Jump to content

Jakie stosujecie owijki ?

1070 replies to this topic

#661 mag...

mag...
  • Użytkownik
  • 590 posts
  • Skądpomorskie

Posted 03 November 2014 - 16:57

Dzięki, to chyba rzeczywiście fizik Superlight Softouch. Zmyliły mnie te białe "dziurki", ale to pewnie przebijają się wkładki żelowe. 

Myślałem, że to takie dziurki nie na wylot, tylko jakby wydrążenie z białym dnem  :-D  swoją drogą fajny efekt, przynajmniej na zdjęciu.

#662 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 03 November 2014 - 22:18

Kupony na alledrogo są już od pewnego czasu, chyba z 6 wykorzystałem (każde urządzenie otrzymuje kupon, wirtualne też, na dodatek od czasu do czasu pojawia się opcja pobrania kuponu).

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#663 L00zak

L00zak
  • Użytkownik
  • 61 posts

Posted 04 November 2014 - 22:16

Tak wiem, piszę bo może nie wszyscy wiedzą.. A wracając do tematu napiszcie za i przeciw porównując Fizik Superlight z Bike Ribbon Eleganza

#664 AmAdeuz

AmAdeuz
  • Użytkownik
  • 318 posts
  • SkądWroclaw

Posted 05 November 2014 - 10:43

Bike Ribbon Eleganza to jedna z najgorszych owijek jakie miałem. Wytarła się i rozpadła tak szybko jak żadna inna.  Znajomy również miał eleganze i to samo wrażenie, zresztą widziałem jak to wyglądało u niego. 
Pół biedy jeszcze jak kupisz czarną, jak jasny kolor, to prócz tego że szybko się rozleci, to jeszcze szybciej złapie taki brud który trudno będzie doczyścić. Tyle moich doświadczeń z tym cudem.  

#665 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1,110 posts
  • SkądRzeszów

Posted 05 November 2014 - 11:15

Jest jeszcze Bike Ribbon Eolo Soft z tych perforowanych 

http://www.bikeribbo...r tape&RecId=63

Miałem czerwoną a w tym sezonie ujeżdżam czarną. Ten model ma co prawda oczojebny napis, ale można ją nawinąć tak, aby był ukrywany przez kolejne zwoje, więc widoku nie psuje. Ani czerwona ani czarna się nie rozpadły. Czerwoną zmieniłem z powodu kolorystycznego widzimisę. Jedną czarną przewijałem już z 4 razy przy wymianach mostków, nie wpłynęło to na nią negatywnie. Chwyt bez rękawiczek jest ok, ale tak jeżdżę tylko po mieście gdzie nie uzbiera się nawet 10 km za jednym zamachem.

Czarnego Fizika SS mam w pudełku, na półce, kupiłem bo leżał w sklepie samotny i w niezłej cenie. Jedyne co mógłbym o niej napisać to wykonanie, faktura, ale to dopiero po powrocie do domu, bo jakoś szczególnie się jej jeszcze nie przyglądałem, a leży od kilku miesięcy czekając na swoją kolej. Oby leżała jak najdłużej.

Trzepak 

"MAMIL"

#666 L00zak

L00zak
  • Użytkownik
  • 61 posts

Posted 05 November 2014 - 17:16

Ok czyli jednak pewnie zdecyduje si na Fizik

#667 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1,110 posts
  • SkądRzeszów

Posted 05 November 2014 - 19:07

Porównałem dotykowo Bike Ribbon Eolo Soft i Fizika SS, jedna cholera.

Trzepak 

"MAMIL"

#668 big75

big75
  • Użytkownik
  • 1,560 posts
  • Skądpolska

Posted 05 November 2014 - 19:21

Kupony na alledrogo są już od pewnego czasu, chyba z 6 wykorzystałem (każde urządzenie otrzymuje kupon, wirtualne też, na dodatek od czasu do czasu pojawia się opcja pobrania kuponu).

Nie wiem czy coś źle robię ale nie mogę się zalogować na Allegro przez tę aplikację na androidzie-samsung ( smartfonie i na tablecie) . Wyskakuje mi komunikat ''zła nazwa użytkownika lub hasło'' a wpisuję dokładnie to co na laptopie( tu jest wszystko ok logowanie bezproblemowe)

( dpoiero dzis zainstalowałem ten wynalazek)
Może musi być jakieś oddzielne konto na mobilne ???? nie rozumiem

#669 Monowiec

Monowiec
  • Użytkownik
  • 835 posts
  • SkądKraków

Posted 05 November 2014 - 22:43

Ja w szosie mam Pro taką imitujacą carbon, a w singlu śmiejcie się lub nie, mam taśmę materiału z pasmanterii bo chciałem zobaczyć jak pasuje brązowa owijka, taśma została a owijki nie kupiłem, mam dobre rękawiczki a na asfalcie nie potrzebuje jakiejś amortyzacji z owijki. Trzyma się i przeżyła deszcz.

