Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nowy sezon, nowa akcja!

25 odpowiedzi w tym temacie

#1 prescot

prescot
  • Użytkownik
  • 255 postów
  • SkądToruń

Napisano 08 kwiecień 2011 - 20:44

W związku z nowym sezonem i kręceniem przeze mnie i mojego kolegi Andrzeja matreriałów z treningów i wyścigów, w których uczestniczymy, utworzyłem serwis internetowy szosowiec.pl.

Na razie jest mało informacji, ponieważ pierwszą dawkę materiału damy po maratonie z Trzebnicy. Tak więc jeżeli ktoś się tam wybiera, proszę się ładnie wykąpać i ubrać, bo obiektyw może być wszędzie. :lol:

Zachęcam do odwiedzania serwisu, ponieważ będzie się działo!!!

#2 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 08 kwiecień 2011 - 20:55

prescot sugerujesz, że pojadę brudny na któryś z wyścigów ;-) ?
Fajny pomysł, fajna stronka, będzie się zaglądać.
BTW: masz zamiar ścigać się z kamerką (wiesz o jakiej mówię) ?

#3 prescot

prescot
  • Użytkownik
  • 255 postów
  • SkądToruń

Napisano 09 kwiecień 2011 - 07:15

Zażartowałem sobie o myciu i ubraniu, abyś był przygotowany na wywiad w trakcie trwania maratonu nawet w najmniej oczekiwanym momencie, ponieważ mam zamiar pokazać zmagania w czystej formie, czyli jak ktoś będzie jechał z językiem na kasku to bedzie to w filmie - bez cenzury :lol:

Tak, już przetestowałem kamerkę w ostrym ściganiu i raczej będę ją zakładał do peletonu, a problem mam taki, że nie mam jeszcze drugiej takiej kamery.

Badzo dziękuję za pierwszą recencję! :-)
Strona, pomimo faktu, iż jest dość kolorowa nie ma charakteru komercyjnego, po prostu chciałem aby była wesoła i kolorowa jak peleton (stąd tyle znaczków). To dla Was chłopaki i dziewczyny. Tak jak udostępnialiśmy z Andrzejem filmy na youtube i zdjęcia na picassa, tak teraz bez problemów będą one dostepne na stronce.

#4 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 09 kwiecień 2011 - 09:25

bardzo fajna sprawa...jeszcze teraz po opaskach bedzie sie latwiej poznac.
Ja przyjade do trzebnicy czystý i pachnacy.. :D i zabiore jak zawsze swoj dobry humor.. :)

#5 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 09 kwiecień 2011 - 10:04

Ładne. Zacne. Podoba się :)
Eksperymentowałeś z mocowaniem na kierownicy zamiast na kasku?

Pamiętam że na jednym z wyścigów etapowych (nie wiem czy to był TdF czy jakaś etapówka w Niemczech) zamontowali kamerki (a raczej soczewki + moduł GPRS do wysyłania sygnału) na sztycy i widelcu - więc było widać wszystkie ruchy w peletonie. Robiło wrażenie - tak jak wasza strona :)

#6 Bury

Bury
  • Moderator
  • 799 postów
  • SkądZłocieniec

Napisano 09 kwiecień 2011 - 10:32

Polecam podejrzeć kolarskie filmiki tego użytkownika YouTube. Koleś kręci amatorskie wyścigi/kryteria dzięki kamerze zamocowanej na kasku. Wszystko dokładnie, dynamicznie podpisuje swoimi odczuciami i reakcjami na rowerze. Do tego przyprawia energiczną muzyką. Filmiki akurat na "nakręcenie się" przed zawodami lub ostrymi ustawkami :)

#7 prescot

prescot
  • Użytkownik
  • 255 postów
  • SkądToruń

Napisano 09 kwiecień 2011 - 12:50

właśnie te filmiki zainspirowały mnie do kupna kamery na kask :-)

#8 Krzysiek1994

Krzysiek1994
  • Użytkownik
  • 184 postów
  • SkądIława

Napisano 09 kwiecień 2011 - 14:27

http://www.youtube.c...r/chavezcycling
Ten też ma dobre filmiki. A twoje również dobre tylko trza by jakąś muzyczkę zkombinować i wiatr wyciszyć. Takie moje spostrzeżenie.

