Cześć, jeżdżę na eTapie pierwszy rok, wcześniej jeździł na tym rowerze mój tata, również rok. Ostatnio obie przerzutki przestały przerzucać (tylna początkowo przerzucała tylko do połowy kasety). Nie przejąłem się tym, bo uznałem, że zwyczajnie się rozładowały. Jednak po naładowaniu dalej nie reagują na próbę zmiany biegu i nie wiem czy cała przerzutka jest do wymiany czy co należy z tym zrobić. Miał ktoś z was podobny problem i mógłby mi pomóc? Z góry dziękuję
Napisano 29 styczeń 2021 - 14:39
Raczej jak baterie w przerzutkach sa na ostatnich nogach, to przerzutki wogole przestaja dzialac. Tak to przynajmniej wyglada u mnie. Sprawdzales stan baterii w manetkach? Jak klikasz od srodka, przy przycisku trymujacym jest dioda, przy dobrej baterii powinna zapalac sie na zielono. Podobnie diody na samych przerzutkach. W ten sposob mozesz wyeliminowac problem z bateriami.
Napisano 29 styczeń 2021 - 15:13
Raczej jak baterie w przerzutkach sa na ostatnich nogach, to przerzutki wogole przestaja dzialac. Tak to przynajmniej wyglada u mnie. Sprawdzales stan baterii w manetkach? Jak klikasz od srodka, przy przycisku trymujacym jest dioda, przy dobrej baterii powinna zapalac sie na zielono. Podobnie diody na samych przerzutkach. W ten sposob mozesz wyeliminowac problem z bateriami.
Właśnie sprawdziłem, diody na manetkach świecą się na zielono, na przerzutkach nie świecą się w ogóle. Co ciekawe, wziąłem jeszcze baterie z roweru mojego taty, i wtedy diody w tylnej przerzutce świecą się na zielono, ale przerzuca tylko do środka kasety. Przednia przerzutka bez zmian
Napisano 29 styczeń 2021 - 15:40
Sprobuj sparowac system do poczatku.
Dodaj odpowiedź
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: sram, przerzutka
Giełda →
Sprzedam / Oddam / Zamienię →
(Klamkomanetki) Sram Force Hydro 2X11S + Zaciski ! Nowy KompletNapisany przez adamDi2 , 01 lut 2023 sram, sram force, carbon i 7 więcej |
|
||
Giełda →
Kupię →
Kupię Ładowarkę Shimano Di2 Oraz Sram EtapNapisany przez adamDi2 , 05 sty 2023 sram, etap, di2, axs, shimano di2 i 4 więcej |
|
||
Giełda →
Sprzedam - linki do allegro, olx, itp. →
Zębatka Koronka Blat Sram Red Etap 52 110BcdNapisany przez Ciachoorsky , 17 sie 2021 sram, blat, 52t, red, etap |
|
||
Rowery oraz części →
Osprzęt, podzespoły →
Klamkomanetki - przerzutki - hamulce - linki - pancerze →
Sram Red Etap - Problem Z Przednią PrzerzutkąNapisany przez Dawko_K , 11 sie 2021 sram, red, etap, przerzutka, di2 |
|
||
Rowery oraz części →
Osprzęt, podzespoły →
Korby - kasety - łańcuchy - suporty →
Śruby Mocujące Blaty Korby Sram SamokontrująceNapisany przez berski , 13 paź 2020 sram, blat |
|