Jump to content

Photo

Buty Shimano Rc902

8 replies to this topic

#1 Marqs

Marqs
  • Użytkownik
  • 477 posts

Posted 25 November 2022 - 09:57

Cześć, pytanko mam do posiadaczy owego modelu. Jak wypada rozmiarówka? Te wartości które są podawane dotyczą długości wkładki czy stopy? Bo na różnych stronach, różnie to wygląda....np dla rozmiaru 45 jest czasami 28,5cm wkładka, a czasami 28,5cm długość stopy

#2 BroStyle

BroStyle
  • Użytkownik
  • 24 posts

Posted 25 November 2022 - 15:48

Stopa 29,3cm, mam rozmiar 47 i jest idealnie

#3 Marqs

Marqs
  • Użytkownik
  • 477 posts

Posted 25 November 2022 - 16:05

Okej, dzięki

#4 vpablov

vpablov
  • Użytkownik
  • 218 posts

Posted 25 November 2022 - 16:40

napisz na pw e maila mam 45, zrobię fotę.

#5 berski

berski
  • Użytkownik
  • 583 posts
  • SkądMałopolska

Posted 25 November 2022 - 18:31

Rozmiarówka na stronie pearlizumi to na pewno nie jest długość wkładki (wkładka jest dłuższa).

• Yudo likes this

#6 Marqs

Marqs
  • Użytkownik
  • 477 posts

Posted 25 November 2022 - 18:46

No właśnie....ale skoro to jest długość stopy to kolega BroStyle powinien mieć rozmiar 46.

#7 Yudo

Yudo
  • Użytkownik
  • 693 posts

Posted 25 November 2022 - 23:28

I tak i nie.

Jest tak jak napisał @berski. U mnie wkładka (wprawdzie w pierwszej wersji RC9 aka RC900) jest o 1 cm dłuższa od wymiaru z pudełka w cm. Wymiar z pudełka w cm zgadza się z tabelką "Jaki jest mój rozmiar" na stronie pearlizumi.

Zresztą na stronie PI masz w rozmiarówce wyraźnie napisane "foot length".

Co do "dlaczego ma większy" to zależy od tęgości stopy. Zwróć uwagę co jest w opisie na dole:

https://bike.shimano...k-device-1.html

Jeśli chcesz kupić na stronie  https://shop.pearlizumi-eu.com/to śmiało wpisz jeszcze kod zniżkowy pifs10 .

Można też dostać kod na 10% zniżki coś kombinując z newsletterem (chyba po zapisaniu trzeba zmienić preferencje).

#8 Marqs

Marqs
  • Użytkownik
  • 477 posts

Posted 26 November 2022 - 07:52

Tego opisu o tęgości stopy nie widziałem. Okej chyba już wszystko jasne 🙂 dzięki wielkie

#9 remedii

remedii
  • Użytkownik
  • 2 posts

Posted 15 December 2022 - 13:44

Przy wyborze butów nie należy kierować się następującymi kryteriami:

Cena - nie należy kierować się ceną butów jako głównym kryterium wyboru. Tanie buty mogą być nieodpowiednie dla naszych potrzeb lub szybko się zużyć, co oznacza, że będziemy musieli kupić nowe.

Wygląd - nie należy kierować się wyglądem butów jako głównym kryterium wyboru. Buty mogą wyglądać ładnie, ale nie być wygodne lub odpowiednie dla naszych potrzeb.

Moda - nie należy kierować się modą jako głównym kryterium wyboru butów. Modne buty mogą nie być odpowiednie dla naszych potrzeb lub szybko wyjść z mody, co oznacza, że będziemy musieli kupić nowe.

Rekomendacje innych osób - nie należy kierować się rekomendacjami innych osób jako głównym kryterium wyboru butów. Inni ludzie mogą mieć inne preferencje i potrzeby niż my, więc ich rekomendacje mogą nie być odpowiednie dla naszych potrzeb.

Marka - nie należy kierować się marką jako głównym kryterium wyboru butów.

• ogreczek likes this

Reply to this topic