#9 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 09 kwiecień 2011 - 15:47

prescot, fajna inicjatywa :)

A jeśli chodzi o 'filmowanie z koła', to prekursorem chyba był Lucas Brunelle. Ale on zaczynał z mega wielkim sprzętem (takie kiedyś były ;-) ) przytwierdzonym do kasku i filmował, zdaje się, na dwie kamery - z przodu i z tyłu. To jego stronka --> http://www.digave.com/index.html
Polecam sprawdzić filmiki tam umieszczone. Pewnie niektórym z Was znane.

Do zobaczyska w Trzebnicy ;)

#10 Bury

Bury
  • Moderator
  • 799 postów
  • SkądZłocieniec

Napisano 09 kwiecień 2011 - 16:18

Jeśli naprawdę chcielibyśmy się w to bawić na poważnie z dozą luzu to proponowałbym także pomyśleć nad zmianą layoutu strony WWW. Nie chciałbym nikomu nic umniejszać, ale można to zrobić lepiej;) Można skorzystać z darmowych layoutów lub pobawić się troszeczkę samemu :) Życzę powodzenia!

#11 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 09 kwiecień 2011 - 16:33

Bury prosił cie ktoś o ocenę strony graficznej/szablonu strony ??? Denna uwaga, wyjątkowo denna.

#12 Bury

Bury
  • Moderator
  • 799 postów
  • SkądZłocieniec

Napisano 09 kwiecień 2011 - 16:37

Jeśli Twój post wniósł coś wartościowego do rozmowy, to dobrze. Widocznie niechcący Ciebie uraziłem, o czym wcześniej ostrzegałem. Moje słowa były słowami krytyki, które powinny skłaniać do kreatywności. Jeśli już coś robicie, to róbcie to porządnie. No chyba że nie życzycie sobie słów krytyki, pomysłów i doświadczeń innych ludzi. Pozdrawiam.

#13 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 09 kwiecień 2011 - 16:55

Jeśli Twój post wniósł coś wartościowego do rozmowy, to dobrze. Widocznie niechcący Ciebie uraziłem, o czym wcześniej ostrzegałem. Moje słowa były słowami krytyki, które powinny skłaniać do kreatywności. Jeśli już coś robicie, to róbcie to porządnie. No chyba że nie życzycie sobie słów krytyki, pomysłów i doświadczeń innych ludzi. Pozdrawiam.

Mnie nie uraziłeś, ale może autorów/pomysłodawców strony.
O jakiej kreatywności mówisz ? Zarzucasz jej brak autorom ? Liczy się idea, pomysł. Dzięki takim ludziom jak prescot możemy widzieć kolarstwo od tej "innej" strony. To jest ważne, nie strona graficzna. Rozumiem, że strona to "badziew" tak ? Tak można wywnioskować po tym zdaniu: "Jeśli już coś robicie, to róbcie to porządnie."
I tak na koniec: o jakich doświadczeniach mówisz ? Masz swoje to się podziel. Podałeś link do strony, na której są filmiki jakiegoś gościa i co ? Myślisz, że oprócz trenowania, kręcenia filmików, wrzucania ich na stronę, zajmowania się tym wszystkim (do tego dochodzi inwestowanie z własnej kieszeni pewnie w zakup domeny i opłacenie serwera) ma autor mieć czas, żeby dopieścić stronę tak, aby Bury był happy ? Chciałeś zabłysnąć, ale Ci się nie udało niestety. Jak masz jakieś uwagi typu: można inaczej, można tak itp to jest takie coś jak PW. Amen.

p.s. tylko za to zdanie Jeśli już coś robicie, to róbcie to porządnie już powinienem sypnąć ostrzeżeniem.

