Oryginal Czy Podroba ? Kask Prevail 2 Pytanie Do Tych Co Maja
Napisano 11 maj 2022 - 09:07
Pachnie mi podrobka choc gosc twierdzi ze kupil jako oryginal... Waga 210gr ( wiec podeobki waza po 250 okolo wedlug chinczykow - takze blisko oryginalu )
Nie mialem go nigdy w rekach ale uwage moja zwrocilo pokretlo ... Czerwona nitka na znaczkach na pasku.
I na zdjeciach dodatkowych jeszcze napis na metce Specialized inna czcionka taka ostra a w oryginalach chyba jeat cos w rodzaju Comic Sans pierwsze literki...
Prosze nie sugerowac sie tylko niska cena bo kask ma 5 lat... I jest jednak sporo uzywany choc w akceptowalnym dla mnie stanie
https://www.olx.pl/d...67-IDOyEHS.html
Napisano 11 maj 2022 - 10:51
Ja widzę np. logo Speca na przodzie jest zrotowane w lewą stronę. Napis S-works z tyłu też jakoś krzywo wygląda.
Ale z kaskami może tak bywać. Np. jeden z moich kasków protone ma logo KASK naklejane zwykłymi naklejkami. Podczas gdy w drugim mam je trwale nadrukowane na plastikową powłokę. Oba kupowane 100% legalną droga od dystrybutora.
Napisano 11 maj 2022 - 18:12
Używany, stary kask z niepewnego źródła. Sam sobie odpowiedz czy warto powierzać temu swoją głowę
Dokładnie to samo chciałem napisać.
To nie koszyk bidonu, powierzasz temu sprzętowi swój mózg!

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 12 maj 2022 - 08:53
Wyłącznie ze względów marketingowych. Styropian zachowuje pełną wytrzymałość przez minimum kilkadziesiąt lat.

Napisano 12 maj 2022 - 21:07
Myślę, że to nie do końca chodzi o wytrzymałość materiału. Ja nie traktuję swojego kasku jak jajko. Zdarzało się, że spadł z kierownicy na ziemię czy lekko się obijał w inny sposób. Czy takie niewielkie przeciążenia mogą powodować uszkodzenia struktury? Nie wiem. Z drugiej strony, czy na pewno materiał się nie osłabia od użytkowania? Przecież jest regularnie poddawany działaniu UV, wody, potu, skrajnych temperatur.
Napisano 13 maj 2022 - 03:57
Poza mocnymi uderzeniami żaden z wymienionych przez Ciebie czynników nie osłabia styropianu. Ten materiał po prostu tak ma - ku uciesze inżynierów i zgrozie miłośników przyrody.

Napisano 13 maj 2022 - 10:30
Oceny materialow czy co ile sie powinno kask wymieniac i inne wywody itd itd to tematy na osobny watek.
Napisano 13 maj 2022 - 10:46
Dzisiaj podróby drogiego sprzętu są naprawdę rewelacyjnie wykonane, więc na pewno ciężko ocenić ten kask ze zdjęć. Wskazaliśmy Ci kilka punktów zaczepnych. Ale weź pod uwagę, że sprzęt, który jest oferowany w katalogu danego producenta przez kilka lat może na przestrzeni czasu zmieniać miejsce produkcji, mogą być wprowadzane drobne modyfikacje, jak choćby w przypadku moich kasków od Kaska.
Dogadaj się ze sprzedawcą na opcję ewentualnego zwrotu. Ja ilekroć sprzedaję coś na OLX to zawsze sam z własnej inicjatywy oferuję taką możliwość (oczywiście w jakimś krótkim terminie, np. 1-2 dni). Zawsze rzetelnie opisuję przedmiot sprzedaży, a kupujący mając opcję zwrotu czuje się bezpiecznie. I jeszcze nigdy żadnego zwrotu nie dostałem. Negocjuj.
Napisano 13 maj 2022 - 18:37
Mi osobiście to wygląda na fake (krzywe logo z przodu), poza tym 5 lat i niby sporo używany a na skorupie ledwo widać ślady zużycia? Coś mi tu śmierdzi... mój kask po 3 miesiącach już był porysowany, a raczej dbam o szpej
Z kaprysu zmieniłem ostatnio białego Speca Propero 3 (kupionego 09/2017) na Abusa. Po obejrzeniu speca nie powiedziałbyś, że ma niespełna 5 lat. Teraz czekam tylko na wenę by go wystawić na sprzedaż.
Jeśli coś tu śmierdzi ... to trzeba szukać w innych miejscach.
"MAMIL"
Napisano 17 maj 2022 - 09:24
Moim zdaniem to podróbka, ale z całą pewnością nie można oczywiście stwierdzić po tych fotach. Przydałoby się zdjęcie środka.
Poza tym, co napisane było wyżej, zastanów się czy w ogóle chciałbyś zakładać ten kask na głowę. Mi na przykład nie podobają się połączenia farby tej fluo z czarną, nieregularne, jakby na odwal robione. W moim przypadku byłoby zero przyjemności z zakładania takiego kasku.
Dorzuć stówkę i kup coś nowego tańszego producenta lub pewniejszą używkę.
- bzx lubi to