#670 L00zak

L00zak
  • Użytkownik
  • 61 posts

Posted 19 November 2014 - 21:04

Podpowiedzcie jak jest różnica pomiędzy Fizik Microtex, a Fizik Superlight, są grubsze?

#671 Gosc_pdf2014_*

Gosc_pdf2014_*
  • Gość

Posted 21 November 2014 - 09:26

Nie wiem czy coś źle robię ale nie mogę się zalogować na Allegro przez tę aplikację na androidzie-samsung ( smartfonie i na tablecie) . Wyskakuje mi komunikat ''zła nazwa użytkownika lub hasło'' a wpisuję dokładnie to co na laptopie( tu jest wszystko ok logowanie bezproblemowe)

( dpoiero dzis zainstalowałem ten wynalazek)
Może musi być jakieś oddzielne konto na mobilne ???? nie rozumiem

Konto jest to samo, ta sama nazwa i hasło.

#672 big75

big75
  • Użytkownik
  • 1,560 posts
  • Skądpolska

Posted 21 November 2014 - 12:23

Już jakiś czas temu dałem sobie radę. Problemem było ,,złe hasło'' .

( jak zwykle ten sam idiotyzm tzn: hasło musi zawierac duże litery ,małe ,znaki....)
Wyjścia nie było to zmieniłem na takie jakie się ANDROIDOWEMU ,,Alle...wi '' będzie podobało i działa.

#673 Gosc_Małopolanin_*

Gosc_Małopolanin_*
  • Gość

Posted 17 January 2015 - 09:57

Nie wie ktos przypadkiem jakie Merida w swoich rowerach stosuje owijki ? W modelu scultura jest czarna perforowana,w otworach biala. Ochydnie to wyglada dla mnie,chcialbym ja wyminic na taka sama tylko w calosci czarna. Ewentualnie poleci ktos jakas czarna ,ladna owijke. Moze byc cienka,wtedy nawine ja jako druga...

#674 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8,615 posts
  • SkądSzczecin

Posted 17 January 2015 - 10:32

Na 99% producentem tych owijek jest Velo. Pytanie brzmi jedynie, czy dostaniesz je jako "luźny" produkt.

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#675 Gosc_Małopolanin_*

Gosc_Małopolanin_*
  • Gość

Posted 17 January 2015 - 10:45

Moze jakas sugestia odnosnie owijki ? :) czarna matowa....tak jak pisalem wyzej,moze byc cienka ( byle mocna) pojdzie jako druga na ta co mam.

#676 Gosc_Małopolanin_*

Gosc_Małopolanin_*
  • Gość

Posted 17 January 2015 - 10:54

Zapomnialem dodac,gladka- bez druku,wycisnietego logo itd

#677 patryk_60

patryk_60
  • Użytkownik
  • 369 posts
  • SkądLublin

Posted 04 February 2015 - 08:43

Mam takie pytanie odnośnie tych nowych błyszczących owijek fizika  Superlight glossy. Chciałem sobie coś zmienić na nowy sezon od kilku sezonów miałem cały czas białego fizika logo. Bardzo byłem z niej zadowolony. Pytanie o te błyszczące jak to w dotyku nie jest strasznie śliskie na jakie wygląda ? Ręce w upalne dni nie ślizgają się po tym ?

#678 19szymon93

19szymon93
  • Użytkownik
  • 207 posts
  • Skądłódź

Posted 04 February 2015 - 21:24

Małopolanin zobacz tą http://www.cyklomani...ofttouch-czarnamyśle że jesli chcesz nawijać podwójnie to fajna opcja i nie droga 

#679 patryk_60

patryk_60
  • Użytkownik
  • 369 posts
  • SkądLublin

Posted 05 February 2015 - 16:08

Nie polecam tego fizika ma bardzo miękkie brzegi i się podwija nawet bardzo mocno naciagnieta. Te inne twardsze powiedzmy nie pluszowe w dotyku nie mają tego problemu.
  • patryk_60 likes this

#680 FOBOS

FOBOS
  • Użytkownik
  • 395 posts
  • SkądReykjavík

Posted 08 February 2015 - 23:36

Z dętki :mrgreen:

Reply to this topic