Jakie stosujecie owijki ?
Started By
Gosc_Stas_*
, 05 Jan 2007 23:56
1070 replies to this topic
#502 Gosc_łukasz_*
Posted 17 March 2013 - 07:10
Biała owijka zakładac czy nie zakłądać oto jest pytanie które sobie od dawna zadaje , wygląda extra jest pro , do mojego rowerku tez by idealne pasowala , tylko jak czesto ją wymieniacie na nowa? jak cześto trzeba ją dokladnei myć zeby wyglądała ładnei i estetycznie a z jakimiś sladami uzytkoiwania.
Używał ktoś takiej owijki? to chyba najlżejsza i cenowo tez nie droga
http://allegro.pl/ow...3063472030.html
Używał ktoś takiej owijki? to chyba najlżejsza i cenowo tez nie droga
http://allegro.pl/ow...3063472030.html
Posted 17 March 2013 - 09:53
łukasz, na temat obchodzenia się z białymi owijkami już na forum sporo napisano - poczytaj wcześniejsze posty.
A co do mycia jej - korkowa szybciej się brudzi i trudniej ja domyć, bo korek jest materiałem porowatym i brud ma gdzie osiadać. Łatwiejsza w utrzymaniu powinna być owijka z tworzywa sztucznego typu silikonowa/gumowa/żelowa itp.
A co do mycia jej - korkowa szybciej się brudzi i trudniej ja domyć, bo korek jest materiałem porowatym i brud ma gdzie osiadać. Łatwiejsza w utrzymaniu powinna być owijka z tworzywa sztucznego typu silikonowa/gumowa/żelowa itp.
Posted 17 March 2013 - 16:37
Tyle kasy wydawać na owijkę to już przesada. Dla mnie jest ona niemiła w dotyku, taka klejąca guma.Z Lizadra będziesz zadowolony http://allegro.pl/li...&category=16414
Posted 20 March 2013 - 07:59
Czy ktoś dotykał owijek z materiału syntetycznego EVA i mógłby to i owo napisać ? Merida robi takie owijki...
Posted 09 April 2013 - 20:30
Mam duże dłonie, więc postanowiłem spróbować dwóch owijek. Na razie jest bardzo wygodnie i źle to nie wygląda. Jak pojeżdżę coś więcej, to ewentualnie zostawię tylko do zagięcia, a dalej normalnie, bo mam szeroką kierownicę (Syntace CDR). Zobaczymy czy ta zwiększona średnica nie będzie mi przeszkadzała przy stromych podjazdach w górnym chwycie.
Obydwie owijki to SRAM Make the leap, więc bardzo grube i miękkie.
Obydwie owijki to SRAM Make the leap, więc bardzo grube i miękkie.
Posted 21 April 2013 - 18:26
Owijka Merida EVA niestety okazała się niewypałem (wspominałem o niej kilka postów wyżej). Już na pierwszym treningu pojawiło się drętwienie lewej dłoni plus problem z plecami w konkretnym miejscu (musi być gdzieś jakiś ucisk na nerw chyba albo cos w tym stylu). Pomyślałem, że to kwestia przyzwyczajenia...
Niestety problem jest do dnia dzisiejszego.
Wracam do sprawdzonego Fizik-a. Teraz pytanie: jak myślicie, zdjąć Meridę i założyć nową czy może nawinąć jedną na drugą ???
Niestety problem jest do dnia dzisiejszego.
Wracam do sprawdzonego Fizik-a. Teraz pytanie: jak myślicie, zdjąć Meridę i założyć nową czy może nawinąć jedną na drugą ???
Posted 21 April 2013 - 18:28
mam to samo z Prologo- dretwieje mi nasada kciuka- + syfi sie niemilosiernie . Kupilem sprawdzone Pro Gel i nawijam jedno na drugie- mam tak w 2gim rowerze i jest super.
psy szczekaja, a karawana jedzie dalej.
porzadek jest domena prostych umyslow, tylko geniusz ogarnie chaos.
Posted 21 April 2013 - 18:48