Skocz do zawartości

Zdjęcie

rama karbonowa do 5000pln

529 odpowiedzi w tym temacie

#321 Bartosz

Bartosz
  • Użytkownik
  • 998 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 11 październik 2009 - 13:11

Przecież to nie ma wyglądu.

No nie ma, zgodze się z tym. Szczególnie jak patrze na główkę ramy i jej łączenie z innymi rurami, jak na współczesne standardy karbonowe to wygląda mizernie

#322 mama

mama
  • Użytkownik
  • 173 postów
  • Skądswietokrzyskie

Napisano 11 październik 2009 - 13:36

zgadzam sie foty marne i trza by sie temu z bliska przyjrzec ... przynajmniej jesli chodzi o ramki karbonowe ... ale Rychtarski głównie w stali robi, może stad tak to wyglada....swoja droga ciekawe jak te ramki tytanowo-karbonowe sie sprawuja

#323 Hombre

Hombre
  • Użytkownik
  • 167 postów
  • SkądPolice

Napisano 11 październik 2009 - 16:38

Żeby nie zaczynać tego tematu , napiszę tutaj. Rama prawie karbonowa :D
http://allegro.pl/it...4_jak_nowa.html
Co możecie powiedzieć o tej ramie? Jak jest ze sztywnością i geometrią, rower mi jest potrzebny na zawody (triathlony do olimpijki włącznie, czyli do 40 km jazda na pętlach i w grupie). Nie zależy mi za bardzo na tłumieniu drgań, jak ma się sama sztywność takiej ramy do dobrych ram karbonowych?

#324 Bartosz

Bartosz
  • Użytkownik
  • 998 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 11 październik 2009 - 17:47

Na triatlon to sie chyba nie nada ze wzgledu na zbyt wysoką główke ramy...

#325 Hombre

Hombre
  • Użytkownik
  • 167 postów
  • SkądPolice

Napisano 11 październik 2009 - 19:01

Tak jak napisałem , nie startuje w triathlonach długich, tylko do olimpijki włącznie. Na takich zawodach potrzebna jest taka sama szosówka jak w zwykłych wyścigach kolarskich. Trasa do 40 km ,często 15 i 20. Przynajmniej jedna nawrotka często więcej np. bywa po 6 na 20km.Dozwolona jest jazda w grupie. Póki co jeżdżę na ramie meridy 904. Pisząc o tym , że startuje w triathlonach chodziło mi bardziej o to, że rama musi być zwrotna , sztywna po prostu szybko się zbierać.

#326 Hombre

Hombre
  • Użytkownik
  • 167 postów
  • SkądPolice

Napisano 12 październik 2009 - 17:42

Coraz bardziej zastanawiam się nad sensem pisania postów na tym forum , czy naprawdę jedyne wiadomości jakie można stąd wynieść to kto ile ma ciśnienia w oponach albo jakie ma przełożenia?????

#327 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 12 październik 2009 - 17:54

A co można powiedzieć na podstawie zdjęcia? Jak dla mnie wygląda na zwrotna i raczej nerwową. Ale prawdę mógłby Ci powiedzieć ktoś, kto na tym jezdził, albo gdybyś dołączył rysunek z wymiarami i kątami. pozdr

#328 Hombre

Hombre
  • Użytkownik
  • 167 postów
  • SkądPolice

Napisano 12 październik 2009 - 18:25

No i już coś przynajmniej jakiś odzew, zresztą przecież nie oczekuję recenzji tej ramy. Wystarczyła by jakakolwiek opinia kogoś kto wie cokolwiek o tej firmie, a czytając posty odnoszę wrażenie , że jest kilka osób które znają się na sprzęcie. Zresztą temat już nie aktualny , rama poszła dzisiaj ;-)

#329 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 12 październik 2009 - 19:11

Hombre przepraszam , albo dziękuje . Nie wiem jak to określić , jakbym miał możliwość wpisać pomógł to bym wpisał . przyznaje się , to ja ją zwinołem .Marzyłem od dawna o BMC.
Żeby nie było off , prosze mi powiedzieć czego się moge spodziewać po karbonowym trójkącie ? Czy poprawi tłumienie ? Jeżdziłem tylkona stali i alu do tej pory

#330 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 październik 2009 - 19:19

Tak tylny trójkąt z karbonu poprawia tłumienie drgań.

