Chyba podziel to przez dwa
[2021] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich
Posted 03 February 2021 - 12:07
Wkleje raz jeszcze wypowiedź Uraza.
"Mam wycenę, wychodzi bardzo podobnie do poprzednich zamówień. Nie miałem dzisiaj czasu wszystkiego dokładnie policzyć ale wydaje mi się, że będzie max 5% różnicy. "
Komplet w tamtym roku to ~400zł.
Nie zamawiałem w tamtym roku więc nie wiem jakie były ceny. Nawet przeszukałem cały wątek z tamtego roku, ale też nie znalazłem takiej informacji. Teraz już wszystko jasne. Dzięki:) Pozostaje jeszcze kwestia innych rzeczy jak nogawki, rękawki itd, ale to już mniej ważne;)
Posted 03 February 2021 - 13:54
W zeszłym roku za koszulkę Cut zapłaciłem 208 zł (12 zł dodatku za kieszonkę zapinaną), spodenki Race 207 zł (wkładka Dr Pad), bluza 231 zł, spodenki ocieplane 229 zł.
Pozdr
- drza likes this
Posted 04 February 2021 - 12:40
Różnice
- zupełnie inne ściągacze w spodenkach
- rękawy są cięte i podklejone silikonem, nie ma na nich ściągacza
- rękawy mają inny kształt i materiał
- boki koszulki są z siatki
- na dole koszulki nie ma taśmy
- Bzyk and lupus like this
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Posted 04 February 2021 - 17:40
Bez taśmy na dole rozumiem jako z przodu. Z tyłu widać, że jest silikon. Większość koszulek jakie mam jest zrobiona w ten sposób i nie ma problemu.
Rękawy koszulki na plus. Idealnie jakby tam w ogóle nie było tej gumy pod spodem. Dla mnie jest zbędna, co potwierdza np. bardzo fajna koszulka Martombike z rękawami bez żadnych ściągaczy.
- Bzyk likes this
Posted 04 February 2021 - 23:29
Koszulka bez taśmy na dole nie będzie się podwijać?
Nie sądzę żeby to było problemem.
Rozumiem, że spodenki mamy wyłonić drogą głosowania - navy/black, a w zamówieniu wybór classic/premium?
Koszulka, jak rozumiem, tylko race cut - nasz projekt lub zebra?
Zrobimy głosowanie w sprawie koloru spodenek.
Do wyboru będą spodenki race (wkładka dr. pad, szelki z siatki) takie jak w ubiegłym roku lub premium (wkładka elastic interface, szelki z taśmy, inne szycie)
Koszulki do wyboru w tym roku to:
- cut (taka jak w ubiegłym roku)
- "zebra" (chodzi o krój a nie nadrukowany wzór)
Przy czym prawdopodobnie w zamówieniu będzie tylko "zebra" - jest ok, dobrze się układa, cena ta sama co cut.
No raczej nie:) Zebra jest tylko jako koszulka poglądowa i z tego co zrozumiałem ma inny krój niż Race Cut. Jest jakby w zastępstwie zeszłorocznego kroju Training. Co do koloru spodenek, to wygrał projekt granatowy:)
Nie bardzo w zastępstwie kroju training. Jest to koszulka zdecydowanie bardziej zbliżona do cut niż do training, z drobnymi różnicami które pokazałem na zdjęciach. Training po prostu została wycofana z oferty i niczym nie jest zastąpiona.
Krój nie sądzę, żeby przypominał Training. Z katalogu Raso ta koszulka (zebra) ma oznaczenie Aero, czyli zakładam, że krój jest też dopasowany. Uraz, mógłbyś powiedzieć jak wygląda w porównaniu rozmiar obu tych koszulek i ich krój?
Krój jest dopasowany, porównywalny z cut. Na mnie idealnie pasuje ten sam rozmiar cut i "zebra".
"Zebra" ma dłuższe rękawki niż cut, nie polecam przedłużania. Ogólnie fajna jest ta koszulka, myślę że będziecie zadowoleni.
Zamówimy coś wreszcie ???
Zamówimy tylko muszę jeszcze dopiąć kilka drobnych kwestii.
Uraz, pokaż proszę bok koszulki zebra, ten siatkowy.
Bardzo to prześwituje?
Najlepiej widać to na stronie raso. Nie prześwituje jakoś bardzo, chyba że się weźmie koszulkę w rękę i patrzy pod Słońce.
- pimpf, piotrkol, JHartman and 2 others like this
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Posted 05 February 2021 - 09:01
Wygrał projekt z granatowymi spodenkami i granatem na koszulce i nie róbmy już maniany ze zmianą projektu i kolejnym głosowaniem.
Jak ktoś chce czarne gacie niech sobie domówi gdzie indziej albo zrób URAZ możlwośc zamówienia samych czarnych gaci .....bo chyba jest tu najwiecej takich co tylko na gaciach im zależy i burzą cały porządek w zamówieniu.
- beskidbike, X-RAY and drza like this