No Limited Łożyska
Napisano 13 lipiec 2021 - 21:43
Jakie sa łożyska maszynowe w standardowych piastach R07 jakie stosują w kołach?
Rozsypuje mi się łożysko w tylnym kole, a no limited nie odpisuje na maile
Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka
Napisano 14 lipiec 2021 - 06:59
Jaki przebieg ?
Koło 17 tysięcy km.
Napisano 14 lipiec 2021 - 13:45
Wyciągnij łożyska i po sprawdzeniu co tam siedzi kup nowe.
Fakt, jeśli będą jakieś ciężej dostępne, to poczekasz na dostawę, warto mieć zapasowe kółka, albo ewentualnie przerwa czy trenażer
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 14 lipiec 2021 - 16:15
2 tygodnie temu pytałem w limited o łożyska, mieli na stanie. Teraz milcza.
Jak na razie po sprawdzeniu wychodzi na to ze łożysko w bebenku hałasuje. Usunąłem stary smar (wewnatrz kulki pordzewiale), wrzuciłem nowy i zobacze jak będzie.
Edit.
Wyczyściłem łożyska w bębenku i nasmarowałem i jak na razie cisza.
Napisano 22 lipiec 2021 - 15:16
Rozsypuje mi się łożysko w tylnym kole, a no limited nie odpisuje na maile
Obsługa klienta w No Limited jak zawsze na najwyższym poziomie . Ja przy reklamacji na maile się nie doczekałem odpowiedzi, dodzwonić udało mi się przy 12-tej próbie. Dalej było nie lepiej.
Napisano 22 lipiec 2021 - 19:15
Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka
Napisano 24 lipiec 2021 - 04:05
Zostaw opinię w google, sami zadzwoniąObsługa klienta w No Limited jak zawsze na najwyższym poziomie . Ja przy reklamacji na maile się nie doczekałem odpowiedzi, dodzwonić udało mi się przy 12-tej próbie. Dalej było nie lepiej.
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
Napisano 25 wrzesień 2021 - 10:41
Jak jeżdżę na kołach CSC i obojętnie a której kasecie naped chodzi cicho.
Na No Limited naped chodzi jakby był rozregulowany. Próba ustawienia średnio pomaga.
W czy. Moze byc problem? Zastanawialem sie czy od strony bebenka w No Limited nie dac podkladni 1mm.
Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Napisano 06 październik 2021 - 06:48
Druga sprawa to różne zużycie tych kaset, wraz z przebiegiem niestety napęd gorzej pracuje, trudniej zmienia biegi, pojawia się hałas, itp.
Napisano 06 październik 2021 - 07:08
Skończyło się na tym, że pożegnałem się z kołami No Limited.
Napisano 30 sierpień 2022 - 06:42
Najpierw imbusem 5 musisz odkręcić endcapy i masz lożyska.@pangumas Pamiętasz może jak się rozbiera te piasty? Endcapy wystarczy pociągnąć/podważyć i dostanę się do łożysk?
Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Napisano 30 sierpień 2022 - 12:28
EDIT:Serwis moich piast przebiegł pomyślnie jeśli chodzi o same łożyska. Pojawił się natomiast problem z ocieraniem tarczy o zacisk. Tarcza ultegra, prosta. Zaniosłem koło do serwisu ale nie poradzili sobie. Czy miał ktoś z was kiedyś podobny problem w jakiejś piaście. Może wymiana łożysk pomoże?
- MarTwa lubi to