rama karbonowa do 5000pln
Napisano 17 listopad 2010 - 17:40
Napisano 17 listopad 2010 - 17:46
Tak w tej aukcji z Cervelo koleś łże jak pies, próbuje oszukać potencjalnego klienta.zczegolnie ta rama cervelo na drugiej aukcji
Ogólnie nie ma nad czym dyskutować omijał bym człowieka szerokim łukiem i nic od niego nie kupił.
" to większy cwaniak powiedział, że jego matka siedzi z tyłu" jak to było w pewnej polskiej komedii
#465 Gosc_kobrys_*
Napisano 17 listopad 2010 - 18:31
Witam,
czy można otrzymać próbkę zdjęciowa ramy podanej w aukcji?
Chciałbym ocenić podobieństwo ramy do oryginału ponieważ może się to wydawać dosyć ciekawą opcją zakupową ze strony ekonomicznej.
Chciałbym także móc zobaczyć jak wygląda to malowanie i wykończenie ramy - tzn przelotki, haki, itp.
Czy rama posiada gwarancję producenta czy sprzedawcy?
Pozdrawiam
Witam. To zdjęcie co jest na aukcji to jest ta rama którą sprzedaje,
niestety niemam więcej zdjęc. Producent daje dwa lata na ta rame.
Pozdrawiam
Proszę wybaczyć, ale na przedstawionym zdjęciu jest oryginalna rama
Cervelo S2 z roku 2009.
Czy mam rozumieć, że jest to dokładna replika? Można wiedzieć jaka
mieszanka carbonu?
Tak jest to idealna replika wykonana z karbonu 12k/3k/UD.
Napisano 17 listopad 2010 - 19:55
To miało zapobiec między innymi takim sytuacjom, kiedy chciałbym wpaść do sklepu przed ewentualnym zakupem i rzucić okiem na wybrany przedmiot. Nie sądzę, żeby cokolwiek się zmieniło w tej kwestii. Jeżeli przepis jest nadal aktualny to lekkie przegięcie i tyle. Tym bardziej, że wartość przedmiotu jest dosyć duża.
Wpłać za ramę z góry, która jest tysiące km od naszych "granic" i czekaj z nadzieją, że w końcu zapuka kurier. Taki OT trochę :-P
Napisano 19 listopad 2010 - 19:07
#476 Gosc_senjiro_*
Napisano 21 listopad 2010 - 13:41
jak się sugerujecie tylko wagą to lepiej zmienić forum na light-bike raczej:) a skoro piszesz że chłam to rozumiem że sam na niej jeździłeś? ja akurat na Felcie pomykam i chwale:)Rama Authora ważąca 1,3kg za prawie 5000 zł, to jest chyba żart z Twojej strony :-) Chociaż patrząc na tekst nad avatarem, to chyba piszesz poważnie.
Masz racje dajcie sobie spokoj z tymi ramami authora chlam szkoda na to kasy :->
Napisano 21 listopad 2010 - 13:46
http://www.bikerumor...iber-road-bike/
ta rama zbiera świetne recenzje, bardzo nowoczesna konstrukcja. Że już o Canyonie nie wspomnę.
Author?
Napisano 21 listopad 2010 - 14:24
Zgodzę się ze polskie ceny to trochę przegięcie i za 5tysi można kupić coś lepszego, ale żeby pisać od razu że to chłam, to chyba trochę nieporozumienie. Zresztą jak można nazwać chłamem ramę za 5tysi? Może Kross to chłam, może Kellys, ale Author?? Może więc tajwański Giant to też chłam? krzysztof1985, rozumiem że sam masz dużo lepszą ramę, że nazywasz tą chłamem i że obie porównywałeś?
JAk by ktoś pytał to sam ujeżdżam Authora - najwyższy model alu, z karbonowym tyłem, na rurach columbusa i sobie go chwalę - fajna geometria, areodynamika, waga też ok. Może nie mam dobrego porównania z innymi ramami tej klasy, jak zapewne większość z forowiczów, ale przynajmniej nie wypowiadam się o innych ramach na których nawet nie jeździłem że to chłam :-/
#480 Gosc_senjiro_*
Napisano 21 listopad 2010 - 14:32