Jump to content

Photo

rama karbonowa do 5000pln

529 replies to this topic

#461 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 17 November 2010 - 17:40

Jak zobaczyłem tą ramkę to pomyślałem sobie "e-hongfu tylko pomalowana i już". Bardzo podobna, tylny widelec ma nieco inną geometrię.

#462 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 posts
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Posted 17 November 2010 - 17:46

zczegolnie ta rama cervelo na drugiej aukcji :)

Tak w tej aukcji z Cervelo koleś łże jak pies, próbuje oszukać potencjalnego klienta.
Ogólnie nie ma nad czym dyskutować omijał bym człowieka szerokim łukiem i nic od niego nie kupił.
" to większy cwaniak powiedział, że jego matka siedzi z tyłu" jak to było w pewnej polskiej komedii

#463 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 November 2010 - 18:17

Jakie tam Cervelo... Carvelo!
:roll:

fs-userbar-blog-white.png

#464 madrej

madrej
  • Użytkownik
  • 178 posts
  • SkądZduńska Wola/Warszawa

Posted 17 November 2010 - 18:18

Akurat do tej drugiej aukcji bym się nie czepiał bo wyraźnie jest napisane "Rama wystawiona na aukcji produkowana jest w azji z karbonu 12k i 3k. robione i malowane na wzór carvelo, różnią sie tylko ceną. "

u5227y2014v4.gif

#465 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Posted 17 November 2010 - 18:31

Aukcja cervelo:

Witam,

czy można otrzymać próbkę zdjęciowa ramy podanej w aukcji?

Chciałbym ocenić podobieństwo ramy do oryginału ponieważ może się to wydawać dosyć ciekawą opcją zakupową ze strony ekonomicznej.

Chciałbym także móc zobaczyć jak wygląda to malowanie i wykończenie ramy - tzn przelotki, haki, itp.

Czy rama posiada gwarancję producenta czy sprzedawcy?

Pozdrawiam

Witam. To zdjęcie co jest na aukcji to jest ta rama którą sprzedaje,
niestety niemam więcej zdjęc. Producent daje dwa lata na ta rame.
Pozdrawiam

Proszę wybaczyć, ale na przedstawionym zdjęciu jest oryginalna rama
Cervelo S2 z roku 2009.

Czy mam rozumieć, że jest to dokładna replika? Można wiedzieć jaka
mieszanka carbonu?

Tak jest to idealna replika wykonana z karbonu 12k/3k/UD.

#466 Gosc_Davidoff_*

Gosc_Davidoff_*
  • Gość

Posted 17 November 2010 - 18:41

Za 699 Euro sa teraz fajne ramy Ridley Orion 2010 ,

rama 1190 g + widelec 510 g

24-ton High-Modulus-Carbon Monocoque

ja moge je miec po 650 Euro / nowe z gwarancją niemiecką

#467 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Posted 17 November 2010 - 18:58

cArvelo:

Nauczony doświadczeniem jelenia warto ciągnąć za język

Czyli nie ma szans na zobaczenie nawet próbki ramy przed sprzedażą?

Jedynie takie zdjęcie mogę Panu przesłac.

Dołączona grafika

#468 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 17 November 2010 - 19:55

Kiedyś troszkę handlowałem na allegro (żyłem z tego można powiedzieć). Była wtedy zasada, ba - wyraźny przepis w regulaminie. nie można wystawiać na aukcjach towarów, których się nie posiada na stanie magazynowym.
To miało zapobiec między innymi takim sytuacjom, kiedy chciałbym wpaść do sklepu przed ewentualnym zakupem i rzucić okiem na wybrany przedmiot. Nie sądzę, żeby cokolwiek się zmieniło w tej kwestii. Jeżeli przepis jest nadal aktualny to lekkie przegięcie i tyle. Tym bardziej, że wartość przedmiotu jest dosyć duża.
Wpłać za ramę z góry, która jest tysiące km od naszych "granic" i czekaj z nadzieją, że w końcu zapuka kurier. Taki OT trochę :-P

#469 prescot

prescot
  • Użytkownik
  • 255 posts
  • SkądToruń

Posted 18 November 2010 - 08:56

źródło tych rammożna sobie kupic takie coś taniej

#470 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1,682 posts
  • SkądWLKP

Posted 19 November 2010 - 19:07

Juz nie jest pinarello jest szosowa :mrgreen: http://allegro.pl/ra...1324251080.html

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#471 Gosc_senjiro_*

Gosc_senjiro_*
  • Gość

Posted 20 November 2010 - 23:14

warto przemyśleć też taką opcję

#472 Gosc_Bartek_*

Gosc_Bartek_*
  • Gość

Posted 21 November 2010 - 07:59

warto przemyśleć też taką opcję

Rama Authora ważąca 1,3kg za prawie 5000 zł, to jest chyba żart z Twojej strony :-) Chociaż patrząc na tekst nad avatarem, to chyba piszesz poważnie.

