rama karbonowa do 5000pln
#425 Gosc_xsnailx_*
Napisano 21 styczeń 2010 - 22:32
rama mojego scotta (speedster s40) wazy 1530 gram z wbitymi miskami ritcheya z cro mo w rozmiarze 54
do tego widelec z modelu cr1 - 410 gram z expanderem i bieznia lecz bez top capa
czyli razem pod 2 kg
ale nastepna rama jak bedezie to bedzie z tytanu raczej
Napisano 22 styczeń 2010 - 07:46
Chinskie śmieci są ciągle śmieciowatym carbonem przy prawdziwym Carbonie - powiedzmy przynajmniej ze średniej półki.
W kwestii tłumienia drgań bliżej są plastiku niż carbonu a w kwestii sztywności bliżej są plasteliny niż włókna węglowego.
W kwestii wytrzymałości są wydmuszkami jednorazowymi .
To co wypisują na swoich stronach trzeba brać na to poważną poprawkę i nie dowierzać do końca . Prawda wypisywana przez nich mija się z rzeczywistością.
Jesteście dorośli i wybór zależy od Was- komu bardziej zaufacie i uwierzycie.
Prawdą jest również , że chytry dwa razy traci.............
Jarek-LT
Napisano 22 styczeń 2010 - 08:20
MACIEJ 1986 ujął to bardzo trafnie i tak jest dokładnie z CARBONAMI .
Chinskie śmieci są ciągle śmieciowatym carbonem przy prawdziwym Carbonie - powiedzmy przynajmniej ze średniej półki.
W kwestii tłumienia drgań bliżej są plastiku niż carbonu a w kwestii sztywności bliżej są plasteliny niż włókna węglowego.
W kwestii wytrzymałości są wydmuszkami jednorazowymi .
To co wypisują na swoich stronach trzeba brać na to poważną poprawkę i nie dowierzać do końca . Prawda wypisywana przez nich mija się z rzeczywistością.
Jesteście dorośli i wybór zależy od Was- komu bardziej zaufacie i uwierzycie.
Prawdą jest również , że chytry dwa razy traci.............
Jarek-LT
nie znam się na węglach :mrgreen: ale to co pisze Jarek jest słuszne. Bo co może być dobre co nie ma ani metki ani naklejki, ani nazwy
Xsnailx prawdopodobnie na 2011 planuje podobny ruch to znaczy w ramkę ALU z wysokiej półki + widelec carbo/alu, myśle, że komplet w 1800 zł i gr się zmieści. Na pewno nie wydam ponad tysiaka za coś co tylko wygląda, a ch*j wie czym jest.
Napisano 22 styczeń 2010 - 09:41
NAJLEPSZE ---------NAJGORSZY CHŁAM JAKI SŁYSZAŁEM i WIDZIAŁEM !!!!!!!!!!!!!!!!!
to najgorsze śmieci pozgarniane do formy , gorszego badziewia nie ma!!!!!!!!!!!!!!!
to ma tylko na początku swego istnienia formę ramy rowerowej
Jarek-LT :shock:
Jesli byś był tzw. producentem na poziomie odpowiednim to nie oczerniałbyś produktów , których nie znasz.
Sadząc po Twoich sgresywnych wypowiedziach że produkujesz , no sklejasz ramy ooo najwyższej jakości tylko ja nie znam osobisci nikogo kto by jeździł na ramie LUXTECH.
A jesli HF produkuje to co produkuje to ich wyroby mają zbyt.
Nie wolno okreslać czegoś czego się nie zna , nie widziało itd
Ktoś się zdecyduje, ktoś kupi, pojeździ i coś na ten temat powie.
Jesli chcesz porównać swoje wyroby to zamów sobie ramke, porównaj dwa rowery na Twojej i HF ( daj do niezależnego testu ) .
Jak RDX wprowadzał ramy na rynek to chwalił sieze wychodzą z tej samej lini produkcyjnej co Scotty, ale materiał się różnił.
