Skocz do zawartości

Zdjęcie

Plany Treningowe Garmina

4 odpowiedzi w tym temacie

#1 mareq

mareq
  • Użytkownik
  • 232 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 18 grudzień 2020 - 12:48

Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia z planami generowanymi automatycznie przez Garmina? Są jakieś sensowne czy też takie na poziomie tych ze Zwifta?

#2 cowall

cowall
  • Użytkownik
  • 156 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 grudzień 2020 - 21:51

cześć, cześć

Dla mnie te plany treningowe są świetnie, i są jedyną alternatywą dla jeżdżenia bez planu, bądź zatrudnienia trenera. Uczciwie dodam, że mam niewielkie doświadczenie w kolarskich treningach (2 sezon kolarstwa szosowego). 

Przerobiłem cały trening "jazda górska" rozłożony na 12 tygodni i 4 jazdy tygodniowo, teraz jadę "100 km" zaplanowane również na 12 tygodni i 4 jazdy tygodniowo. Mi się podobają te treningi, czuję postęp w swoim jeżdżeniu, i mam też poczucie że wszystko jest poukładane i nie działam przypadkowo.

ze swojej strony polecam, nie mam porównania do zwifta, bo korzystam z prostego trenażera z deca uciekając od elektroniki podczas domowych jazd, w durne seriale albo kojącą lub motywującą muzykę  ;)

Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia z planami generowanymi automatycznie przez Garmina? Są jakieś sensowne czy też takie na poziomie tych ze Zwifta?

#3 FigoiFago

FigoiFago
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 18 grudzień 2020 - 22:10

Obecnie jestem w trakcie planu treningowego Próba czasowa rozlozonego na 17 tygodni po 4 jazdy w tygodniu. Doszedłem do wniosku, że skoro zapłaciłem za licznik Edge to warto spróbować. Wcześniej jechałem ze Zwiftem i wg mnie Zwift bardziej dawał w kość, ale to pewnie kwestia rodzaju wybranego treningu.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

#4 mareq

mareq
  • Użytkownik
  • 232 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 18 grudzień 2020 - 22:21

Ja właśnie też kręcę próbę czasową i dzisiejsze interwały 2x10 min dały mi popalić. Podoba mi się to, że przy wymagającym treningu obserwacja tego co jest na wyświetlaczu i reagowanie jest na tyle absorbujące, że nie muszę do tego włączać Zwifta. Za to do jazd w 2 strefie jest tak łatwo, że w tym czasie buszuje po internecie i czas szybko mija. Używam pomiaru mocy i tu po prostu reakcje są na tyle szybkie, że to absorbuje. Pewnie przy samym pulsometrze inaczej to wygląda.

#5 konop90

konop90
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 20 grudzień 2020 - 19:22

Właśnie jestem ciekawy czy daje to radę bez pomiaru mocy czy raczej nic z tego nie będzie? Może ktoś próbował na tętnie zrobić?

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Dodaj odpowiedź