Owijka do MTB? :shock: Pierwsze słyszę...A jaką owijkę byście polecili do roweru MTB
Jakie stosujecie owijki ?
Napisano 05 luty 2010 - 20:48
A jaką owijkę byście polecili do roweru MTB bo koniecznie chcę białą i obawiam się że po pierwszych zawodach zrobi się czarna.
Zależy mi na tym, żeby się łatwo czyściła i nie była śliska - Fizik ?
ja miałem białą fizika ale do mtb bym nigdy jej nie założyłza słabo amortyzuje chyba że pod nią nawiniesz cos bardziej miękkiego. miałem tak założoną w przełajówce ale i tak łapska drętwiały.
ale myję sie ją dobrze :-P
#183 Gosc_MusicMan_*
Napisano 05 luty 2010 - 23:05
Wcześniej miałem looka karbon - porazka, wrecz niebezpieczna, bardzo cienka, sliska, wywalilem po tygodniu. Jakas korkowa znanej firmy sie przewinela, tez lipa. Polecam tego fizika, trzyma swietnie.
Napisano 06 luty 2010 - 15:37
http://allegro.pl/it...olor_zolty.html
Napisano 06 luty 2010 - 21:24
Odkąd sprzedaje chwytu Bontragera XXX light - wga z korkami 18.5 g, bez korków 13.5 to owijka przesatała być najciekawszym rozwiązaniem .
Wydaje mi się że jest mniej komfortowa.
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 07 luty 2010 - 19:30
Panowie - potrzebuję pomocy
Szukam owijki - grubej, w miarę twardej oraz dobrze trzymającej. Jakieś propozycje?
ostatnio nawinąłem białą pro gel, jest gruba z tym żelem i dobrze trzyma :-),
nie polecam ambrosio-jest plastikowa i śliska,
fizik microtex bardzo schludnie wygląda na kierze i najlepiej trzyma, nie jest jednak zbyt gruba-przeznaczona dla tych, którzy z uwagi na duzy przebieg własnych kaemów nie szukaja tłumienia drgan w owijce :-), troche trudno sie ją nawija bo nie przylega tak dokładnie jak żelowe, ale dla mnie ten fizik jest najlepszy
nastepną kupię pro microtex, na pewno będzie ok
Napisano 07 luty 2010 - 19:51
Ja używan PRO, biała z dziurkami ;-) Jest miękka, ale nie bez przesady. Nie brudzi się ( jak na razie ta trenażerze;-) ). "Ślizgość" na poziomie zadowalającym ;-) Jedyny mankament, to brak gładkiego przejścia między "nawinieńciami". Możliwe zadarcia owijki. Poleciłbym ;-)pro microtex
Napisano 07 luty 2010 - 20:02
Ja używan PRO, biała z dziurkami ;-) Jest miękka, ale nie bez przesady. Nie brudzi się ( jak na razie ta trenażerze;-) ). "Ślizgość" na poziomie zadowalającym ;-) Jedyny mankament, to brak gładkiego przejścia między "nawinieńciami". Możliwe zadarcia owijki. Poleciłbym ;-)pro microtex
dokładnie tak jak napisał Bury, brak gładkiego przejścia między "nawinieńciami". Możliwe zadarcia owijki.
Przy fiziku mikrotexie mozliwe nawet urwanie owijki, ale spokojnie :-) nawinieta jest ok i co najważniejsze przy jeździe super trzyma sie kiere i mniej brudzi się aniżeli żelowa (ja ostatnio uzywam białej)
#192 Gosc_intel action_*
Napisano 26 luty 2010 - 16:46
Napisano 26 luty 2010 - 18:09
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Napisano 26 luty 2010 - 18:09
Nie orientujesz się może czy nie mieli by takiej czerwonej?
Zapytaj tutaj http://allegro.pl/it...n_eleganza.html