Tylko mnie zastanawia, czy ta rama Accenta nie jest przypadkiem słabsza od 2danger..., czy opłacało się wymieniać... No, chyba że, jak rozumiem, chodziło głównie o względy wizualne?
Ps. a jak już miał bym cos wymieniać, to mostek i kierę, a nie karbonowy widelec 
Wizualnie także mi się bardziej apex podoba niż 2D, ale gdyby rama była pod mój rozmiar to pewnie bym nie kombinował :-)
Mostek może trochę krótszy zakupię i zobaczę jak będzie bo wydaję mi się, że ten ciut za długi jest.
Jeśli tak, to czy mógłbyś zrobić dokładniejsze zdjęcia połączenia główka ramy/korona widelca? Byłbym wdzięczny, bo coś mi ostatnio chodzi po głowie... ;-)
Jasnę, postaram się jutro dodać zdjęcia.
Na Twoim miejscu skróciłbym troszkę pancerz linki tylnego hamulca. I może mi się wydaje, ale czy górna rura nie jest w okolicach sztycy leciutko spłaszczona/pogrubiona? Na jednym zdjęciu wygląda na cieńszą, a na drugim na grubszą i oprócz tego coś mi w okolicach czerwonego paska na rurze podsiodłowej nie gra - usuwałeś w jakimś programie podpórkę roweru? ;-) Na drugim zdjęciu chyba widać jakieś klonowanie :-)
O pancerzykach już myślałem i z pewnością to zrobię.
Górna rura rzeczywiście przy sztycy jest płaska potem się zaokrągla, zresztą jedyna rura jaka jest owalna to tylko ta pod siodłowa, pozostałe są na kształt trójkąta :-)
Postaram się o lepsze zdjęcia niebawem aby można było zobaczyć.
PS. Podpórką była brzydka zardzewiała rura więc chwilę się pobawiłem stemplem :-P