ja już trochę na niej pojeździłem, tak jak przypuszczałem, to najlepsza owijka, jaką do tej pory trzymałem i myślę, że jedna z lepszych, jakie kiedykolwiek będę trzymał
Grzegosz o tej owijce mowahttp://www.allegro.p...item=5039972542?
Posted 27 June 2015 - 20:25
ja już trochę na niej pojeździłem, tak jak przypuszczałem, to najlepsza owijka, jaką do tej pory trzymałem i myślę, że jedna z lepszych, jakie kiedykolwiek będę trzymał
Posted 14 July 2015 - 10:46
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 08 August 2015 - 08:08
Posted 10 August 2015 - 15:50
Ja czekam na Prologo ONE TOUCH 2, wygląda pięknie, ma być dostępna na przełomie sierpnia i września
Posted 29 August 2015 - 05:29
Ja uzywam Pro gel smart silicon..generalnie owijka jest ok dosc miekka, dobrze lezy w dloni cena tez niezbyt wygorowana ale z jednym ale...przy nawijaniu od srodka kierownicy mimo dosc mocnego oplotu tuz przed manetkami po kilku jazdach nieco sie przesunala. Pasek antyposlizgowy od wew. strony nie za bardzo sie sprawdzil...przy nawijaniu od konca kierownicy mysle ze ten problem by sie nie pojawil.
Posted 02 February 2016 - 11:20
Może ktoś mi pomoże w doborze owijki?
Miałem Fizika jakiegoś, z takim szwem, przez środek owijki, wspominam średnio, owijka twarda i nieprzyjemna, zaleta taka, że kompletnie się nie brudziła. Miałem też wiadomo jakieś inne standardowe, piankowe, ale też nic niezwykłego.
Co polecicie, żeby było grube (bo takie lubię), sprężyste i przyjemne w dotyku? Znalazłem Pro z mikrofibry.
Ktoś coś może polecić do takich założeń?
Posted 02 February 2016 - 11:34
Posted 02 February 2016 - 15:40
No to się dołączę do pytań - jaką Koledzy polecacie bardzo miękką/sprężystą, dobrze amortyzującą owijkę. Wcześniej brałem co było pod ręką (najczęściej jakieś gianta za około 50 zeta), byle ręce się nie ślizgały i było w miarę wygodnie, ale teraz dbam o prawy bark i chcę chronić go od nadmiernych wstrząsów i drgań, bo za długo go rehabilitowałem wykonując bzdurne i nużące ćwiczenia i zbyt wiele pieniędzy mnie kosztowała ta przyjemność (nota bene pani rehabilitantka, z którą się spotykałem na rehabilitacji regularnie od lipca zeszłego roku bardzo apetyczna, co trochę koiło ból 100 zł za wizytę, co tydzień, bądź dwa
Oczywiście propozycja Mikroosa jest już brana przeze mnie pod uwagę, ale może ktoś jeszcze coś dorzuci, co by spełniało moje wymagania i Kubaszosa1.
Posted 03 February 2016 - 09:15
Dziękuję za propozycję.
Nie ma co oczekiwać Bóg wie jakiego komfortu, nawet po podwójnej warstwie owijki. Ja nawijałem podwójnie, żeby było po prostu tylko i wyłącznie grubiej pod ręką. Tłumienie drgań jakie było takie jest.
Jak masz problemy z barkiem to polecam siłownie i DOBRE ćwiczenia stabilizujące, pod okiem OGARNIĘTEGO trenera i musi pomóc
A na drgania w rowerze to polecam szersze opony Minimum 25 albo 28c i będzie na pewno lepiej
Posted 03 February 2016 - 12:01
Jak wspomniałem w swoim poście ćwiczenia na bark (miałem uszkodzony obrąbek stawu barkowego wraz z urazem stożka rotatorów) wykonywałem sumiennie 6 razy w tygodniu przez pół roku + rehabilitacja w gabinecie i wczoraj na wizycie kontrolnej wyszło, że bark mam już zdrowy i obeszło się bez operacji (skutek uboczny prawy motyl i bark bardziej mi się rozrosły i trochę niesymetryczny się zrobiłem). Rehabilitacja nie była przeszkodą w jeździe na rowerze, a walczyłem do powrotu do koszykówki, którą uprawiam regularnie od 25 lat i stąd wspomniany wyżej uraz. Tym samym chcę zastosować sprężystą, dobrze amortyzującą owijkę tylko i wyłącznie jako formę ochrony barków przed paskudnymi, chropowatymi i dziurawymi asfaltami jakie jeszcze się zdarzają w naszym pięknym kraju. Konkludując, serdecznie dziękuję Wam za wszystkie propozycję warte rozważenia (dwie owijki, zmiana opon, rękawiczek, ćwiczenia), lecz uprzejmie proszę o ewentualne propozycje sprężystych owijek, które stosowaliście i możecie polecić. Zmiana opon na 25 mm nie wchodzi w rachubę, gdyż jest to moim zdaniem wyłącznie efekt placebo (próbowałem i ważąc 92-95 kg i tak te oponki muszę pompować pod górną ich granicę) a na 23 mm jeździ mi się dobrze i pod takie opony miałem składane koła. Z kolei opona 28 mm, to jest dobra do turystyki, a do tego mam inny rower z oponami 32c. Rękawiczki też mam porządne. Co do dwóch owijek, to rzecz jest mi znana, ale pytam się o jedną sprężystą i stosunkowo grubą, żeby nie musieć robić kombinacji z nawijaniem dwóch.
Posted 03 February 2016 - 12:21
Rozgladnij sie za zelowymi, plus owijka gesciej nawinieta.
Posted 03 February 2016 - 12:36
lizard skins 3,2mm - stosowałem i są bardzo ok. Mają tendencję do odwijania się, są kłopotliwe przy zakładaniu, są bardzo drogie, ale są ultra wygodne, bardzo ładne, świetnie się je trzyma nawet gołą ręką i znakomicie amortyzują.
http://www.wiggle.co...-bar-tape-32mm/
Posted 03 February 2016 - 13:12
Dzięki Parmenides i Siara_iwj, o takie konkretne recenzje mi chodzi i ta owijka wygląda na coś czego szukam. Widzę, że cena w granicach 120-160 zł - za luksusy trzeba płacić, ale czasami więcej pieniędzy wydaje się na różne niepotrzebne głupoty, tak więc będę musiał przeboleć cenę Na razie faworyt. Odnośnie zakładania, to cierpliwość ponad wszystko i ja za owijki i inne drobne regulacje biorę się zawsze w deszczowy wieczór, gdzie nigdzie mi się nie śpieszy, zaopatrzony w dwa grolsche dla spokojności