Przyznaję, że te spodenki nie były doskonałe. Ale mam też inny model i są zdecydowanie wygodniejsze oraz wykonane z fajniejszego materiału. W jednych jeżdżę chętnie, w drugich mniej.
[2021] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich
Napisano 30 październik 2020 - 00:01
W poprzednich edycjach projekt koszulki sprowadzał się do gradientu, więc zadaniem grafika po stronie producenta było tylko odtworzenie gradientu. Co w przypadku jeżeli wybierzemy projekt w stylu zaproponowanych wyżej (np ten od @renton, @hubertgal, albo Twoich granatowo-różowych)? Wtedy przekazujemy projekt i mówimy "tylko tutaj wstaw jakieś geometryczne kształty na rękawach, albo na klacie wstaw kolorki jak z aerografu jak na projekcie"?
Temat rzeka. Ogólnie czym mniej skomplikowany projekt tym lepiej. Idę o zakład, że nawet jakby koszulka była jednolita to też by się za pierwszym razem nie udało dogadać. Te bardziej skomplikowane wzory sam robię i wysyłam najpierw do próbnego druku, a później na koszulkach.
- KLXN lubi to
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 30 październik 2020 - 19:00
Dla mnie - Raso, a potem długo, długo nic. Luxa ma fajny design, ale szyje w Raso, więc zamianianie Raso na Luxę nie ma sensu. Quest, wbrew pozorom, zachwycił mnie jakością. Już któryś rok z rzędu nie mogę zedrzeć ich koszulki Magnetic (niebieskoczarne camo). Z Eroe mam tylko bibsy, ale drugi raz już raczej nie kupię. Wkładka jest spoko, mam tę samą wkładkę w spodenkach premium od Raso. Ale o ile w Raso leży ona tam gdzie trzeba i nigdzie nie wędruje, o tyle w Eroe już bywa różnie (brak kompresji w nogawkach jakoś w moim odczuciu kiepsko stabilizuje gacie na tyłku).
Napisano 31 październik 2020 - 10:12
Ja byłbym chętny na:
- koszulka (krótki rękaw na lato) x 1
- spodenki (na lato) x 1
Bez preferencji co do marek, najwyżej potestuję sobie
Ten projekt wygląda ciekawie:
https://drive.google...iew?usp=sharing
Napisano 31 październik 2020 - 12:01
Preferowany producent Vitesse, bardzo dobry krój i dobra żywotność. Stylistyka minimalistyczna.
Jeśli producentem będzie Vitesse, a stylistyka podpasuje, wziąłbym
2x koszulka
2x spodenki
bluza (KURTKA TS PROLINE), możliwe że byłbym chętny też na wiatrówkę od vitesse
nogawki
potówka
2x skarpetki
rękawiczki
W innym przypadku prawdopodobnie ograniczę się do jednego kompletu spodenki + koszulka
Napisano 04 listopad 2020 - 00:50
Tak, Eroe szyje (przynajmniej szyło rok temu) w Quest'cie.
Używa wkładki Elastic Interface, aka Raso "premium" z zeszłorocznego zamówienia, ale trochę inaczej wszytej i z przodem z innego materiału - od góry: Gobik, Eroe, Raso:
Ofc na zdjęciu modele conajmniej pre-2019, więc mogło się pozmieniać.
Te ciuchy Eroe są na prawdę odpicowane jeśli chodzi o detale, pytanie czy Quest zgodzi się zbliżone "odpicowanie" poczynić dla zamówienia grupowego. Wiecie, tajemnica handlowa.
Napisano 04 listopad 2020 - 15:12
Ja mam pytanie do użytkowników spodenek Eroe. Spotkałem opinie (w tym temacie chyba też się trafiła), że te spodenki są praktycznie bezuciskowe. Wynika z tego ich wygoda na długich dystansach ale źle się sprawdzają do jazdy bardziej sportowej?
Czy to prawda?
Ja mam podobne doświadczenia ze spodenkami Questa, który szyje dla Eroe. Materiał, z którego są zrobione daje zero ucisku, wkładka się "przesuwa i wraca", generalnie jakość sporo poniżej oczekiwań. Bym powiedział produkt raczej dla mojego Taty z brzuszkiem niż dla kolarza.