#331 Hombre

Hombre
  • Użytkownik
  • 167 postów
  • SkądPolice

Napisano 12 październik 2009 - 21:09

Od tego ma być forum??

#332 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1876 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 październik 2009 - 21:51

Od tego ma być forum??

Big LOL for vmax :D Ale numer chłopak wykręcił.

#333 gt4

gt4
  • Użytkownik
  • 105 postów
  • SkądZachodniopomorskie

Napisano 13 październik 2009 - 10:13

Witam koledzy, mnie też interesuje jakaś fajna,niedroga, sztywna rama. Mam ok 5-6 tyś przeznaczone na rower i albo coś kupie albo złoże.Widzę że poruszaliście temat tej ramy :
http://allegro.pl/it...sa_widelec.html
i co nie nadaje się ona? Miał ktoś z nią styczność? A ogólnie to mam zamiar kupić Focusa Cayo na ultegrze jak nic nie złoże. Podobno ramy Focusa też są sztywne.

#334 dajcie mi góry

dajcie mi góry
  • Użytkownik
  • 129 postów
  • SkądKatowice

Napisano 29 październik 2009 - 15:42

Płacisz przez PayPal, cłem nie musisz się martwić - Patrick wie jakie są stawki celne na towary z Chin :> Paczka przychodzi w 7 dni Pocztexem. Wysyła EMS'em, a Pocztex należy do grupy EMS. Obecnie nie ma już większości ram. Pod koniec października Patrick będzie zbierał zamówienia na zakup grupowy ram 2010, które będą miały suport BB30, nową sztycę i pewnie nowy widelec, stery FSA.

to nadal aktualne?
w większej ilości na pewno taniej
a właśnie się kończy październik

czy może lepiej polować na coś takiego:
http://cgi.ebay.pl/2...=item45eed80f73
wiem, że akurat tym razem jeszcze się cena podniesie, ale do wyścigu w Sobótce jeszcze 5 miesięcy i coś sie na pewno zdąży utrafić ;)

#335 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 29 październik 2009 - 17:55

Hmm Colnago ... ale coś mi te mufy nie posują jeżeli to ma być karbon .Rama wygląda na model sprzed lat ale niech się wypowiedzą fachowcy z forum :->

#336 moren11

moren11
  • Użytkownik
  • 52 postów
  • SkądGryfów Śl

Napisano 29 październik 2009 - 20:47

http://www.allegro.p...rozmiar_53.html

ktoś ma taką ramę i może simę o niej wypowiedzieć?

#337 michalmtb

michalmtb
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądPiła

Napisano 29 październik 2009 - 21:34

znajomy sprzedaje ramkę carbonową razem z widelcem ful carbon(1100g+360g) za 1500zł, ma też inne części do szosy. gdyby był ktoś zainteresowany dam namiary

#338 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1876 postów
  • SkądŁódź

Napisano 29 październik 2009 - 22:16

to nadal aktualne?

Nie. Neo 2009 już się wyprzedały. Na model 2010 będzie grudniowy group buy. Wizualnie Exile 2010 mnie rozczarował. Wygląda tak (rama z widelcem Edge, sterami i sztycą 1800$):

Dołączona grafika

#339 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1204 postów
  • SkądN. Tomyśl

Napisano 30 październik 2009 - 08:39

O, widze ze na komponentach FSA ktos sobie zamowil. Kiera to chyba 3T Ergonova.

#340 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 październik 2009 - 08:50

Kierownica to na pewno jakaś fsa, moja ergonova wygląda całkowicie inaczej.
Nowa neo dwa razy droższa :shock:
To pewnie zdjęcie poglądowe z podręcznego magazynu Dystrybutora :lol:

Dodaj odpowiedź