Skocz do zawartości

Zdjęcie

[2021] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich

1165 odpowiedzi w tym temacie

#461 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 luty 2021 - 11:23

Chyba podziel to przez dwa ;) 

#462 drza

drza
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 03 luty 2021 - 11:35

Dlatego właśnie pytałem o ceny, żeby zaoszczędzić zbędnej dyskusji. Jeśli wynegocjowane ceny to tajemnica i nie można pisać na forum, to poprosimy jako wiadomość prywatną.

#463 jijx

jijx
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 03 luty 2021 - 12:04

Wkleje raz jeszcze wypowiedź Uraza.

"Mam wycenę, wychodzi bardzo podobnie do poprzednich zamówień. Nie miałem dzisiaj czasu wszystkiego dokładnie policzyć ale wydaje mi się, że będzie max 5% różnicy. "

Komplet w tamtym roku to ~400zł.
  • drza lubi to

#464 X-RAY

X-RAY
  • Użytkownik
  • 685 postów
  • SkądWarszawa / Jelenia Góra

Napisano 03 luty 2021 - 12:07

przepraszam, opacznie zrozumiałem ostatni post uraza, sądząc że obydwa komentarze odnoszą się do ceny

937508bb91732fe8med.jpg

to co napisałem to cena detaliczna ze strony RASO dla koszulki Zebra oraz spodenek Premium

Bianchi Oltre XR3 Disc

Accent Freak 

Bulls Copperhead 3

#465 drza

drza
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 03 luty 2021 - 12:07

Wkleje raz jeszcze wypowiedź Uraza.

"Mam wycenę, wychodzi bardzo podobnie do poprzednich zamówień. Nie miałem dzisiaj czasu wszystkiego dokładnie policzyć ale wydaje mi się, że będzie max 5% różnicy. "

Komplet w tamtym roku to ~400zł.

Nie zamawiałem w tamtym roku więc nie wiem jakie były ceny. Nawet przeszukałem cały wątek z tamtego roku, ale też nie znalazłem takiej informacji. Teraz już wszystko jasne. Dzięki:) Pozostaje jeszcze kwestia innych rzeczy jak nogawki, rękawki itd, ale to już mniej ważne;)

#466 maad11

maad11
  • Użytkownik
  • 233 postów
  • SkądLublin

Napisano 03 luty 2021 - 13:54

W zeszłym roku za koszulkę Cut zapłaciłem 208 zł (12 zł dodatku za kieszonkę zapinaną), spodenki Race 207 zł (wkładka Dr Pad), bluza 231 zł, spodenki ocieplane 229 zł.

Pozdr

• drza lubi to

#467 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 03 luty 2021 - 21:39

Chciałem dobrze ale jakoś nie uwzględniłem, że Słońce zachodzi o 17 i się nie wyrobiłem z tymi zdjęciami. Wrzucę jutro. 

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#468 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 04 luty 2021 - 12:40

Album ze zdjęciami

Koszulka zebra strona raso

Spodenki navy strona raso

Różnice 

- zupełnie inne ściągacze w spodenkach

- rękawy są cięte i podklejone silikonem, nie ma na nich ściągacza

- rękawy mają inny kształt i materiał

- boki koszulki są z siatki

- na dole koszulki nie ma taśmy

• Bzyk i lupus lubią to

#469 drza

drza
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 04 luty 2021 - 13:25

Spodenki navy blue bardzo fajne. Natomiast koszulka zebra średnio mi się podoba. Moim zdaniem lepsza była wersja cut, ale chętnie poczytam opinie innych :)

#470 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 04 luty 2021 - 13:36

Koszulka bez taśmy na dole nie będzie się podwijać?

#471 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 04 luty 2021 - 17:40

Bez taśmy na dole rozumiem jako z przodu. Z tyłu widać, że jest silikon. Większość koszulek jakie mam jest zrobiona w ten sposób i nie ma problemu.

Rękawy koszulki na plus. Idealnie jakby tam w ogóle nie było tej gumy pod spodem. Dla mnie jest zbędna, co potwierdza np. bardzo fajna koszulka Martombike z rękawami bez żadnych ściągaczy.

• Bzyk lubi to

#472 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 luty 2021 - 17:57

ściągacze i jakiekolwiek mankiety na rękawkach koszulki kolarskiej trochę trącą myszką 

#473 alterego

alterego
  • Użytkownik
  • 1224 postów

Napisano 04 luty 2021 - 18:13

Gdzieś się już zgubiłem.

Rozumiem, że spodenki mamy wyłonić drogą głosowania - navy/black, a w zamówieniu wybór classic/premium?

Koszulka, jak rozumiem, tylko race cut - nasz projekt lub zebra?

