Jump to content

Photo

[2021] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich

1165 replies to this topic

#881 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2,297 posts
  • SkądGdańsk

Posted 08 May 2021 - 15:07

Ciężko porównywać zakupy z zagranicy (szczególnie z Chin) z kupowaniem w Polsce. W tym wypadku cena to nie wszystko. W jaki sposób chcesz zwrócić ciuch Chińczykowi jeśli nie trafisz z rozmiarem? Z resztą te lepsze chińczyki typu Santic nie są dużo tańsze od polskich marek, żeby to miało sens.

#882 JerryOl

JerryOl
  • Użytkownik
  • 10 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 08 May 2021 - 15:37

Podobno nie ma żadnego problemu ze zwrotem do Chin. Sam osobiście nie zwracałem, ale sporo ludzi na grupie FB pisało, że zwracali i w ciągu kilku dni mieli zwrot kasy. Mowa tu o Markach takich jak Rion, Santic czy Spexcel
  • beskidbike likes this

#883 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2,297 posts
  • SkądGdańsk

Posted 08 May 2021 - 15:55

W takim razie jestem zapóźniony w temacie. Dzięki za info. :)

#884 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2,475 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 08 May 2021 - 20:51

Oczywiście że jest możliwość zwrotu niektórych rzeczy. Jest to wprost napisane w ofercie. 

I nie zawsze jest to zwrot to Chin. Teraz już dużo rzeczy jest wysyłana z terenu UE, Rosji itp. 

#885 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

Posted 08 May 2021 - 20:58

A ile kosztuje rejestrowana wysyłka do Chin? 

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#886 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2,475 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 08 May 2021 - 21:06

A po co ci rejestrowane wysyłki? Wrzucasz do Paczkomatu i po sprawie.  Jak kupujesz od sprawdzonych sprzedawców, to na Aliexpress reklamacje, zwroty, zwrot pieniędzy, działa sprawniej niż Allegro ;)

• X-RAY likes this

#887 drza

drza
  • Użytkownik
  • 74 posts

Posted 08 May 2021 - 21:07

Ja ostatnio zwracałem dwie rzeczy z ali. Bez najmniejszych problemów. Za darmo do paczkomatu. Po tygodniu kasa na koncie.
  • beskidbike likes this

#888 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

Posted 08 May 2021 - 21:12

Myślałem, że trzeba odsyłać na własną rękę. 

#889 Ulepekin

Ulepekin
  • Użytkownik
  • 289 posts
  • SkądMeseritz

Posted 11 May 2021 - 06:40

Są może już jakieś informacje o zamówieniu? Mowa była o pierwszym tygodniu maja najpóźniej! Chyba już po tym terminie?

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

#890 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1,981 posts
  • SkądWrocław

Posted 11 May 2021 - 06:44

Ludzie :D ... dajcie spokój z tym dopytywaniem. Oczywiście, że jest po terminie i co w związku z tym? I tak niewiele z tym nie można zrobić. 

• Tomo, dawid93 and lupus like this

#891 Ulepekin

Ulepekin
  • Użytkownik
  • 289 posts
  • SkądMeseritz

Posted 11 May 2021 - 06:47

A dlaczego mam się nie dopytywać? Może ktoś już dostał info o wysyłce. Raczej nie widzę nic obraźliwego?

#892 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1,981 posts
  • SkądWrocław

Posted 11 May 2021 - 06:51

Ja Cię rozumiem, pewnie, że nic obraźliwego. Może źle odczytałem Twój post, jakbyś chciał podjąć kolejną dyskusję o tym strasznym opóźnieniu i jaki to skandal. Sam czekam na te gacie, ale staram się o nich zapomnieć i liczę, że pewnego czerwcowego dnia zaskoczy mnie info, że jadą ;) Ja dotąd nie dostałem żadnej informacji o wysyłce, 

#893 Ulepekin

Ulepekin
  • Użytkownik
  • 289 posts
  • SkądMeseritz

Posted 11 May 2021 - 07:00

Nie, gdzie tam... Zwykle pytanie, absolutnie nie chodzi o dyskutowanie bo już wszystko powiedziane.

