Ktoś ma jakieś doświadczenie z tymi oponami i jest wstanie się podzielić?
Interesuje mnie Corsa Evo vs Corsa Race w rozmiarze 700x25 .
Posted 28 January 2021 - 09:23
W zeszłym roku zrobiłem co prawda nie na Evo, ale na Corsa Sps jakieś 9kkm. Tylną po jakichś 7kkm pomimo jeszcze znośnego bieżnika musiałem zmienić po kapciu(rozcięcie ścianki bocznej). Ogólnie fajne gumy, komfortowe, super trzymają w zakrętach. W tym roku zostaję z Veloflexem ale będzie to właśnie wersja Evo tyle, że tubeless 😉
Posted 13 March 2021 - 07:43
Posted 13 March 2021 - 17:22
Od lat jezdżę na veloflex corsa ,w tamtym sezonie przejechałem 10 tys km na jednym komplecie tych opon.Z tyłu już była wypłaszczona a z przodu jeszcze w dobrym stanie Jak na opony co wg niektórych są "z papieru" to bdb wynik.Dodam że w całym sezonie zero kapci.Jak najbardziej polecam,lekkie i super niosące opony.
Posted 13 June 2024 - 14:17
Odkopie.
Opony Veloflex Corsa Evo TLR. Na obu zrobiło się cos takiego jak tutaj: https://szosa.org/to...tlr/?hl=pirelli . Właściwie na całym obwodzie w obu oponach. I tam gdzie się to rozwarstwiło, powietrze ucieka, uszczelniacz nie pomaga za bardzo. W sumie to te opony weszły na obręcze bez pomocy łyżek, tylko palcami, wiec to już było podejrzane.
Odpowiedz na reklamacje natomiast taka:
Posted 13 June 2024 - 16:50
Fascynuje mnie, gdzie dokładnie są owe ślady błędnego montażu.
Albo Twoje zdjęcia tego nie pokazują (może dopatrzono się czegoś na samej stopce), albo serwis pisze nieprawdę. Niektóre firmy po prostu z zasady odrzucają pierwszą reklamację, taka polityka
Zresztą... Jakim cudem miałoby dojść do identycznego uszkodzenia w kilku miejscach jednocześnie? I co to za tekst o teście szczelności, skoro u Ciebie powietrze ucieka POWYŻEJ rantu, a więc w miejscu, w którym fizycznie nie masz szansy dojść łyżką?
Pamiętaj, że masz prawo do szczegółowego wyjaśnienia, w którym miejscu dokładnie popełniono błąd oraz jaki to był błąd. Według obecnych przepisów to sprzedawca ma obowiązek wykazać ewentualny błąd, więc w razie braku jednoznacznego dowodu Twojej winy reklamacja musi zostać uznana.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 13 June 2024 - 22:02
Posted 14 June 2024 - 10:51
Te opony w wersji TLR mają w internecie mnóstwo złych opini odnośnie uszczelniania i pocenia się. Producent niby zaleca używanie uszczelniaczy lateksowych ale nie wiem czy to coś pomaga. Do wersji pod dętkę nie miałem nic krytycznego (może poza trochę niepewnym trzymaniem w mokrych warunkach), wersję tubeless odpusciłem całkowicie.
Posted 09 July 2024 - 15:23
Odkopie.
Opony Veloflex Corsa Evo TLR. Na obu zrobiło się cos takiego jak tutaj: https://szosa.org/to...tlr/?hl=pirelli . Właściwie na całym obwodzie w obu oponach. I tam gdzie się to rozwarstwiło, powietrze ucieka, uszczelniacz nie pomaga za bardzo. W sumie to te opony weszły na obręcze bez pomocy łyżek, tylko palcami, wiec to już było podejrzane.
Odpowiedz na reklamacje natomiast taka:
Konkludując powyższa historie, w skrócie:
-oprotestowałem orzeczenie serwisu,
-sklep dokonał ponownej ekspertyzy,
-dystrybutor uznał reklamacje,
-dostałem zwrot pieniędzy.
Czyli jednak można..