#474 Grafi_t

Grafi_t
  • Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 04 luty 2021 - 18:22

No raczej nie:) Zebra jest tylko jako koszulka poglądowa i z tego co zrozumiałem ma inny krój niż Race Cut. Jest jakby w zastępstwie zeszłorocznego kroju Training. Co do koloru spodenek, to wygrał projekt granatowy:)
  • drza lubi to

#475 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 04 luty 2021 - 19:03

Krój nie sądzę, żeby przypominał Training. Z katalogu Raso ta koszulka (zebra) ma oznaczenie Aero, czyli zakładam, że krój jest też dopasowany. Uraz, mógłbyś powiedzieć jak wygląda w porównaniu rozmiar obu tych koszulek i ich krój?

#476 renton

renton
  • Użytkownik
  • 440 postów

Napisano 04 luty 2021 - 20:11

Zamówimy coś wreszcie ??? B)

#477 pimpf

pimpf
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądwAw

Napisano 04 luty 2021 - 20:20

Uraz, pokaż proszę bok koszulki zebra, ten siatkowy.
Bardzo to prześwituje?

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

każdy dźwiga swoje brzemię
HongFu HF-FM039 - 6871,2g
Radon ZR Race - 8222,8g

#478 wierzba

wierzba
  • Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 04 luty 2021 - 21:39

nie mieliście problemu z wkładką wszytą za bardzo do przodu w raso ? miałem tak ostatnio (przy zakupie w czasie BF) ze spodenkami premium

#479 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 04 luty 2021 - 23:29

Koszulka bez taśmy na dole nie będzie się podwijać?

Nie sądzę żeby to było problemem. 

Rozumiem, że spodenki mamy wyłonić drogą głosowania - navy/black, a w zamówieniu wybór classic/premium?

Koszulka, jak rozumiem, tylko race cut - nasz projekt lub zebra?

Zrobimy głosowanie w sprawie koloru spodenek.

Do wyboru będą spodenki race (wkładka dr. pad, szelki z siatki) takie jak w ubiegłym roku lub premium (wkładka elastic interface, szelki z taśmy, inne szycie)

Koszulki do wyboru w tym roku to:

- cut (taka jak w ubiegłym roku)

- "zebra" (chodzi o krój a nie nadrukowany wzór)

Przy czym prawdopodobnie w zamówieniu będzie tylko "zebra" - jest ok, dobrze się układa, cena ta sama co cut. 

No raczej nie:) Zebra jest tylko jako koszulka poglądowa i z tego co zrozumiałem ma inny krój niż Race Cut. Jest jakby w zastępstwie zeszłorocznego kroju Training. Co do koloru spodenek, to wygrał projekt granatowy:)

Nie bardzo w zastępstwie kroju training. Jest to koszulka zdecydowanie bardziej zbliżona do cut niż do training, z drobnymi różnicami które pokazałem na zdjęciach. Training po prostu została wycofana z oferty i niczym nie jest zastąpiona. 

Krój nie sądzę, żeby przypominał Training. Z katalogu Raso ta koszulka (zebra) ma oznaczenie Aero, czyli zakładam, że krój jest też dopasowany. Uraz, mógłbyś powiedzieć jak wygląda w porównaniu rozmiar obu tych koszulek i ich krój?

Krój jest dopasowany, porównywalny z cut. Na mnie idealnie pasuje ten sam rozmiar cut i "zebra". 

"Zebra" ma dłuższe rękawki niż cut, nie polecam przedłużania. Ogólnie fajna jest ta koszulka, myślę że będziecie zadowoleni. 

Zamówimy coś wreszcie ??? B)

Zamówimy tylko muszę jeszcze dopiąć kilka drobnych kwestii. 

Uraz, pokaż proszę bok koszulki zebra, ten siatkowy.
Bardzo to prześwituje?

Najlepiej widać to na stronie raso. Nie prześwituje jakoś bardzo, chyba że się weźmie koszulkę w rękę i patrzy pod Słońce. 

#480 SZYMSZEL

SZYMSZEL
  • Użytkownik
  • 186 postów

Napisano 05 luty 2021 - 09:01

Wygrał projekt z granatowymi spodenkami i granatem na  koszulce i nie róbmy już maniany ze zmianą projektu i kolejnym głosowaniem.

Jak ktoś chce czarne gacie niech sobie domówi gdzie indziej albo zrób URAZ możlwośc zamówienia samych czarnych gaci .....bo chyba jest tu najwiecej takich co tylko na gaciach im zależy i burzą cały porządek w zamówieniu.

• beskidbike, X-RAY i drza lubią to

Dodaj odpowiedź