Jump to content

Photo

Poszukiwania Gravela / Szosy Do 2K €

5 replies to this topic

#1 damianero

damianero
  • Użytkownik
  • 10 posts

Posted 12 May 2022 - 10:41

zień dobry wszystkim.
Niespodziewanie na 10 lecie w pracy szef oznajmił mi dzisiaj że kupi mi rower w kwocie do 2000€. Zatkało mi kakao mi bo najdroższy w kierunku jakiego spoglądałem kosztował ok 800€, żal z takiego budżetu nie skorzystać ale kompletnie nie mam pojęcia na co teraz zwrócić swoją uwagę.
Marzył mi się gravel, i ten chyba jest priorytetem aczkolwiek szosą bym również nie pogardził. Warunkiem szosy jest jednak możliwość montażu bagażnika i ewentualnie błotników wraz z jak najszersza opona. Rower będzie używany całorocznie z szacowanym miesięcznym przebiegiem ok 1000km. Za wszelkie rady będę bardzo wdzięczny.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#2 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3,185 posts

Posted 12 May 2022 - 12:31

Warto byłoby  najpierw konkretnie zdecydować się  czy ma być to rower szosowy czy szutrowy,

#3 damianero

damianero
  • Użytkownik
  • 10 posts

Posted 12 May 2022 - 13:16

Warto byłoby najpierw konkretnie zdecydować się czy ma być to rower szosowy czy szutrowy,

gravel ma priorytet ale jeśli nic zadowalającego mnie nie znajdę to na szosę wybrzydzać nie będę. Zainteresował mnie Cube Nuroad race Fe aczkolwiek tych można się spodziewać późnym latem bądź jesienią

#4 rybka

rybka
  • Użytkownik
  • 90 posts

Posted 12 May 2022 - 14:27

gravel ma priorytet ale jeśli nic zadowalającego mnie nie znajdę to na szosę wybrzydzać nie będę. Zainteresował mnie Cube Nuroad race Fe aczkolwiek tych można się spodziewać późnym latem bądź jesienią

Co kolega taki skromny 2 tys. euro to ponad 9 tys. a wybiera rower za 5 tys. :D

Ja brałbym coś droższego np:

https://airbike.pl/g...600-bezowy.html

Jeśli to ma mieć błotniki to odpuściłbym rowery szosowe a brał gravela.

#5 damianero

damianero
  • Użytkownik
  • 10 posts

Posted 12 May 2022 - 14:36

Co kolega taki skromny 2 tys. euro to ponad 9 tys. a wybiera rower za 5 tys. :D
Ja brałbym coś droższego np:
https://airbike.pl/g...600-bezowy.html

Jeśli to ma mieć błotniki to odpuściłbym rowery szosowe a brał gravela.

te błotniki to tak mogą i nie musza. Dobrze mi służył triban 120Rc przez 3 lata zrobione blisko 30k km. Zmienić na gravel chce bo mam w okolicy zajefajne ścieżki szutrowe, fajny las po którym można bez końca jeździć po ubitych drogach. Ostatecznie będzie to tez mój główny dojazd do pracy przez cały rok. Szeroka opona da mi większy komfort po prostu. Jazda po zaśnieżonej ścieżce przy -18 stopniach na oponce conti 28c to uwierzcie mi niezapomniane wrażenia

#6 mataman

mataman
  • Użytkownik
  • 394 posts

Posted 12 May 2022 - 15:46

Może Canyon Grizl?

Reply to this topic