Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kremy pośladkowe

22 odpowiedzi w tym temacie

#1 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 31 marzec 2011 - 09:35

Jakie macie z nimi doświadczenia? jakich używacie? czy pomagają? czy mają jakieś wady? jakie polecacie? Czy rodzaj spodenek ma wpływ na przymus stosowania takich kremów?

Ja chyba odkrywałem amerykę i dochodze do wniosku, że to przez spodenki moja szanowna cierpi ostatnimi czasy, no ale chętnie poczytam więcej konkretów o owych kremach.

#2 Bury

Bury
  • Moderator
  • 799 postów
  • SkądZłocieniec

Napisano 31 marzec 2011 - 11:18

Poczciwy krem Nivea lub posypka dla niemowląt. A jak nie masz niemowlęcia w pobliżu to mąka ziemniaczana :)
  • ZombieLand lubi to

#3 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 31 marzec 2011 - 11:37

Po cichu też myslałem o Nivea ;)

Co ciekawe ten ból pojawił się po założeniu gaci Nalini, które mają wkładkę z irchy (lub czegoś podobnego) i wcześniej nigdy podobnego dyskomfotu nie czułem. I zastanawiam się czy to nie jest właśnie spowodowane ową wkładką i ewentualnym brakiem smarowania. Bo to w sumie jest dziwny ból, który ciężko jest zlokalizować, bo o ile mogą boleć kości, lub jakieś otarcia to raczej da się zlokalizować konkretne miejsce. Zastanawiam się czy nie są to jakieś odparzenia lub jakieś odgnioty ;-)

Muszę poczekać kilka dni i pojadę sobie w innych gaciach i zobaczę czy się to powtórzy.

#4 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 31 marzec 2011 - 11:38

Sudocrem. I wszystko jasne ...
Z resztą czym byś nie posmarował, to będzie dobrze - jak mówi stare łacińskie przysłowie: 'Kto smaruje, ten jedzie'. ;-)

#5 kaziklcd

kaziklcd
  • Użytkownik
  • 583 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 marzec 2011 - 11:41

Jak już muszę to Sudocrem

#6 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 31 marzec 2011 - 12:17

Potwierdzam Sudocrem, do wkładek Nalini działa też fajnie taki krem-balsam Johnson&Johnson:
http://znam.to/recen...inne-nawilzanie

pzdr

#7 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Napisano 31 marzec 2011 - 16:58

Sudocrem...nic dodać nic ująć. Nie raz mi dupsko uratował :-)

#8 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 marzec 2011 - 17:25

Sudocrem, Nivea, Ozone, Relief by AguSport, Paceline Chamois Butter, Sportsbalm Chamois - wszystkie są w miarę poprawne, ale zawsze coś jest nie tak, natomiast prawdziwym mistrzem w tej kategorii jest ASSOS Chamois Crème i nie trafiłem do tej pory na cokolwiek o zbliżonej jakości.
http://www.assos.com...t.aspx?prod=175

Zresztą pamiętam, że już gdzieś o tym wcześniej było.

#9 Lobster

Lobster
  • Użytkownik
  • 351 postów
  • SkądTcity

Napisano 06 kwiecień 2011 - 21:26

Maść pośladkowa przeciw odparzeniom ZIAJKA. Stosowałem ASSOS i inne super-duper kremy ale ten skromny specyfik dla niemowlaków okazał się jak na razie najlepszy.

#10 mariann

mariann
  • Użytkownik
  • 71 postów
  • Skądkrk

Napisano 07 kwiecień 2011 - 11:00

Tylko Jonsona KY :mrgreen: :-) :lol:

#11 tomiek

tomiek
  • Użytkownik
  • 270 postów
  • SkądMałopolska ok.Gorlic

Napisano 07 kwiecień 2011 - 11:46

To mowicie ze takie posmarowanie duzo daje i chroni? no nie raz obtarcia sie odczuwało co prawda to prawda. Taki sudocrem kupilem dzis w careffourze za 17zł. bywa gdzies taniej?

#12 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 07 kwiecień 2011 - 12:33

babydream do nabycia w sieci Rossmann. Niebieskie pudełeczko, 150 ml. Zawiera wyciąg z rumianku i oczywiście pantenol. 3 x tańszy od innych. Moja opinia: rewelacja. Innego nie kupię.

#13 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 kwiecień 2011 - 13:48

babydream do nabycia w sieci Rossmann. Niebieskie pudełeczko, 150 ml. Zawiera wyciąg z rumianku i oczywiście pantenol. 3 x tańszy od innych. Moja opinia: rewelacja. Innego nie kupię.

