Do Swifta Brooksa kupiłem Balsam do odżywiania skór z Ary Szczecin za 3 zł. Mało to hipsterskie bo za tanie ale powinno się sprawdzić.
Jakie stosujecie owijki ?
Posted 09 July 2014 - 08:58
ja kupiłem coś takiego: http://www.bikecente...ijka-zolta.html
Jeszcze nie założona Co o tym myślicie?
mam dwa pytanka:
1. jakie macie doświadczenia z owijką dwóch owijek
ProTour stosuje tak np. na brukach (Paris-Roubaix). Ma to sens czy nie, np. z powodu poślizgu miedzy owijkami
2. jak mocno naciągać owijkę. Z czuciem ale dośc mocno, czy raczej tylko lekkie naciąganie?
Posted 09 July 2014 - 09:37
Alternatywą, szczególnie dla osób o mniejszych dłoniach, jest zastosowanie warstwy żelu, np. Fizik Bar Gel. Nakleja się go z jednej strony na kierownicę, dzięki czemu obwód kierownicy wzrasta tylko nieznacznie, za to grubość żelu bezpośrednio pod dłońmi wyraźnie wzrasta.
Co do naciągu - wszystko zależy od owijki. Naciągać zawsze trzeba, ale im bardziej rozciągliwa owijka, tym bardziej można sobie na to pozwolić - byle tylko jej nie zerwać. Nie ma jednej uniwersalnej metody - jesteś zdany tylko na swoje wyczucie.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 11 October 2014 - 19:36
Panowie szukam owijki czarnej z białymi napisami, w budżecie max 50 zł. Jedyną, która spełnia te kryteria - San Marco Microfeel już widziałem, niestety w żadnym sklepie nie mają na stanie.
Jeździłem rok z taką a kupowałem w Jeleniej w Dukato ale z 2 dni trzeba było poczekać. Wtedy musieli ściągać o ile pamiętam z Częstochowy.
Co do owijki - nie jest zła ale też żadna rewelcja .Nie widzę specjalnej różnicy między tą a tańszymi za kilkanaście złotych. Tylko z tych tańszych nie widać fajnych ''wzorów''.
Teraz ze względu na ''niewiadomo co'' wymieniłem na całkiem białą ( tez San Marco) , ale tamta spokojnie sezon jeszcze by wytrzymała , choć już trochę napisów się starło.
Jeździłem rok z dwoma owijkami( pod spód jakaś za parę zł może być nawet porozrywna) i powiem tak - dużo,dużo wygodniej niż z jedną owijką, dla mnie nie ma porównania.
Jak założyłem tylko tę o którą pytasz Microfeel to trochę za twardo, szczególnie w tym dolnym chwycie ( ja używam głównie na zjazdach)
Posted 28 October 2014 - 14:47
Biała Fizik'a. Tylko cienka jest, warto pod spód dokupić dedykowane wkładki żelowe.
Mam 2 (albo 3?) sezony i ciągle (prawie) jak nowa.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 02 November 2014 - 01:43
Posted 02 November 2014 - 09:57
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?