ból w dolnej części pleców ;/
Gosc_okacper_*
Napisano 21 marzec 2011 - 20:49
Gosc_okacper_*
Napisano 21 marzec 2011 - 20:58
tak jak napisałem próbowałem już z tyloma kombinacjami pozycji , żadna nie przynosiła efektu. Chyba że ciągle coś ustawiam źle , rozmawiałem już o tym z wieloma osobami . Myślałem też o komputerowym ustawianiu pozycji i o pasie kosmodisk active ;p http://www.kosmodisk...VE-51500-p.htmlokacper, a dobrą masz pozycję na rowerze? Na samym początku jak zaczynałem miałem to samo co Ty, później pozycję poprawiłem i jest ok.
OFFTOP
Pamiętaj, że od dyspozycji masz też kropki, nie tylko przecinki.
Napisano 22 marzec 2011 - 01:25
wzmocnienie mięśni może pomóc ale nie ciężary a jakieś niewielkie obciążenia dobrane stosownie do wagi, wieku, budowy i siły ćwiczącego, ale raczej ostrożnie i na pewno po konsultacji kogoś od wad postawy/kręgosłupa i pod jego okiem
swoją drogą to co to za trener, co się nie interesuje problemami ze zdrowiem podopiecznego w takim wieku :-?
Napisano 22 marzec 2011 - 08:51
Napisano 22 marzec 2011 - 09:32
Napisano 22 marzec 2011 - 11:49
Pytanie NR 2!!! Czy boli Cie w okolicy kości krzyżowej czy raczej lędźwi?!
Bo często jeśli jedzie się na TWARDO to się jedzie "z krzyża" i wtedy boli to i owo - kwestia zwiększenia kadencji...
Zima była bdb okresem do wzmocnienia gorsetu mięśniowego w obrębie obręczy barkowej i biodrowej - m.in. poprzez streching, ćw. ogólnousprawniające, siłowe, izometryczne, itp.
a co do pracy z ciężarami w tym wieku - nie ma się czego bać, tylko kwestia doboru obciążeń! Nie musi . nie może od razu wyrywać jak PUDZIAN! Na małych obciążeniach spokojnie można ćwiczyć. Chociażby technikę rwania / podrzutu (z samym gryfem) - jako formę budowania nawyków ruchowych do trzymania prawidłowej postawy ciała - plecy proste, itd.
Pozdrower
Gosc_okacper_*
Napisano 22 marzec 2011 - 21:59
Napisano 19 kwiecień 2011 - 10:23

A zmiana pozycji polegała na obniżeniu kierownicy i przesunięciu jej do przodu. Wiem, to wydaje się nielogiczne, ale testowałem różne ustawienia i taka okazała się najlepsza.
Gosc_cookie_*
Napisano 19 kwiecień 2011 - 11:41
Napisano 19 kwiecień 2011 - 11:47
W razie czego w linku są ciekawe moim zdaniem ćwiczenia rozciągające, których część od jakiegoś czasu stosuję i gdzieś tam autor napisał, że "Przykurcz tych mięśni i powięzi może prowokować ból okolicy lędźwiowej i krzyżowej kręgosłupa z promieniowaniem do kończyny dolnej tyłem uda aż do pięty." (punkt 2 ) wiadomo, że przyczyn może być wiele ale robiąc te ćwiczenia uświadamiam sobie, że rozciągania mi brakowało :-)