Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pomocy... St-7801

Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Rowerex

Rowerex
  • Użytkownik
  • 230 postów

Napisano 21 maj 2023 - 19:21

Miałem potwornego pecha - pękła mi linka w klamkomanetce, prawdopodobnie pękała już od jakiegoś czasu, niestety fragmenty wpadły do środka... Pikuś to nie jest, bo to prawa 10-rzędowa klamkomanetka Dura-Ace ST-7801... Niestety, test na starej lince pokazał, że daje się przerzucić tylko 3 biegi, dalej coś jest zablokowane...

Chciałbym samodzielnie rozebrać i co najważniejsze złożyć, aby działało, wiem że to jak zegarek, kiedyś rozbierałem i złożyłem Ultegre 6500 więc wiem z czym to się wiąże.. Szukałem jakiegoś poradnika, ale nie udało się. Niestety z nerwów trochę już rozebrałem, części raczej nie pogubiłem. Wiem, że powinienem szukać serwisu, ale u mnie w okolicy w serwisach już słyszałem kilka razy, że coś powinienem wyrzucić i kupić nowe, a tymczasem dało się naprawić samodzielnie.

Nawet wersja opisowa mi się przyda, śrubka po śrubce, jakieś fotki mógłbym ew. zrobić. Może jest tu jakiś wątek jak to wykonać, może na innym forum... Filmików nie znalazłem niestety, może to przez zdenerwowanie.

Post powinien być w dziale warsztat - przepraszam za pomyłkę :(

Dodaj odpowiedź