Skocz do zawartości

Zdjęcie

Serwis Rowerowy Wrocław

12 odpowiedzi w tym temacie

#1 muzycom

muzycom
  • Użytkownik
  • 159 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 sierpień 2021 - 22:48

Ciekaw jestem gdzie serwisujecie swoje maszyny i jakie macie zdanie o naszych lokalnych serwisantach?

Fajnie jak by nie byli zafiksowani tylko na rozwiązania, które mają w dystrybucji. ;)

Zakupiłem nową ramę i potrzebuje złożyć rower. Potrzebuje ogarniętego serwisu. Polecicie kogoś.

#2 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 11 sierpień 2021 - 07:12

Mój Tarmac był składany tam gdzie kupiłeś kask ;). U nich też robię serwisy Tarmaca i Fuji.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#3 muzycom

muzycom
  • Użytkownik
  • 159 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 sierpień 2021 - 07:34

Zadowolony?

#4 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 11 sierpień 2021 - 07:49

Póki co nic nie popsuli hehe. Terminy zawsze mieli przyzwoite, ceny również. Sama robota też była zrobiona dobrze.
Zanim kupiłem Speca Fuji serwisowałem w Thirty Three Bicycle Studio i też było ok.

Zanim Bikestage stał się Bikestage'em był Twomarkiem, więc mają trochę doświadczenia z innymi markami niż Cube. Tarmaci czy Venge się przewijały.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • muzycom i qzn lubią to

#5 thomasz

thomasz
  • Użytkownik
  • 365 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 sierpień 2021 - 11:57

jeżeli będzie potrzeba serwisu kół to zapraszam do siebie (Szymanów, Wrocław psary). 

• muzycom lubi to

45636079942_17651449fe_m.jpg

CarbonOne.pl - koła na szprychach karbonowych

Blackcatwheels.pl - Koła na zamówienie

Sklep - obręcze, piasty, szprychy

Wrocław

Kontakt na priv, @ lub tel: 604 40 95 04

#6 qzn

qzn
  • Użytkownik
  • 534 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 sierpień 2021 - 12:19

zawiecha u Wichów, rowery u siebie :) Ale z kołami polecam przedmówcę thomasza, takie cuda jak w jego warsztacie to nieczęsto można spotkać, oczy mi lekko zbielały.

• muzycom lubi to

#7 muzycom

muzycom
  • Użytkownik
  • 159 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 sierpień 2021 - 12:52

zawiecha u Wichów, rowery u siebie :) Ale z kołami polecam przedmówcę thomasza, takie cuda jak w jego warsztacie to nieczęsto można spotkać, oczy mi lekko zbielały.

U siebie? W sensie serwisujesz?

#8 qzn

qzn
  • Użytkownik
  • 534 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 sierpień 2021 - 13:04

ta, mam taki mały hobbystyczny warsztat gdzie po godzinach lubię czasem coś przeserwisować, sobie albo krewnym i znajomym. 5 lat temu uznałem, że taniej kupić skuwacz do łańcucha niż płacić za wymianę w warsztacie, tylko sytuacja wyrwała się spod kontroli i teraz wynajmuję na lokal bo nie było gdzie trzymać wszystkich narzędzi w domu :D SmFiQXA.jpg

#9 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 sierpień 2021 - 19:59

ta, mam taki mały hobbystyczny warsztat gdzie po godzinach lubię czasem coś przeserwisować, sobie albo krewnym i znajomym. 5 lat temu uznałem, że taniej kupić skuwacz do łańcucha niż płacić za wymianę w warsztacie, tylko sytuacja wyrwała się spod kontroli i teraz wynajmuję na lokal bo nie było gdzie trzymać wszystkich narzędzi w domu :D SmFiQXA.jpg

Gdyby się dało to dałbym 5x łapkę w górę. Kiedyś też sobie zbuduję warsztat, a na razie musi wystarczyć uproszczona wersja w piwnicy :)
  • qzn lubi to

#10 qzn

qzn
  • Użytkownik
  • 534 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 sierpień 2021 - 11:09

Z jednej strony fajnie robić u siebie, z drugiej strony żeby robić dobrze (i żeby się zwracały koszty) trzeba robić dość dużo, w sezonie zawsze ciężko mi złapać balans między serwisowaniem a jeżdżeniem :D 

#11 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 sierpień 2021 - 17:02

Ja patrzę na serwis rowerów przez pryzmat hobby, nigdy za to złotówki nie wziąłem i nie zamierzam. A „obcy” serwis to odwiedzam co ~2 lata jak mam zrobić pełen przegląd amortyzatora i dampera wraz z wymianą wszystkich uszczelek. Resztę ogarniam we własnym zakresie.

Śmieszy mnie też ogólne przeświadczenie że serwis to wiedza magiczna, wymaga szkoleń i certyfikatów. A starczą narzędzia, trochę samozaparcia i umiejętność czytania instrukcji :)
  • lukaszzsch lubi to

#12 qzn

qzn
  • Użytkownik
  • 534 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 sierpień 2021 - 08:30

Szkolenia ani certyfikaty nie są konieczne (ale szkodliwe też nie muszą być). Narzędzia, samozaparcie i czytanie są niezbędne na start. Ale jeszcze zasadniczą różnicę robi wprawa, i to jest tu kluczowe. Dłubię coś w rowerach od ładnych kilku lat, ale wiem, że ludzie którzy robią to pa pełen etat ten sam czas będą mieli lepsze pojęcie. A co do brania kasy - hobby czy pasja to swoją drogą, ale smary, narzędzia i czas nie są za darmo, więc chociaż na zero chciało by się wyjść. No i nie chcę psuć rynku znajomym serwisantom (jak pisał poeta "bo darmochę każdy woli").

#13 Gosc_sylwiaxxx_*

Gosc_sylwiaxxx_*
  • Gość

Napisano 04 lipiec 2022 - 08:33

My też właśnie ostatnio szukaliśmy dobrego serwisu rowerowego bo jednak muszę mieć sprawny rower, tym bardziej, że jeżdżę nim też do pracy

Dodaj odpowiedź