Ból kolana
Napisano 17 marzec 2011 - 12:50
Mam problem, i to myślę że nie byle jaki. Otóż wstałem dziś rano, i stwierdziłem że boli mnie prawe kolano. Konkretnie zaraz obok rzepki, po prawej stronie, bliżej wiązadła które doczepia podudzie. Jest to dla mnie dziwna sprawa, gdyż na rowerku nie jeździłem od 3 dni. Ostatnia trasa była w poniedziałek, i też tylko ok 60 km, i z tego co pamiętam, to nie męczyłem się. Poza tym zawszę jeżdżę na wysokiej kadencji, co by kolan nie obciążać, więc nie wiem w czym problem. Wczoraj jak zasypiałem, to wszystko było ok. Dziś rano się budzę, przeciągam się tak jak zwykle, i poczułem ból. Jest on o tyle dziwny, że gdy chodzę, podbiegnę, zrobię przysiad (nawet na jednej nodze), to nic nie czuję. Ból pojawia się, gdy wyprostuję nogę do oporu, i napnę czworogłowy, czyli tak jak bym się przeciągał.
Spotkał się już ktoś z was z takim czymś ? Powiedział bym co zrobiłem, że mnie boli, ale nie wiem. Tak na 2h przed wstaniem byłem w toalecie, i jak się kładłem, to niczego nie zauważyłem. Czyli ból pojawił się w przeciągu 2 godzin snu :-/
Napisano 17 marzec 2011 - 13:05
Napisano 17 marzec 2011 - 14:56
znam takiego jednego w twoim wieku też tak jeździł jak popadło i kiedy popadło a teraz od czerwca 2010 bł może ze dwa razy na rowerku :-/
idź lepiej do lekarza, jesteś młody i cały czas jeszcze się rozwijasz w Twoim organizmie zachodzą zmiany, zaniedbasz coś teraz to później bekniesz, takie moje zdanie.
Napisano 17 marzec 2011 - 15:17
Bez regeneracji na pewno wypadniesz z formy ...bo bez niej nie postępy są do czasu :mrgreen:
Napisano 17 marzec 2011 - 15:56
Napisano 17 marzec 2011 - 16:28
Co do wszelkich rodzajów bóli nadwyrężeń stosuje "żel traumon" w aptece koszt koło 20zł nie w każdej dają bez recepty, u mnie akurat jest bez. Ale dobry jest daje rade.
A co do dziwnych odczuć po przebudzeniu i wstaniu jakby nogi i kolana dziwnie bolą sprawdziłem u siebie pewną metodę przed położeniem sie spać robię kilka przysiadów zginam nogi w kolanach itp. Rano jest juz zupełnie inaczej.
Napisano 17 marzec 2011 - 17:37
Napisano 17 marzec 2011 - 19:56
Napisano 17 marzec 2011 - 23:39
Napisano 18 marzec 2011 - 19:42
Napisano 28 marzec 2011 - 16:49
Także jak boli was kolano, sprawdźcie na początek czy sztyca wam czasem nie zsunęła się o kilka cm czy nawet mm.. :->
Gosc_kobrys_*
Napisano 28 marzec 2011 - 17:10
3km pod dość stromą górkę
Wow - a gdzie w waszych okolicach takie górki? 3km stromo? to z 200m przewyższenia chyba wyjdzie minimum?
Skoro masz takie problemy to udaj się do lekarza odpowiedniego - istnieje możliwość potrzeby suplementacji glukozaminą.
Napisano 28 marzec 2011 - 17:46
jutro się najprawdopodobniej [nie w gabinecie] spotkam z chirurgiem [jest też lekarzem sportowym] i popytam co i jak..
Napisano 29 marzec 2011 - 21:40
Zapalenie w stawie rzepkowo-udowym... + jakieś małe zmiany właśnie w rzepce [widoczne na zdjęciu rtg] i duża jej ruchomość [za duża]. Objawy typowe do jakiejś tam choroby [ból w kolanie przy schodzeniu ze schodów]. - niestety podał jakąś łacińską nazwę ,której nie zapamiętałem..
Zostały mi przypisane tabletki "Structum ,500mg" + krio- i magnetoterapia.
Zalecenie lekarza: Odstawić zupełnie rower na 2 tygodnie co najmniej.
Żem se ku**a zaczął sezon :-? :-? :-?