Aż sprawdzę z ciekawości.

Maść pośladkowa przeciw odparzeniom ZIAJKA. Stosowałem ASSOS i inne super-duper kremy ale ten skromny specyfik dla niemowlaków okazał się jak na razie najlepszy.

Sprawdzę i ten, chociaż, jak pisałem, Assos u mnie na razie "No.1" ale czasem bywa problem z dostepnością .

Tylko Jonsona KY :mrgreen: :-) :lol:

Nawet nie wiedziałem co to jest - dopiero jak sprawdziłem to się ubawiłem. :lol:

#14 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 kwiecień 2011 - 14:24

Deadi z irchą w spodenkach Nalini jest tak że jest ona bardzo miękka i dosyć dobrze dopasowuje się do ciała, co może powodować podrażnienie naskórka, mam takowe spodenki i były czasem problemy ale tylko na mtb.
Stosować można i zasypki (może być mąka ziemniaczana) i kremy. Stosuję i jedno i drugie, a mianowicie; zasypkę tylko wtedy gdy jadę około 40 km, dalej krem Nivea i im dłuższy trening tym grubiej smaruję, Na dystanse ponad 100 km Sudokrem jest on tłustszy i gęściejszy przez co dłużej się wchłania. Zasypką posypuję całą wkładkę, kremy stosuję natomiast na skórę tylko w pachwinie. W spodenkach z innymi wkładkami robię identycznie.

A co do samych wkładek i otarć to jest jeszcze inna bardzo istotna sprawa.
Spodenki i reszta garderoby za każdym razem po jeździe ląduje w pralce lub misce i jest prana w niewielkiej ilości proszku i dobrze wypłukana. Wkładka z irchy nie może wyschnąć na wiór lepiej zdjąć ją z suszarki lekko wilgotną niech dojdzie w szafce, a jeżeli już to trzeba ją lekko zwilżyć wodą lub kremem czy oliwką dziecięcą

#15 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 08 kwiecień 2011 - 10:09

No mój smarowany dziewczy wyjazd był bardzop skromny, to znaczy 85km i bardzo cieńko posmarowany tyłek sudocremem. Teraz pogoda zlipniała do tego praca do 17 i za bardzo nie mam jak pokręcić, więc nadal nic nie wiem. Ale jak czytam Twój opis to brzmi jak system zbrojeń na Afganistan ;-)

Następny wyjazd odbęde w gaciach BCm z gąbczastą wkładką i dopiero nastepny znów w gaciach Nalini z gruboposmarowanym tyłkiem ;)

#16 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 08 kwiecień 2011 - 10:51

Deadi, tylko przypadkiem nie nakładaj pod gatki z pampersem jakichkolwiek zwykłych gaci. Bo wtedy żadne smarowidła cudów nie zdziałają. Zasada jest prosta: smarujesz pachwinę kremem (nie żałuj go na rowa) + ewentualnie posmyraj pampersa tymże kremikiem (lub zasypką jakąś) i wtedy przywdziewasz gacie rowerowe. Tym sposobem uzyskasz elegancki poślizg i komfort jazdy dla pupci Twej ;-) Czekamy na opis wrażeń hehe.

#17 Gosc_adam10_*

Gosc_adam10_*
  • Gość

Napisano 05 kwiecień 2020 - 17:25

Na takie dolegliwości najlepszy jest octenicare, korzystam i jestem zadowolony :)

Użytkownik Prozor edytował ten post 06 kwiecień 2020 - 13:38

• ZombieLand lubi to

#18 JHartman

JHartman
  • Użytkownik
  • 407 postów
  • SkądWarszaw

Napisano 06 kwiecień 2020 - 12:51

Też dla Assos. Mam dosyć zahartowany tyłek ale na początku sezonu wyjazdy 3h+ zazwyczaj odczuwałem. Wczoraj wyjazd 3:10, po wysmarowaniu siebie i wkładki w spodniach, był bezbolesny.

Pozdrawiam,
Jarek

PS krem kupiłem na targach rowerowych w Gdańsku, 68 zł za 140ml. Myślę, że przy regularnym używaniu na długich trasach powinien mi wystarczyć na 3-4 miesiące jeszcze okaże się jak sytuacja się rozwinie.

#19 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3217 postów

Napisano 06 kwiecień 2020 - 14:54

U mnie Assos i zwłaszcza Sudocrem się nie sprawdziły, natomiast dobre zdanie mam o Bepanthen Plus.

#20 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 06 kwiecień 2020 - 22:46

Ja używan najtańszej wazeliny, ale tyłek musi być suchy.  pozdr

Dodaj odpowiedź