  :)

i jeździ też fajnie. Przynajmniej poprzednia generacja G2, która poza malowaniem ma taką samą geometrię i wg informacji z opisów technologia ramy i widelca jest taka sama. 

Bardzo fajnie się zbiera, jest stabilna na zjazdach. O ultegrze nie ma co się rozpisywać, pracuje świetnie. Bardzo udany zakup.

Koła póki co mam podstawowa RA Pro, dokładnie takie jakie są w ofercie podrzuconej przez mareq. Nie są to jednak te ze zdjęcia. Nie łudź się :) Sensa ma to do siebie, że pokazuje modele z wyższym osprzętem. Potem masz progi cenowe. 

projektowanie wnętrz www.wlodarski.org aranżacje rezydencji i apartamentów

#13 Tomatiz

Tomatiz
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 04 sierpień 2020 - 18:05

i jeździ też fajnie. Przynajmniej poprzednia generacja G2, która poza malowaniem ma taką samą geometrię i wg informacji z opisów technologia ramy i widelca jest taka sama. 

Bardzo fajnie się zbiera, jest stabilna na zjazdach. O ultegrze nie ma co się rozpisywać, pracuje świetnie. Bardzo udany zakup.

Koła póki co mam podstawowa RA Pro, dokładnie takie jakie są w ofercie podrzuconej przez mareq. Nie są to jednak te ze zdjęcia. Nie łudź się :) Sensa ma to do siebie, że pokazuje modele z wyższym osprzętem. Potem masz progi cenowe. 

A to cwaniaki  :D

Szkoda, że nikt nic nie wie o firmie Sava, bo rower wygląda fajnie na filmikach.

Dodaj odpowiedź