Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pinarello F10

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 MaRcIn30

MaRcIn30
  • Użytkownik
  • 440 postów
  • SkądPomorskie

Napisano 15 styczeń 2021 - 18:05

Budowa maszyny na nowy sezon ruszyła. Szczegóły wkrótce.

Pinka.jpg

#2 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 styczeń 2021 - 21:08

Zacna hulajnoga ;)
  • artho lubi to

#3 clavdivs

clavdivs
  • Użytkownik
  • 392 postów
  • SkądGarwolin

Napisano 15 styczeń 2021 - 21:14

Ehhhh nie ma tarcz. Proszę założyć temat w dziale retro.
  • lukaszzsch lubi to

#4 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2972 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 styczeń 2021 - 21:22

no fajny retro :) mi się podoba :)

#5 berski

berski
  • Użytkownik
  • 590 postów
  • SkądMałopolska

Napisano 16 styczeń 2021 - 11:19

w dziale retro.

chyba archeo

#6 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 16 styczeń 2021 - 13:24

MaRcIn30, bardzo fajna rama. Musisz wybaczyc kolegom te komentarze. Moze to byc albo zwykly "sciskodup" albo kwestia "krawatu".
Jest tu pewne grono kolegow, dla ktorych nawet swiania bedzie piekna, pod warunkiem, ze zalozy sie jej krawat*.
* krawat = hamulce tarczowe
  • Ciachoorsky lubi to

#7 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3217 postów

Napisano 16 styczeń 2021 - 14:39

A "świnia" " bez "krawatu" to rower bez tarcz? Bo z tej "logiki" tak wychodzi hehe.

#8 MaRcIn30

MaRcIn30
  • Użytkownik
  • 440 postów
  • SkądPomorskie

Napisano 16 styczeń 2021 - 15:41

Każdy ma prawo do wyrażania swojej opinii. W moim przypadku wybór ramy z klasycznymi hamulcami to świadoma decyzja. Rowery szosowe z hamulcami tarczowymi najzwyczajniej nie trafiają w moje gusta.
  • piotrkol i lukaszzsch lubią to

#9 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 16 styczeń 2021 - 15:41

Dari, niestety nie trafiles..... ale przypuszczam, ze dobrze wiesz o co mi chodzi.
A jak nie, to podpowiem. Odnosilem sie przede wszystkim do tych nudnych, w kolko powtarzanych sloganow. Zero meritum ale pewnie nie ma sie co dziwic, bo i o czym tu pisac, kiedy rower nie ma hamulcow tarczowych. A tu, przypuszczam wiedza sie konczy.

Jest to dziecinne i prostackie, aby komus na dzien dobry uswiadamiac, ze ma przestarzaly rower, tudziez rame.
Notabene, ta rama pewnie bije klasa, kolegow tarczowe sredniopolkowe, na co najwyzej sredniopolkowych komponentach, zero inwencyjne rumaki wyprowadzone ze sklepu jak pan producent je stworzyl.

Ja proponuje tym kreatorom mody i nowosci powrzucanie swoich rowerow, pokomentujemy, innwencje, poziom gustu, klase komponentow i co tam jeszcze. Wtedy sie przekonasz, ze swiania to nie tylko rower na szczekach.
  • Robert74 lubi to

#10 MaRcIn30

MaRcIn30
  • Użytkownik
  • 440 postów
  • SkądPomorskie

Napisano 16 styczeń 2021 - 15:42

Każdy ma prawo do wyrażania swojej opinii. W moim przypadku wybór ramy z klasycznymi hamulcami to świadoma decyzja. Rowery szosowe z hamulcami tarczowymi najzwyczajniej nie trafiają w moje gusta.
  • 1415chris i piotrkol lubią to

#11 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 495 postów

Napisano 16 styczeń 2021 - 15:48

Jest to dziecinne i prostackie, aby komus na dzien dobry uswiadamiac, ze ma przestarzaly rower, tudziez rame.
Notabene, ta rama pewnie bije klasa, kolegow tarczowe sredniopolkowe, na co najwyzej sredniopolkowych komponentach, zero inwencyjne rumaki wyprowadzone ze sklepu jak pan producent je stworzyl.

