Jump to content

Photo

Bolce Na Manetki W Ramie

#manetki #rama #bolce

4 replies to this topic

#1 michkam2013

michkam2013
  • Użytkownik
  • 1 posts

Posted 02 October 2020 - 12:51

Hej,
czy te bolce na manetki/przelotki w ramie da się jakoś odkręcić? Wykopałem jakąś starą ramę Raleigh (nie wiem czy to oryginał czy tylko naklejki) i będę próbował coś z tego złożyć. Wiem, że był już podobny temat ale nie było konkretnego rozwiązania. Tutaj jak widać ktoś coś kombinował. Pytanie czy da radę odratować czy wyciąć to i montować manetki z obejmą.
Pzdr

IMG_20201001_195746.jpg

IMG_20201001_195806.jpg

#2 renton

renton
  • Użytkownik
  • 445 posts

Posted 02 October 2020 - 13:12

Jeżeli będziesz składał szosę na klamkomanetkach przy kierownicy, to w to miejsce musisz zamontować regulatory naciągu linki (na ramę) bo jak inaczej poprowadzisz linki i pancerze od klamkomanetek?

#3 mareq

mareq
  • Użytkownik
  • 232 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 02 October 2020 - 13:16

Wygląda na spawane albo nawet lutowane jeśli rama jest stalowa. Raczej tego nie odkręcisz. Jak chcesz się pozbyć to trzeba by odciąć i delikatnie oszlifować, żeby nie zmniejszyć przekroju rury ramy w tym miejscu.

#4 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8,664 posts
  • SkądSzczecin

Posted 02 October 2020 - 13:54

Załóż sobie klamkomanetki na kierownicę, a w miejsce tych bolców oparcie pancerza: SHIMANO - Oparcie pancerza do ramy szosowej . Będzie ładnie, elegancko i bez naruszania lakieru.

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#5 mareq

mareq
  • Użytkownik
  • 232 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 02 October 2020 - 14:51

^ I to jest chyba najlepszy pomysł, bo i tak będziesz musiał jakoś puścić linki. Z tym patentem obędzie się bez kombinowania.

Reply to this topic