Poszukiwania Gravela / Szosy Do 2K €
Napisano 12 maj 2022 - 10:41
Niespodziewanie na 10 lecie w pracy szef oznajmił mi dzisiaj że kupi mi rower w kwocie do 2000€. Zatkało mi kakao mi bo najdroższy w kierunku jakiego spoglądałem kosztował ok 800€, żal z takiego budżetu nie skorzystać ale kompletnie nie mam pojęcia na co teraz zwrócić swoją uwagę.
Marzył mi się gravel, i ten chyba jest priorytetem aczkolwiek szosą bym również nie pogardził. Warunkiem szosy jest jednak możliwość montażu bagażnika i ewentualnie błotników wraz z jak najszersza opona. Rower będzie używany całorocznie z szacowanym miesięcznym przebiegiem ok 1000km. Za wszelkie rady będę bardzo wdzięczny.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano 12 maj 2022 - 13:16
gravel ma priorytet ale jeśli nic zadowalającego mnie nie znajdę to na szosę wybrzydzać nie będę. Zainteresował mnie Cube Nuroad race Fe aczkolwiek tych można się spodziewać późnym latem bądź jesieniąWarto byłoby najpierw konkretnie zdecydować się czy ma być to rower szosowy czy szutrowy,
Napisano 12 maj 2022 - 14:27
gravel ma priorytet ale jeśli nic zadowalającego mnie nie znajdę to na szosę wybrzydzać nie będę. Zainteresował mnie Cube Nuroad race Fe aczkolwiek tych można się spodziewać późnym latem bądź jesienią
Co kolega taki skromny 2 tys. euro to ponad 9 tys. a wybiera rower za 5 tys.
Ja brałbym coś droższego np:
https://airbike.pl/g...600-bezowy.html
Jeśli to ma mieć błotniki to odpuściłbym rowery szosowe a brał gravela.
Napisano 12 maj 2022 - 14:36
te błotniki to tak mogą i nie musza. Dobrze mi służył triban 120Rc przez 3 lata zrobione blisko 30k km. Zmienić na gravel chce bo mam w okolicy zajefajne ścieżki szutrowe, fajny las po którym można bez końca jeździć po ubitych drogach. Ostatecznie będzie to tez mój główny dojazd do pracy przez cały rok. Szeroka opona da mi większy komfort po prostu. Jazda po zaśnieżonej ścieżce przy -18 stopniach na oponce conti 28c to uwierzcie mi niezapomniane wrażeniaCo kolega taki skromny 2 tys. euro to ponad 9 tys. a wybiera rower za 5 tys.
Ja brałbym coś droższego np:
https://airbike.pl/g...600-bezowy.html
Jeśli to ma mieć błotniki to odpuściłbym rowery szosowe a brał gravela.