#14 prescot

prescot
  • Użytkownik
  • 255 postów
  • SkądToruń

Napisano 09 kwiecień 2011 - 17:06

Mnie nie uraziłeś, ale może autorów/pomysłodawców strony.
O jakiej kreatywności mówisz ? Zarzucasz jej brak autorom ? Liczy się idea, pomysł. Dzięki takim ludziom jak prescot możemy widzieć kolarstwo od tej "innej" strony. To jest ważne, nie strona graficzna. Rozumiem, że strona to "badziew" tak ? Tak można wywnioskować po tym zdaniu: "Jeśli już coś robicie, to róbcie to porządnie."
I tak na koniec: o jakich doświadczeniach mówisz ? Masz swoje to się podziel. Podałeś link do strony, na której są filmiki jakiegoś gościa i co ? Myślisz, że oprócz trenowania, kręcenia filmików, wrzucania ich na stronę, zajmowania się tym wszystkim (do tego dochodzi inwestowanie z własnej kieszeni pewnie w zakup domeny i opłacenie serwera) ma autor mieć czas, żeby dopieścić stronę tak, aby Bury był happy ? Chciałeś zabłysnąć, ale Ci się nie udało niestety. Jak masz jakieś uwagi typu: można inaczej, można tak itp to jest takie coś jak PW. Amen.

p.s. tylko za to zdanie Jeśli już coś robicie, to róbcie to porządnie już powinienem sypnąć ostrzeżeniem.

choć wicklowman powiedział to trochę mocno to ma rację

jeszcze dwa tygodnie temu nie znałem html, jestem prawnikiem i to dość zajętym
chcę coś zrobić dla Was, a postawa "niech lepiej nie będzie niczego" jest dla mnie niezrozumiała i dowodzi antyspołecznego nastawienia jednostki

zawsze do pracy twórczej można się przyczepić, ale to co stwierdził wicklowman w całości jest prawdą - chcesz krytykować to pokaż co potrafisz

tak więc cokolwiek napiszesz Bury i Tobie podobni i tak mnie nie odwiedzie od tego projektu

daj na luz, to tylko zabawa, po której coś zostanie

#15 Bury

Bury
  • Moderator
  • 799 postów
  • SkądZłocieniec

Napisano 09 kwiecień 2011 - 17:12

Podam przykład. Można zjeść bułkę osobno, osobno troszeczkę masła, osobno plasterek sera i kawałek pomidorka. Można przecież z tego zrobić kanapkę:) Łatwiej się to zje, szybciej i kompaktowo to wygląda. W miarę swoich możliwości i umiejętności mogę pomóc. Jeśli autor będzie potrzebował pomocy to jestem do usług. Chciałem dobrze, wyszło jak zwykle... Przepraszam jeśli kogoś uraziłem i niechcący poruszyłem kwestię estetyki. Zakończmy te przepychanki, spotkajmy się na trasie i zmierzmy się. Potem się pośmiejemy z nas samych :)

#16 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 09 kwiecień 2011 - 18:33

Tak żeby trochę rozluźnić atmosferę - Bury na Twoim miejscu nie chciałbym rozwiązywać jakiś nieścisłości z prescotem na trasie - szczególnie biorąc pod uwagę jego wcześniejsze osiągnięcia sportowe choć obaj zdaje się macie przeszłość ''torową' :))

Krytyka jest potrzeba, ale niekonieczne zawsze tak podana - szczególnie że jest to inicjatywa oddolna, strona zrobiona samodzielnie, a naród prawniczy ma to do siebie, że z czasem ma krucho - coś o tym wiem.

Więc docenić że się komuś chciało, na priva podrzucić jakieś porady, pokazać przykład - jeden, drugi - i się będzie kręcić.

Przegryzając kotletem - pozdrowienia dla wszystkich; modzie - jak uznasz że za duży off - usuń.

#17 PsYhOl

PsYhOl
  • Użytkownik
  • 1064 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 09 kwiecień 2011 - 19:38

Ja tutaj stanę po stronie Bury'ego. Może w zły sposób to napisał za pierwszym razem i uraziło to niektórych, ale ładniejszy i przyjemniejszy wygląd strony również zachęca do odwiedzin strony.

prescot, cieszę się, że wpadłeś na ten pomysł i masz chęci do jego zrealizowania, bo idea jest całkiem fajna. Sam chętnie oglądnę filmiki z wyścigów :)

Nie rozumiem zbytniego oburzenia tym postem. Mnie by nie uraził i nie demotywował.

