Romet Huragan Disc 2
Posted 24 September 2022 - 19:03
Rama - Carbon roz 58
Widelec - full carbon
Napęd - pełna ultegra Di2 8050
Koła - Token konax pro
Opony - Veloflex Corsa Race 25mm
Siodełko - specialized Power Comp
Kierownica - pro Vibe pursuit
Mostek - Romet
Sztyca - romet carbon
Pedały - look keo 2 max
Wagowo póki co, tak jak stoi - 7,7 kg.
- ROZMIAR, astronom, 4gotten and 7 others like this
Posted 26 September 2022 - 13:59
Trzeba przyznać, że wagowo bardzo ciekawe, designowo, oprócz smutnego malowania, też nieźle. Niech służy i przynosi radość!
Posted 26 September 2022 - 16:08
Posted 28 October 2022 - 10:44
Witam, super maszyna!
Mam pytanko o sztyce, a mam dokładnie ten sam model, moja zdaje się utknęła w rurze pod siodłowej i nie jestem jej w stanie ruszyć góra/dół - jest może na nią jakiś sposób, czy to jednak wada mojego modelu ?
Posted 29 October 2022 - 09:27
Posted 31 October 2022 - 10:25
Tak jest od początku, mam rower raptem od dwóch/trzech tygodni, po pierwszej jeździe postanowiłem poprawić pozycje - a nie była złą po wyjęciu z pudła, o dziwo.
Sztyca po odkręceniu śruby mocującej, siedzi jak "wbita" ani w górę ani w dół, nie wykazuje, żadnych oznak ruchu.
Gdyby była okrągła to można by było nią jeszcze "pokręcić" prawo-lewo, ale przy takim profilu (aero) nic sensownego do głowy mi już nie przychodzi...poza... serwisem
Pozdrawiam!
Posted 31 October 2022 - 11:54
Wpuść WD-40, zostaw na kilka godzin, spróbuj poruszać ponownie.
Jeżeli nie zadziała, zgłoś reklamację. Nie grzeb sam, możesz tylko pogorszyć sytuację.
- qzn likes this
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 02 November 2022 - 10:09
Wpuść WD-40, zostaw na kilka godzin, spróbuj poruszać ponownie.
Jeżeli nie zadziała, zgłoś reklamację. Nie grzeb sam, możesz tylko pogorszyć sytuację.
Poszło! - dzięki za podpowiedź!
Obyło się bez żadnych strat czy wizyt w serwisie (z czymś takim).
Sztyca powędrowała 1.5cm w górę!
Posted 02 November 2022 - 11:04
Bardzo się cieszę!
Być może warto byłoby skorzystać z okazji i przeczyścić całą sztycę oraz jej gniazdo w ramie. Być może dostał się tam jakiś paproch i wystarczy go na przyszłość usunąć.
- qzn likes this
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 02 November 2022 - 17:46
Bardzo się cieszę!
Być może warto byłoby skorzystać z okazji i przeczyścić całą sztycę oraz jej gniazdo w ramie. Być może dostał się tam jakiś paproch i wystarczy go na przyszłość usunąć.
Słuszna uwaga - tak zrobiłem!
Swoją drogą, fascynujący jest ten "adapter" do baterii Di2, wykonany w technologii druku 3D, "wciskany w sztyce"
Pozdrawiam!
Posted 02 November 2022 - 20:39
Posted 06 November 2022 - 20:49
Fajny sprzęt.
Pogratulować
Można zapytać jak cenowo wychodzi?
Małymi krokami uparcie do celu...
Dd 7 lutego 2017r szczęśliwy tatuś
Posted 07 November 2022 - 16:01
Posted 09 November 2022 - 22:16
No bo jak to wygląda na insta zrobić sobie selfie w windzie z takim Rometem, a nie z Trekiem czy Specem 😉
Nie robię sobie fotek. Nie mam insta.
Jeżdżę bo lubię - to chyba mogę go kupić???
Małymi krokami uparcie do celu...
Dd 7 lutego 2017r szczęśliwy tatuś
Posted 10 November 2022 - 07:01
...pozwolę sobie na komentarz, choć to nie mój wątek - mnie z kolei, przekonał, "prawie wszędzie" carbon, nienajnowszy ale ciągle świetny osprzęt, napęd (!), hamulce(!), koła(!), waga (!), wygląd (!), a to wszystko w cenie (dla mnie akurat bez rabatów) nieosiągalnej dla "fotogenicznych" marek
...zasadniczo pochodzę z trochę innego rowerowego świata, normalnie to latam po leśnych ścieżkach obsianych hopami, tym Rometem postanowiłem sobie urozmaicić przygodę z rowerami, dobierając sprzęt technicznie na najwyższych możliwym poziomie, nie patrząc na napis - nie zamierzam nic w nim wymieniać - a możliwość konfiguracji synchronizacji przerzutek przód-tył to dla mnie coś pięknego...dla mnie to bolid F1
Posted 10 November 2022 - 16:57
Nie robię sobie fotek. Nie mam insta.
Jeżdżę bo lubię - to chyba mogę go kupić???
To był oczywiście żarcik 😉
Zakup jak najbardziej polecam 👍
Posted 23 February 2023 - 12:28
Jak rozumiem, rura sterowa jest przycięta fabrycznie do jakiejś długości - jaką więc wysokość mają fabryczne podkładki pod mostkiem?
Posted 23 February 2023 - 20:23
Posted 24 February 2023 - 20:51
Mam dwa pytania:
1. Ktos wie jaka jest waga rozmiaru S49?
2. Jakie wchodzą max opony? 28? 32?
Jest szansa kupic poniżej 14tys?
Pozdr
Tomek
Posted 24 February 2023 - 22:19
2. Mam założone teraz oponki 28mm, ale nie mam pewności czy 32mm wejdą. Jutro mogę zrobić fotę i wysłać jak wygląda prześwit
https://www.olx.pl/d...67-IDRRTTT.html. Jeśli jesteś poważnie zaintersowany to nie zastanawiałbym się. Znalazłem na szybko na OLX 🙂