Ja proponuje tym kreatorom mody i nowosci powrzucanie swoich rowerow, pokomentujemy, innwencje, poziom gustu, klase komponentow i co tam jeszcze. Wtedy sie przekonasz, ze swiania to nie tylko rower na szczekach.

Ja odebrałem te wrzutki o "retro" jako żarcik. A Ty, jak widać powyżej, chyba odebrałeś nieco inaczej...

Rowerek śliczny. Mimo, że bez tarcz  :lol:

• berski i lukaszzsch lubią to

#12 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 16 styczeń 2021 - 15:51

Zapewne, inaczej. Pytanie ile mozna zartowac w kolko z tego samego....? Po pewnym czasie robi sie to nudne. Ale pewnie i tu moze to byc tylko moja subiektywna opinia.....

Ja tu koncze, nie bede zasmiecal koledze tematu. Temat bede obserwowal z zainteresowaniem.
Jakie komponenty planujesz?

#13 Mediana

Mediana
  • Użytkownik
  • 438 postów
  • SkądLublin

Napisano 16 styczeń 2021 - 16:51

Cytując klasyka "czuć piniondz". :)

A rower zacny.

M...

Merida Scultura Disc 6000 - Black  Power :)

#14 MaRcIn30

MaRcIn30
  • Użytkownik
  • 440 postów
  • SkądPomorskie

Napisano 16 styczeń 2021 - 17:01

Niestety rama pochłonęła większość budżetu i osprzęt na jaki mogę sobie w tej chwili pozwolić to mechaniczna Ultegra R8000. Myślałem o elektryce, ale przy obecnych cenach musiałem zweryfikować plany.

#15 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1429 postów

Napisano 16 styczeń 2021 - 18:46

Rama F10 jest piękna, a już w białym malowaniu skradła kiedyś moje serce. Bardziej mi się podoba od F12. W tym malowaniu ofc nie jest wcale gorsza, lux rower :) Osprzęt moim zdaniem spoko dobrany i pasuje, na upgrade będzie czas. Podobają mi się mostki Most. 

• artho lubi to

#16 ibanezz

ibanezz
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 17 styczeń 2021 - 22:55

Piękna maszyna.  Dogma ma swój nieotparty urok.

projektowanie wnętrz www.wlodarski.org aranżacje rezydencji i apartamentów

#17 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2954 postów

Napisano 25 styczeń 2021 - 20:22

Niestety rama pochłonęła większość budżetu i osprzęt na jaki mogę sobie w tej chwili pozwolić to mechaniczna Ultegra R8000. Myślałem o elektryce, ale przy obecnych cenach musiałem zweryfikować plany.

Może jednak choćby używana Campa...? :(

Ładna rama, jakoś nie podchodzi mi wygięta górna rura z F12. Jaki masz +/- cel wagowy? Zgaduję, że hamulce szczękowe dadzą możliwość 6-tki z przodu?

#18 MaRcIn30

MaRcIn30
  • Użytkownik
  • 440 postów
  • SkądPomorskie

Napisano 25 styczeń 2021 - 20:52

Rama jest w rozmiarze 57,5 więc swoje waży poza tym zbicie wagi poniżej 7 kg wymaga sporych nakładów finansowych. Jeśli waga zatrzyma się na 7,5 będę zadowolony, a do Campy nie mogę się przełamać.

#19 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2954 postów

Napisano 06 luty 2021 - 13:01

Wiadomo, ciężko też rodzinę głodzić dla roweru :D. Ważyłeś z ciekawości samą ramę i widelec?

#20 MaRcIn30

MaRcIn30
  • Użytkownik
  • 440 postów
  • SkądPomorskie

Napisano 06 luty 2021 - 19:34

Nie wiem ile waży sam frameset. Zaraz po zakupie zacząłem montować osprzęt.