Trek Madone Sl7 #aktualizacja - Nowy Rower!
Posted 09 April 2022 - 02:21
Posted 11 April 2022 - 07:59
No spoko a ten sezon na czym przemęczysz?
A to nie tak, że do czasu nowej ramy będzie śmigał na starej(znaczy obecnej)??
Jak wyżej, obecną oddaję dopiero jak przyjdzie nowa. To tylko kwestie lakieru :-)
Proces wyglądał tak: Zgłoszenie reklamacji z moimi zdjęciami, decyzja reklamacyjna i oczekiwanie ;-)
Rama przyjdzie, zawiozę rower, przerzucą mi moje graty na nową ramę, starą zabiorą i odeślą do UK, a mi zostanie ta z fotki.
Jeszcze się dowiedziałem, że muszę pomalować nakładkę sterów z SLR pod kolor ramy, bo nie wiem czy oni mi ją pomalują (pewnie nie), a bez specjalnej nie założę kierownicy od modelu SLR =] Ale dobrze że mam dwie takie nakładki, jedna czarna org. jedna malowana, więc malowaną się wyczyści i zrobi niebieską pod kolor lakieru roweru. We'll see.
- cauchy and artho like this
Posted 11 April 2022 - 10:05
Posted 11 April 2022 - 13:14
Hamulec na gwarancję, sprężynka wyciągnięta. Nie dokupisz samej sprężynki, musisz cały hamulec, a cena nowego to 850 zł.
Serwisowałem w Absolutebikes.pl, ale już nie pracują z Trekiem i przerzuciłem obsługę do Bikefinity (bracia, którzy pracowali w Borze, a obecnie drugi z braci pracuje w Ineosie). W sumie to mnie nikt lepiej nigdy nie obsłużył niż Kamil właśnie.
Aczkolwiek hamulec w Madone sam sobie ustawiałem jak wymieniłem go na gwarancji bo też miałem z tym problem.
Jeden z powodów przesiadki na tarcze.
Posted 11 April 2022 - 13:42
Posted 11 April 2022 - 13:58
Posted 11 April 2022 - 14:13
Przód jest ok, tył coś skopali w serwisie jak wymieniali linki i pancerze. W ogole nie wiem po co zastosowali baryłkę do naprężenia linki przy kierownicy.
To coś chujowo wymienili =D Rozbierz obudowę tylnego hamulca (dwa imbusy) i zrób fotkę z bliska żeby było widać wnętrze i sprężynę, powiem Ci co i jak
Wrzuć na prv, to Ci rozpiszę
Posted 22 April 2022 - 17:13
Reklamacja klepnięta. Rama będzie w połowie czerwca, więc nie ma tragedii. Gorzej ze sztycą w kolorze ramy - połowa października.
Ale złożę go do kupy na swojej czarnej sztycy, a jak przyjdzie nowa to po prostu podmienię.
- impa, cauchy and artho like this
Posted 22 April 2022 - 23:49
Posted 23 April 2022 - 13:51
A jak trek podchodzić w przypadku gwarancji do zmiany komponentów? Sztyca Też na ich koszt?
Akurat pytali czy może być bez sztycy, ale musiało być z. Nic dodatkowo nie dopłacam. Wysyłają po prostu wybraną przeze mnie (a będzie niestandardowa) - potrzebuję 205 z 5mm offsetem, a w standardzie z rowerem idzie 160 =)
Także in-plus. Nakładkę na stery będzie malować Trek Częstochowa (W.Kluk).
Posted 02 July 2022 - 14:34
"Póki" piszemy przez "ó" zamknięte.
- bzx likes this
Posted 02 July 2022 - 20:43
Sprzedaj póki nieużywana i kup nowszą.
Nowa tylko z rowerem. Sama rama idzie z poprzedniego rocznika.
O ta:
https://www.trekbike...e=reddark_black
Chyba że sprzedać cały rower i kupić nowy =]
Posted 02 July 2022 - 20:54
No w sumie pewnie nowa Madonka kusi
Posted 03 July 2022 - 15:28
No w sumie pewnie nowa Madonka kusi
Nie pasuje mi wyglądem - o dziwo.
Jak się kiedyś przekonam to może. Póki co zostaje SL6 z moimi modami =) Ten już na T47 będzie =)
- artho likes this
Posted 19 July 2022 - 06:11
#Update
Rower poszedł na podmiankę. Niedługo nowe fotki, ale jest pytanie, bo może macie lepszy zmysł estetyczny i wyglądu niż ja.
Mam możliwość pomalowania sztycy na dowolnie wybrany przeze mnie kolor (oryginalna - w kolorze ramy) sztyca przyjedzie dopiero w październiku. Do tego czasu zostaje mi moja czarna - którą mogę pomalować na dowolny kolor i tu pytanie - jaki?
Widziałem, że niektórzy malują na kolor niebieski - kolor napisu na ramie, ładnie to fituje, ale myślałem nad czymś bardziej...
Tak wygląda z niebieskim masztem:
Może na złoto i do tego owijka ze złotymi elementami, koszyki, ew. bidony czy coś? Any ideas?
Posted 19 July 2022 - 06:26
1) czarna sztyca i czarna owijka
2) niebieska sztyca i owijka z elementami niebieskiego
Na upartego do opcji 2) można poszukać jeszcze elementów w kolorze niebieskim: śrubki, itp.
- artho likes this
Posted 19 July 2022 - 07:27
+1 dla nie wprowadzania trzeciego koloru - to da się zrobić, ale jest trudne.