#473 wojtekmtb

wojtekmtb
  • Użytkownik
  • 367 posts
  • Skądmazury

Posted 21 November 2010 - 11:01

Kolega za promowanie firmy VELO dostaje chyba niezłą prowizję :lol:
Kupić Authora za taką kasę to trzeba mieć naprawdę zdrowo ...

#474 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1,682 posts
  • SkądWLKP

Posted 21 November 2010 - 11:15

Rama Authora ważąca 1,3kg za prawie 5000 zł, to jest chyba żart z Twojej strony :-) Chociaż patrząc na tekst nad avatarem, to chyba piszesz poważnie.

Masz racje dajcie sobie spokoj z tymi ramami authora chlam szkoda na to kasy :->

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#475 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 posts
  • SkądGOP - Będzin

Posted 21 November 2010 - 12:06

BMC SLX01 waży 1440 gram, a kosztuje 2 tyś dolarów. Nikt nie powie, że rama jest nie warta tej ceny, może podobnie jest z authorem? ;-)

#476 Gosc_senjiro_*

Gosc_senjiro_*
  • Gość

Posted 21 November 2010 - 13:41

Masz racje dajcie sobie spokoj z tymi ramami authora chlam szkoda na to kasy :->

jak się sugerujecie tylko wagą to lepiej zmienić forum na light-bike raczej:) a skoro piszesz że chłam to rozumiem że sam na niej jeździłeś? ja akurat na Felcie pomykam i chwale:)

#477 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 posts
  • Skąd3city

Posted 21 November 2010 - 13:46

Zobaczcie co można dostać za trochę ponad 5000zł:

http://www.bikerumor...iber-road-bike/

ta rama zbiera świetne recenzje, bardzo nowoczesna konstrukcja. Że już o Canyonie nie wspomnę.

Author? :lol:

#478 Gosc_senjiro_*

Gosc_senjiro_*
  • Gość

Posted 21 November 2010 - 13:52

Canyon jest o tyle fajny że można go kupić razem z widelcem, sztycą i mostkiem WCS`a o ile dobrze pamiętam, poza tym mają bardzo duże zniżki na modele z poprzednich lat:D

#479 Bartosz

Bartosz
  • Użytkownik
  • 998 posts
  • Skądwa-wa

Posted 21 November 2010 - 14:24

Sorry, ale co wy się tak tego Authora uczepiliście?? Czy ktoś z obśmiewających tą ramę przynajmniej jeździł na niej? Czy po prostu powstała moda na niechęć do tej firmy (podczas gdy wychwala się takie firmy-masówki jak Merida, która w niczym Authora nie przewyższa).

Zgodzę się ze polskie ceny to trochę przegięcie i za 5tysi można kupić coś lepszego, ale żeby pisać od razu że to chłam, to chyba trochę nieporozumienie. Zresztą jak można nazwać chłamem ramę za 5tysi? Może Kross to chłam, może Kellys, ale Author?? Może więc tajwański Giant to też chłam? krzysztof1985, rozumiem że sam masz dużo lepszą ramę, że nazywasz tą chłamem i że obie porównywałeś?

JAk by ktoś pytał to sam ujeżdżam Authora - najwyższy model alu, z karbonowym tyłem, na rurach columbusa i sobie go chwalę - fajna geometria, areodynamika, waga też ok. Może nie mam dobrego porównania z innymi ramami tej klasy, jak zapewne większość z forowiczów, ale przynajmniej nie wypowiadam się o innych ramach na których nawet nie jeździłem że to chłam :-/

#480 Gosc_senjiro_*

Gosc_senjiro_*
  • Gość

Posted 21 November 2010 - 14:32

też mi się tak zdaje;/ sam szukałem opinii zanim kupiłem mojego Authora Instincta. Jedyne co mogłem usłyszeć na forach to narzekania mimo że nikt na tym rowerze nie jeździł. Co do ceny to wielu pewno z Was nie zdaje sobie sprawy że czy kupując takiego Authora, Meride czy Gianta w sklepie można sporo utargować bo niestety wysokie ceny wynikają z bardzo dużych marż jakie sobie sprzedawcy narzucają:(

Reply to this topic