#894 Jarek.b

Jarek.b
  • Użytkownik
  • 88 posts
  • SkądTrójmiasto

Posted 11 May 2021 - 07:00

W sumie niby człowiek się pogodził z opóźnieniem ale np. może warto kupić cos w regularnej cenie u konkurencji lub zamówić drogie gacie na ali (idą do 2 tygodni) dlatego też jestem ciekawy.

• beskidbike likes this

#895 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2,475 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 11 May 2021 - 09:23

Sam czekam na te gacie, ale staram się o nich zapomnieć i liczę, że pewnego czerwcowego dnia zaskoczy mnie info, że jadą

Genialne podejście i idealny klient ! :D Mam trochę niepotrzebnych rzeczy do sprzedania. Nie chciałbyś kupić? Możesz mi zapłacić, a potem zapomnieć. Kiedyś może ci wyślę i będziesz miło zaskoczony :P

• X-RAY and Ulepekin like this

#896 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1,981 posts
  • SkądWrocław

Posted 11 May 2021 - 09:29

Nie o to chodzi. Od tego biadolenia już mnie mdli. Wszyscy wiedzą jaka jest sytuacja i kolejna dyskusja na 15 postów o tym opóźnieniu jest bezprzedmiotowa, bo do niczego nie prowadzi. Zamówione, zapłacone, teraz trzeba czekać i zrezygnować z kolejnych zamówień, skoro taka jest obsługa. Czy ja gdzieś napisałem, że jestem zadowolony z przebiegu realizacji? 

Co wniesie kolejny post z jojczeniem, że zamówienia jeszcze nie ma? 

• tessio likes this

#897 Ulepekin

Ulepekin
  • Użytkownik
  • 289 posts
  • SkądMeseritz

Posted 11 May 2021 - 09:34

Ale dlaczego mam najnormalniej nie zapytać - skoro termin był ustalony najpóźniej pierwszy tydzień maja? Z takim myśleniem to firma może zrobi ciuchy na maj 2022, ja nie chce w przyszłym roku tych ciuchów.

• beskidbike likes this

#898 Jarek.b

Jarek.b
  • Użytkownik
  • 88 posts
  • SkądTrójmiasto

Posted 11 May 2021 - 09:36

Co wniesie kolejny post z jojczeniem, że zamówienia jeszcze nie ma? 

No nic ale jak widzę, że jest odpowiedź w wątku to pojawia się dreszczyk nadziei, że może to już  ;)

• bonobo likes this

#899 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1,981 posts
  • SkądWrocław

Posted 11 May 2021 - 09:39

Ale dlaczego mam najnormalniej nie zapytać - skoro termin był ustalony najpóźniej pierwszy tydzień maja? Z takim myśleniem to firma może zrobi ciuchy na maj 2022, ja nie chce w przyszłym roku tych ciuchów.

Ja nie nawiązywałem do Twojego postu. Jak napisałem powyżej, źle zinterpretowałem Twoje intencje. Skoro pytałeś tylko czy ktoś może dostał jakieś info o wysyłce, to pytanie jest zasadne. 

W moim poście powyżej pisałem ogólnie o rozpaczaniu nad realizacją. Tutaj już wszyscy przeczytali i wypowiedzieli się na temat fatalnej obsługi i wystarczy. Czekajmy na info od Uraza, bo na pewno śledzi status na bieżąco, pewnie też monituje i zakładam, że będzie dawał znaka, gdy tylko pojawi się cokolwiek do przekazania. 

#900 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

Posted 11 May 2021 - 10:00

Są może już jakieś informacje o zamówieniu? Mowa była o pierwszym tygodniu maja najpóźniej! Chyba już po tym terminie?

https://szosa.org/to...skich/?p=439598

Wczoraj rozmawiałem z Raso, w tym tygodniu mają być wysyłki z małym prezentem na otarcie łez.

• pimpf and Marchew like this

Reply to this topic