Na forum jest mnóstwo użytkowników dysponujących wiedzą z różnych dziedzin i różnym czasem. Pytając tutaj o pomoc w upiększeniu strony, na pewno znalazłby się ktoś chętny do pomocy i wszyscy byliby zadowoleni.

Na razie sam go zbytnio nie mam, ale za 2, 3 miesiące również mógłbym pomóc w poprawieniu wyglądu strony. Aczkolwiek trochę będzie sobie trzeba przypomnieć po kilku latach przerwy ;>

#18 - MC -

- MC -
  • Użytkownik
  • 106 postów
  • SkądMiędzyrzecz

Napisano 09 kwiecień 2011 - 21:28

prescot trzymam kciuki.Będę wiernym kibicem.Czeka mnie półroczna przerwa od roweru(Afganistan IX zmiana) więc takie akcje są jak najbardziej potrzebne.Pozdrower.MC. 8-)

u3181y2018v3.gif

#19 Bartosz

Bartosz
  • Użytkownik
  • 998 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 09 kwiecień 2011 - 22:38

Fajna opcja i fajna inicjatywa ;)

Też w sumie miałem podobny projekt, z tym że ja chciałem zamontować kamerkę na mostku, to był by ciekawy widok. Może kiedyś to jeszcze zrobię, choć trochę się boje o kamerkę. Nie jestem tak bogaty jak brać prawnicza, co by się kamerą nie przejmować ;)

A co do wyglądu strony, to nie jest tak źle, choć szczerze powiem że pro to też nie wygląda, ale nie musi. A jak już, to bardziej niż wygląd strony, przydał by się tu dobry montaż i ewentualnie muza ;) Widok strony nie jest taki ważny bo oglądamy filmy nie stronę ;)

#20 prescot

prescot
  • Użytkownik
  • 255 postów
  • SkądToruń

Napisano 10 kwiecień 2011 - 07:16

Bartosz, konstruktywne uwagi zawsze w cenie - dzięki, zakupiłem już oprogramowanie do montażu i na pewno będzie lepiej. Z podkładem muzycznym jest problem dwojaki, youtube odziera z podkładu jak uzna że narusza prawo autorskie oraz nie każdemu podchodzi mocne granie. Ale pewnie coś się z tym da zrobić.

Bury widziałem Twój projekt i gra, ale stronkę będę udoskonalał sam i wiem co zrobić żeby wyglądało lepiej nie wiedząc do końca jeszcze jak, ponieważ jak na razie php to dla mnie tylko skrót. Elementy javy użyte na mojej stronie pochodzą z udostępnionych ogólnie skryptów w sieci, nie do końca też jeszcze łapię style kaskadowe.

Zwróćcie również uwagę na fakt, iż projekt jest mój, a nie skopiowany z innej strony zrobionej przez profesjonalistę.

Ponadto generalnie jestem zawodnikiem, który jest w stanie utrzymać nawet najszybsze tempo w mastersach w Polsce, zatem macie okazję zobaczyć przebieg ostrych wyścigów od środka.

Andrzej kręci trochę inaczej, wobec czego zobaczycie w jego filmach pasjonatów kolarstwa - bardzo mi się podoba jego otwarte podejście do wszystkich rowerzystów, a nie tylko ścigantów. Choć ścigantów też nagrywa :)

Panowie i Panie, prawda jest taka że w oku zainteresowania są zawodowcy ewentualnie elita i inni pro. A my chcemy kręcić materiał o nas - zobaczycie siebie, swoich znajomych i wielu fajnych ludzi w kraju, na których w ramach zwrócenia uwagi co najwyżej trąbią kierowcy.

Więc wybaczcie czasami niedoskonałą formę przekazu, a skupcie się na treści. Obiecuję że z czasem dopracuję również formę przekazu.

Trudno jest jednocześnie pracować, trenować na tyle aby nie dać się urwać (wtedy nie będzie materiału) oraz poświecić tyle czasu ile trzeba aby dopracować tę amatorską stronę do perfekcji.

A więc do zobaczenia na trasach - będę się Wam przyglądał!!! :)

Dodaj odpowiedź