Jak ktoś nie chce ramki za tysiaka zawsze może kupić za ponad 3 , ale $
http://www.frmbike.b...id=59&Itemid=26
Aby przedstawić jakaś opinie należy poznać produkt.
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
#429 Gosc_kobrys_*
Napisano 22 styczeń 2010 - 10:16
Wszyscy jesteście zajebiści bo macie ramy lepsze od tych, o których tutaj dyskutujemy.
Co do wydmuszek - gadałem z hongfu - rama sama - bez widelca ważyć może do 1200g - czyli dokładnie tyle ile jarek pisze na swoim blogu o swoich ramach - ale nie - ona nie może być nawet zbliżona jakością bo jest tańsza i robiona u chińczyków, a nie przez ŚWIĘTY LUXTECH.
Napisano 22 styczeń 2010 - 10:49
A jak mówi że korba x jest sztywniejsza "bo tak mi się wydaje" albo udaje eksperta bo wyczytał to na zachodnim forum gdzie zrobiono serię testów korb to sorry ale moze ktos zakończy takie watki bo to przecież zaraz ufo tutaj wyląduje i ktoś bedzie narzekał ze nie z karbonu.
Napisano 22 styczeń 2010 - 11:20
Spike, ale czy jest sens kupować ramę carbo za 1500zł w Polsce a u producenta jakieś 400$?
Na alegro poajwiły się tanie karbony ostatnio, ale info jest tak ubogieze szkoda gadać.
Dlatego najlepeij jest kupić jedną i sprawdzić, może zrzutka forumowa ?? to by się uzbierało conieco. Kazdy by pojeździł pooglądał
zawsze jest tak - nikt nikomu nie dogodzi.
Moze jeszcze pogadać z nimi niech jak najtaniej puszczą na testy, na forum jeśli są pewni swoich wyrobów.
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 22 styczeń 2010 - 11:37
Na alegro poajwiły się tanie karbony ostatnio, ale info jest tak ubogieze szkoda gadać.
Dlatego najlepeij jest kupić jedną i sprawdzić, może zrzutka forumowa ?? to by się uzbierało conieco. Kazdy by pojeździł pooglądał
To byłoby dobre, rama z wykonanymi reklamowymi malowaniami forumszosowe.org, do testów, do pojeżdzenia przez kilku uzytkowników, potem pocięta i zbadana jakość materiałów, a test sprzedany do gazet rowerowych. To da sie zrobić i może się trochę zwróci
Napisano 24 styczeń 2010 - 15:00
http://www.planet-x-...arbon_Road.html
Napisano 24 styczeń 2010 - 15:35
ostatnio jednak zacząłem się zastanawiać nad sprawą fundamentalną - alu czy karbon - i porównuję PX do aluminiowej ramy Canyon Speedmax. Alu droższe 800 zł, ale mieści się w budżecie. Co będzie lepszym wyborem?
Napisano 24 styczeń 2010 - 15:43
Napisano 24 styczeń 2010 - 16:17
Czy ktos z was jezdzil lub moze powiedziec cos o ramach carbonowych planet x? Recenzje sa bardzo dobrea a cena niezla jak za rame widelecem
Mam ich dwie ramy - Stealth Pro Carbon i SL Pro Carbon. Powiem krotko, dostajesz tyle ile placisz. Ramy sa dobre ale bez zadnych uniesien. Stealtha bardzo lubie bo w miare dobrze dobrali geometrie i jestem w stanie zajac nawet niezla pozycje, choc do idealnej troche brakuje. Stealth PC to ta sama rama co RDX do jazdy na czas. Marzy az takiej duzej wcale na te ramy nie maja Niedlugo ma wejsc na rynek nowa ramka do TT nieco drozsza od SPC ale szybsza od Cervelo P3. Pare miesiecy pozniej ma jeszcze pojawic jeszcze jedna rama do jazdy na czas, ktora juz projektuja od 4 lat, jeszcze szybsza od tej co wprowadza niedlugo