Jakie stosujecie owijki ?
Napisano 04 wrzesień 2012 - 19:55
Myślę że tam 20zł mogę dołożyć i mieć owijkę z wysokiej półki. Dodam, że nie jeżdżę w rękawiczkach.
Napisano 05 wrzesień 2012 - 14:08
Co myślicie o tej owijce http://www.wertykal....-3T-Tape-PRO/46
Myślę że tam 20zł mogę dołożyć i mieć owijkę z wysokiej półki. Dodam, że nie jeżdżę w rękawiczkach.
Pytanie czy warto placic, za podobny produkt jakosciwo wypada jak owijka PRO, wedlug mnie nie ma sensu kupowac drogiej owijki ale jak, masz mozliwosci kupuj ;-)
Napisano 05 wrzesień 2012 - 15:46
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 05 wrzesień 2012 - 18:03
Napisano 11 październik 2012 - 16:22
Proponuję ściągnąć to i nawinąć jeszcze raz :->W zeszłym tygodniu założyłem pierwszą swoją owijkę i na łuku wyszły pewne zgrubienia:
Owijając kierę pamiętaj że owijka musi być naprężona (nie na chama bo zerwiesz). Trening czyni mistrza.
Owijki fizika z microtex baaardzo trudno zerwać. Szczerze to na takich zgrubieniach jak nie jest się estetą to można jeździć.
Napisano 11 październik 2012 - 18:07
Owijki fizika z microtex baaardzo trudno zerwać. Szczerze to na takich zgrubieniach jak nie jest się estetą to można jeździć.
Raczej nie bo podczasz dlugiej jazdy, powoduje to pewien dyskomfort, szczegolnie jak ktos kreci w gornym chwycie. Poprostu odwin i jeszcze raz popraw, ta gore bo wyglada to koszmarnie zadziory :mrgreen:
Napisano 13 październik 2012 - 21:27
Rozumiem, a mam pytanko. Jak się myją korkowe, białe owijki PRO ? Dokładniej ta... http://allegro.pl/ow...2602739159.html
Owijka ta, zarówno jak chyba każda biała korkowa (czy raczej biała która nie jest skórzana lub z Microtexu stosunkowo szybko się brudzi i ciężko jest ją domyć. Ja, dopóki nie nawróciłem się na fizika i jej niebrudzący się Microtex, starałem się czyścić jakąś pianką do zmywania tłuszczu, bądź czymść podobnym, generalnie coś z kuchni kradłem. I tak, wiem, dziwnie to brzmi, ale jak ktoś się zawziął to po, powiedzmy, 10 minutach, jakoś brud schodził i owijka była biało-szara, a nie zielona Niemniej jednak, radziłbym przy białym kolorze zakup owijki fizika, trochę mniej wygodna i nieco droższa, ale praktyczna i będzie dobrze wyglądać.
Napisano 16 październik 2012 - 18:36
#436 Gosc_adazz_*
Napisano 16 październik 2012 - 18:58
A nie będzie najlepiej zastosować - zwykły gumowy grip?
A co Twojego pytania odnośnie owijki - nie, nie skręca się, nie przesuwa, ani nie zlatuje tudzież sama się odwija.
Większość owijek posiada delikatnie silikonowe spody które w ścisły sposób przylegają do płaszczyzny kierownicy. Ja jednak w przypadku kierownicy prostej pomyślałbym o zwykłych gripach - najprostszych, nasuwanych - tylko pamiętaj zmoczyć wodą środek takiego gripa, ułatwi Ci to nasunięcie.
pzdr
A.
Napisano 16 październik 2012 - 20:31
Bontrager XXX lite, HiTemp42 (najlzejsze mi znane) kcnc.
#439 Gosc_adazz_*
Napisano 16 październik 2012 - 20:31
Wiesz nie obraź się - ale z tym odchudzaniem IMHO przesadzasz :->
Ale oczywiście co kto lubi, tak jak pisałem - możesz sobie nawinąć owijkę na prostą kierownicę ... jeśli nie wiesz jak to zrobić to poprzeglądaj filmiki zamieszczone w tym temacie lub opcjonalnie poprzeglądaj YT.
Napisano 16 październik 2012 - 20:45